reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Niby człowiek się nie nastawia, że się uda bo niby akurat teraz ma się udać ale zostaje ten cień nadziei i człowiek wariuje. Mi mimo że lekarz powiedział, że w tym miesiącu nie było owulki to się łudzę.

Nie chce nic mówić, ale wyczytałam tutaj taki przypadek, że lekarz stwierdził brak owulki a test wyszedł pozytywny (ciążowy) ;) więc powiem Ci, że wszystko jest możliwe.
U mnie niby owulka była, ale po jakimś czasie starań człowiek zaczyna wątpić we wszystko, albo robić objaw ze wszystkiego 🙄 no zwariować idzie...

Jeszcze miałam napisać, że moja ginka poleciła mi kwas foliowy z mio-inozytolem (np. inofolik, ja mam myofolic) które wzmagają owulację , mogą częściej występować tzw spontaniczne owulacje. Może podziała i akurat się uda 👍

Nie chce nic mówić, ale wyczytałam tutaj taki przypadek, że lekarz stwierdził brak owulki a test wyszedł pozytywny (ciążowy) ;) więc powiem Ci, że wszystko jest możliwe.
U mnie niby owulka była, ale po jakimś czasie starań człowiek zaczyna wątpić we wszystko, albo robić objaw ze wszystkiego [emoji849] no zwariować idzie...
Mi lekarz mówił że owulacji nie będzie a była i to udana [emoji16]

Dziewczyny, zwariuje... 4dpo a mnie od 6 dni bolą jajniki.. na zmianę, raz jeden, raz drugi, czasem oba.. do tego mam uczucie takiego ciągnięcia macicy... jakby się to zdarzylo za tydzień to bym się już szykowała na @.. ale skąd teraz takie uczucia to nie wiem.. przecież chyba nie dostanę @ w 18dc🤪

Biorę już taki suplement. Nie wiadomo czy owulacji nie było do czasu jak chodzilam na USG a wystąpiła później czy jej nie ma wgl czy raz jest raz jej nie ma. Zmieniłam lekarza 2 miesiące temu zrobiłam badania które mi zlecił wyniki są super trochę witamina D była za niska ale tylko trochę. Biorę już wyższa dawkę. I teraz zmienił mi dawkowanie dupka i takie cyrki. Myślałam że jak więcej dupka to szybciej przyjdzie @.

Dziewczyny, zwariuje... 4dpo a mnie od 6 dni bolą jajniki.. na zmianę, raz jeden, raz drugi, czasem oba.. do tego mam uczucie takiego ciągnięcia macicy... jakby się to zdarzylo za tydzień to bym się już szykowała na @.. ale skąd teraz takie uczucia to nie wiem.. przecież chyba nie dostanę @ w 18dc[emoji2957]
Spokojnie. Mnie w tym cyklu co się właśnie skończył też bolały jajniki i czułam macicę i to do samej @. I zdrowa jestem chyba. A ciąży niestety nie[emoji853]

reklama
Ja mam tak samo odkąd zaczęliśmy starania to od połowy cyklu zawsze bolą. Chyba jest to tylko nasza psychika...
Wspaniale wiedzieć, dziewczyny, że nie jestem sama :D W pierwszej ciąży nic nie czułam, nawet jak okres się spóźniał już tydzień. Negatywny test mnie przekonał, że nie jestem w ciąży i nie doszukiwałam się żadnych objawów.

Do góry