reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Witam dziewczyny, u mnie dzisiaj 15dc. Przedwczoraj wieczorem tak mnie bolał prawy jajnik, aż wzięłam nospe. Rano wstałam jeszcze trochę mnie ćmiło ale w końcu przeszło, jedynie owulacja mogła mnie tak boleć. Seks był dwa dni przed i wczoraj i tak się zastanawiam, bo w dniu kiedy powinnam dostać okres czyli 24/07 wyjeżdżam ze znajomymi na weekend w góry z plecakami, spanie w namiocie itd. jakiś alkohol też na pewno będzie...

Zastanawiam się czy jest sens dzień wcześniej zrobić test, czy cokolwiek to pokaże?

reklama
Najpewniej byłoby chyba zrobić betę
Witam dziewczyny, u mnie dzisiaj 15dc. Przedwczoraj wieczorem tak mnie bolał prawy jajnik, aż wzięłam nospe. Rano wstałam jeszcze trochę mnie ćmiło ale w końcu przeszło, jedynie owulacja mogła mnie tak boleć. Seks był dwa dni przed i wczoraj i tak się zastanawiam, bo w dniu kiedy powinnam dostać okres czyli 24/07 wyjeżdżam ze znajomymi na weekend w góry z plecakami, spanie w namiocie itd. jakiś alkohol też na pewno będzie...

Zastanawiam się czy jest sens dzień wcześniej zrobić test, czy cokolwiek to pokaże?

Juz sobie przysięgam, że w następnym cyklu żadnych testów nie robię!! Ileż można się łudzić 🤦‍♀️😪 eh... Nie wiem po co mi ta beta potrzebna jutro. Skoro test negatywny, coś mi się wydaje że się popieprzyło i owulacje mam przed okresem? Nawilżona jestem cały czas. Zrzucam winę na luteinę. Mam żal do lekarki jak w lutym poszłam i nawet cytologi mi nie zrobiła, żadnych badań powiedziała że jak zajdę w ciążę to się zobaczymy. To się zobaczyłam tera z nową bo tamta już nie pracuje. Wcześniej by mi wykryla problemy, a teraz kiedy ja chce i się spieszę bo do maja bym chciała urodzić to teraz dupa, musze się leczyć 😪🤦‍♀️

@Martxx1 @Stelle ok, ma sens! ;) Mnie tez się kilka razy zdarzyło być na kontroli, gdzie lekarka wspominała właśnie o przebytej owulacji. To miałam taki nieświadomy mini-monitoring ;)

Dziewczyny, czy któraś z Was bada sobie szyjkę przez cały cykl? Ja w tym cyklu postanowiłam bardziej rozgryźć moją aplikację, regularnie ją uzupełniam. No i są te kwestie szyjek, śluzów itd. Poczytałam trochę, postanowiłam spróbować. No i wczoraj, w sumie 1 dzień po okresie, z wszystkich informacji internetowych wynikało, że moja szyjka jest wysoko, a niby po okresie powinna być nisko 🤔 oczywiście nie mam kompletnie w tym wprawy, więc mogłam coś namieszać. Ale czy teoretycznie możliwe jest, żeby mieć owulację tak szybko po okresie? Bo niby wysoka szyjka, to już przed owulacją itd.

Juz sobie przysięgam, że w następnym cyklu żadnych testów nie robię!! Ileż można się łudzić 🤦‍♀️😪 eh... Nie wiem po co mi ta beta potrzebna jutro. Skoro test negatywny, coś mi się wydaje że się popieprzyło i owulacje mam przed okresem? Nawilżona jestem cały czas. Zrzucam winę na luteinę. Mam żal do lekarki jak w lutym poszłam i nawet cytologi mi nie zrobiła, żadnych badań powiedziała że jak zajdę w ciążę to się zobaczymy. To się zobaczyłam tera z nową bo tamta już nie pracuje. Wcześniej by mi wykryla problemy, a teraz kiedy ja chce i się spieszę bo do maja bym chciała urodzić to teraz dupa, musze się leczyć 😪🤦‍♀️
Czemu akurat do maja?

reklama
Do góry