reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A to były testy z krwi. Bo jeśli z moczu to wiadomo, że one są nie czułe.
W 9 czy 10tc niby powinny coś pokazać mimo że były z moczu. Wtedy nie było z krwi testów na stanie w Pl. A o takim badaniu jak beta hcg dowiedziałam się z tego forum w zeszłym roku w kwietniu. Zwłaszcza że w 2013 biochemiczna miałam i test pokazał i w tym roku w marcu w 4+4 też mi test pokazał kreskę testowa. A robiłam kilka testów z różnych firm i wątpię żeby każdy był felerny. Po prostu nie na każdą test ciążowy sikaniec "działa" tak jak powinien.

reklama
To wybierz się na betę. Ona ci powie chociaż czy hormon beta hcg jest w krwi bo tak będziesz czekać do 6-7tc z OM pójdziesz do gin i okaże się że ciąży żadnej nie ma i będzie rozczarowanie ale przecież jak to jak test po czasie pokazał widoczna kreskę testowa.
Co ty gadasz? Do 6 tyg. to już dawno miesiączkę dostanę. A jeśli nie to niby jakie miałoby być rozczarowanie, wtedy lekarz na pewno potwierdzi ciążę.
Nigdy w życiu nie miałam dłuższych cykli niż 35 dni.
Chyba się sobą trochę zasugerowałaś, bo wspominałaś, że miałaś 60 dniowe cykle z tego co pamiętam.

Co ty gadasz? Do 6 tyg. to już dawno miesiączkę dostanę. A jeśli nie to niby jakie miałoby być rozczarowanie, wtedy lekarz na pewno potwierdzi ciążę.
Nigdy w życiu nie miałam dłuższych cykli niż 35 dni.
Chyba się sobą trochę zasugerowałaś, bo wspominałaś, że miałaś 60 dniowe cykle z tego co pamiętam.
Nie po prostu spóźnianie miesiączki czy całkowity jej zanik nie zawsze oznacza ciaze[emoji4] i mimo że nie miałaś nigdy dłuższych niż 35 dniowych nie oznacza że teraz z jakiegoś powodu możesz mieć dłuższy cykl jak nigdy. Za organizmem kobiety nie nadążysz.

W 9 czy 10tc niby powinny coś pokazać mimo że były z moczu. Wtedy nie było z krwi testów na stanie w Pl. A o takim badaniu jak beta hcg dowiedziałam się z tego forum w zeszłym roku w kwietniu. Zwłaszcza że w 2013 biochemiczna miałam i test pokazał i w tym roku w marcu w 4+4 też mi test pokazał kreskę testowa. A robiłam kilka testów z różnych firm i wątpię żeby każdy był felerny. Po prostu nie na każdą test ciążowy sikaniec "działa" tak jak powinien.
Bo u każdej kobiety inna wartość HCG przedostaje się do moczu, w dodatku HCG w moczu jest rozcieńczone, a w krwi nie.
Testy z krwi w labo robiłam już 10 lat temu. Dziwne, że dowiedziałaś się o tym dopiero rok temu, zwłaszcza , że byłaś w kilku ciążach 🤔

Nie po prostu spóźnianie miesiączki czy całkowity jej zanik nie zawsze oznacza ciaze[emoji4] i mimo że nie miałaś nigdy dłuższych niż 35 dniowych nie oznacza że teraz z jakiegoś powodu możesz mieć dłuższy cykl jak nigdy. Za organizmem kobiety nie nadążysz.
To oczywista oczywistość ;-)

Bo u każdej kobiety inna wartość HCG przedostaje się do moczu, w dodatku HCG w moczu jest rozcieńczone, a w krwi nie.
Testy z krwi w labo robiłam już 10 lat temu. Dziwne, że dowiedziałaś się o tym dopiero rok temu, zwłaszcza , że byłaś w kilku ciążach [emoji848]
Ja sporo rzeczy nie wiedziałam do póki nie dołączyłam do forum. Jak ty wiedziałaś to super. Nie każdy musi wszystko wiedzieć[emoji6] 10 lat temu miałam dopiero 16 lat więc..

Po co pisać i się radzić kogoś w tym wypadku -forumowiczek,skoro wie sie lepiej? Podczytuje i po ostatnich postach nic to nie wnosi. Dziewczyny, skoro się radzimy apropos czegoś to nie burczmy jak ktos wyraża swoją opinię zbliżona czy nie naszemu zdaniu. Nie po to tutaj rozmawiamy, dywagujemy itd. Zostalo zadane ala pytanie, padły odpowiedzi. Ok, skoro odpowiedzi nie pokrywają się z tym co zadajaca osoba mysli po co je zadaje mając juz wyryta własną opinię? Trzrba brac do siebie kazda uwagę skoro sie pyta i tak samo w drugą stronę. U mnie @ sie spoznia 4 dzień, cykle po poronieniu mega nieregularne,wczoraj biel wizira. Więc bielsze byc nie moze i spokojnie czekam na@:) Gratuluje każdej dwóch kreseczek i nudnych 9miesiecy🤪. Mam nadzieję że następne krechy od Was ujrze na dniach :-)

reklama
Do góry