reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja od razu szukałam u dr Google 🤣🤣 i oczywiście pisało, że kilka kropel to spoko, a mi cała wkładkę taką max zabrudziło i się martwiłam. Ale nigdy się to już nie powtórzyło.

Od kiedy się staramy o dzidzię zawsze przed @ tak ok 7 dnia po owu czuję brzuch i jajniki. W pierwszym miesiącu myślałam, że ciąża, ale teraz już wiem, że niestety to nie to. Nasz organizm jest bardzo zaskakujący. Kiedy miałam 3 miesiące przerwę nic nie czułam. Dziś znów mam takie uczucie jak przy @ tylko o wiele słabsze.
Najlepsze jest to ze nasz organizm na kazda ciaze reaguje inaczej. Ja w pierwszej ciazy nic nie czulam zero jakiegos objawienia ciazowego dopiero kolezanka mnie namowila na test gdy powiedzialam jej ze okres mi sie spoznia😂 w drugiej ciazy prawie to samo tyle ze wiecej spalam a pozniej doszly mdlosci w trzeciej ciazy mialam od samego poczatku mdlosci i to masakryczne i straszny bol w dole brzucha na poczatku tak jakby mnie rozrywalo od srodka.

reklama
Hejka:)
@ zbliża się wielkimi krokami, dzisiaj przy przytulankach pojawiło się trochę krwi.... więc czekam....
Czy duphaston może przedłużać cykl?
Nie będę się pytać siostry bo będzie mi truć i się wypytywać..... Ona właśnie dzięki duphastonowi w drugim cyklu zaszła w ciążę, ja jej poleciłam tego gina. [emoji16]
Chodziła do innego a on tylko na badania ja wysyłał i jej męża też, tyle kasy co ona wydała....
masakra...
Mi w zeszłym roku nie wydłużył. Wręcz z 40 kilku dniowych cykli zrobiły się 30 dniowe.

Moja koleżanka też jest w ciąży i mówi, że ciągle jej zimno. My w krótkich rękawach, a ona w swetrze i długie spodnie [emoji846]
Tak się zastanawiam, że co jakiś czas któraś z was pisze, że ma plamienia. Nie takie przed @ tylko w cyklu. I was to nic nie stresuje! Ja raz w życiu miałam plamienie w dniu uwo. Niby wiedziałam, że to normalne, ale i tak panikowałam [emoji52] Podziwiam wasz spokój.

Wg Google[emoji1787][emoji41] to może być implantation spotting wiec jeszcze nie panikuje wiec mam nadzieje.

Chociaż mój wykres z temp nie daje mi zbyt wiele nadziei.[emoji20]

Tak teraz przypomniało mi się ze w ciąży biochemicznej jedynej jaka miałam i pokazała dwie kreski to żadnego plamienia implantacyjnego nie miałam ale temp były tez do niczego.
Nie w każdej ciąży jest plamienie implantacyjne. Ja byłam w 5 ciazach a miałam tylko w 1 plamienie implantacyjne w 11dpo (zeszły rok lipiec) PJP 9tc

Nie. Ocenia stan macicy, głównie i jeśli coś jest jakieś polipy to wtedy od razu usuwają, bo nie zawsze wszystko na usg widać.
A ta histeroskopia jest przezmaciczna czy wchodzą brzuchem w okolicach pępka?
Dziewczyny byłam wczoraj na urodzinach teściowej, tak fajnie było wyluzowalam wypiłam 2 drinki i wypaliłam papierosa chodź do okresu dziś mi zostało 3 dni. Stwierdziłam że mam już dość, nie chce ciągle myśleć a co gdyby... Nie wzięłam też bromergonu bo na alkohol nie za bardzo .
Zresztą chyba coś mnie zaczyna pobolewac w dole brzucha, ale nie wiem czy to kręgosłup czy brzuch, ale za to piersi przestały bolec od jakiegoś czasu [emoji2957] pewnie @ już za zakrętem [emoji1745]
Nie ma co się przejmować. Mi się też zdarzyło wypic winko przed okresem...
Dzień dobry! Chyba przyszedł czas, żeby się z Wami pożegnać, a przynajmniej tymczasowo. U mnie od bodajże 4 dni wychodzą praktycznie takie same kreski, więc wiem już, że nic dobrego z tego nie będzie. Mimo, że wmawialam sobie, że podchodzę na luźno do tematu, okazuje się, że wcale tak nie jest. Przeplakalam nad dzisiejszym testem chyba z pół godziny, a potem miałam długą rozmowę z mężem, która uświadomiła mi, że nie mogę już dłużej tak żyć od testu do testu, od @ do owulacji...postanowiłam, że robię sobie też przerwę od forum, bo pochłania mi to wbrew pozorom bardzo dużo czasu (mąż mi się już zaczął buntować xd) , a każdego dnia rano zaglądam na forum z ciekawości, komu posypały się kolejne kreseczki i mimo, że bardzo kibicuję, to żałuję, że to nie ja. :) postanowiłam, że skupiam się na sobie, przede wszystkim na schudnieciu tego, co mi przybyło odkąd odstawiłam antykoncepcję, czyli jakieś 10-12 kg i na rozwoju własnego biznesu, o którym zawsze marzyłam. Trzymajcie za mnie kciuki, tak jak ja za Was trzymam i mam nadzieję, że za kilka ( -naście) miesięcy spotkamy się na jakimś wątku dla mamusiek i zapytam Was wtedy jaki rodzaj wózka polecacie :) :* uściski
Nie myślałabym tak negatywnie i poszłabym na betę [emoji4]
A jeśli nie pójdzie dobrze, to masz już plan [emoji4] odpoczywaj od nas i rób, co uważasz za słuszne, to ci najbardziej pomoże, powodzenia! [emoji120][emoji3590]

reklama
Do góry