Mooni89
Fanka BB :)
Co? A ja dzisiaj clearblue zrobilam to ja niewiem co ze mną nie takja tak mam zawsze po owulacji, że śluz jest mleczny i lepki. To normalne, to już jest śluz niepłodny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co? A ja dzisiaj clearblue zrobilam to ja niewiem co ze mną nie takja tak mam zawsze po owulacji, że śluz jest mleczny i lepki. To normalne, to już jest śluz niepłodny
Hej życzę powodzenia aby jednak sie udalo ja rowniez bede testowac ale jeszcze mam jakis tydzień na testowanie ten czas sie tak ciagnie...Witam was wszystkieod jakiegoś maja czytam was nagminnie na I grupie Ale jakoś nie miałam odwagi napisać.Chciałam się przywitać. Mam dwie cudne córki jedna 3 lata za miesiąc druga w maju rok skończyła. Mam 29 lat i zaczęliśmy starania teraz drugi cykl. @ ma przyjść w czwartek ale od półtora tyg podbrzusze mnie strasznie boli. Nie nakręcam się bo w tamtym miesiącu miałam tak samo i mi się spóźniła dzień.Kto jeszcze testuje ze mną? Pozdrawiam
Progesteron zeby sprawdzic czy byla owulacja najlepiej 9/10 dni po tym jak faktycznie miala wystapic lub przypuszczalas ze wtedy byla a co do sluzu to tak...u mnie zadko sie jakos zgrywal on z owulacją, w tym w ktorym zaszlam to byla susza jak nigdy...generalnie nim to ja bym sie tak za bardzo jakos nie sugerowalaMam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo pomóżcie
Najbardziej wiarygodny test mowi sie ze jest w dzien okresu ale ja zrobilam juz 6 dni przed i byl pozytywny jednak wiadomo kazdy ma inaczej zagniezdzenie itpWitam dziewczyny, u mnie dzisiaj 15dc. Przedwczoraj wieczorem tak mnie bolał prawy jajnik, aż wzięłam nospe. Rano wstałam jeszcze trochę mnie ćmiło ale w końcu przeszło, jedynie owulacja mogła mnie tak boleć. Seks był dwa dni przed i wczoraj i tak się zastanawiam, bo w dniu kiedy powinnam dostać okres czyli 24/07 wyjeżdżam ze znajomymi na weekend w góry z plecakami, spanie w namiocie itd. jakiś alkohol też na pewno będzie...
Zastanawiam się czy jest sens dzień wcześniej zrobić test, czy cokolwiek to pokaże?
nie wiem jak to rozumieć, ale śluz jaki opisałaś czyli biały i lepki, występuje w dni niepłodne. Śluz płodny jest przezroczysty i rozciągliwy, często porównywany do białka kurzego. Może ten test nie jest miarodajny?Co? A ja dzisiaj clearblue zrobilam to ja niewiem co ze mną nie tak
u mnie 35 zł.Tylko 12 płacisz za betę? U mnie coś koło 30, w Diagnostyce. A czytałam tu kiedyś, że dziewczyny to i po 60 płacą
Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn [emoji846] bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają [emoji6]
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu [emoji846] czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo [emoji848][emoji848] pomóżcie [emoji120]
Sluz nie jest jakimś wyznacznikiem, ja podczas owulacji nie mam wcale sluzu przezroczystego i rozciągliwego. Bylam na monitoringu tydzien temu owu byla, a sluzu brak. Dwa razy zaszlam w ciaze pomimo braku płodnego sluzu wiec poprostu kazda z nas jest inna.Co? A ja dzisiaj clearblue zrobilam to ja niewiem co ze mną nie tak