reklama
Aksamitka28
Fanka BB :)
Ech...a ja znów bóle macicy i piersi po owulacji....i przed owulacją ... Chyba, że miałam kilka dni wcześniej owulację nie ogarniam.... Muszę zrobić test pod koniec miesiąca przed wizytą w klinice....nie lubię
Magdusia88
Eh, to powiem tylko tyle że ja też dzisiaj w gabinecie usłyszałam hasło "endometrioza" i mnie zmroziło [emoji853] pierwsze mówił coś o torbieli a potem o endometriozie właśnie, ale kazał przyjść na kontrolę za dwa cykle [emoji2955] idę jeszcze w czwartek prywatnie żeby mi więcej wytłumaczył bo ten dzisiaj tak buczał spod maseczki że nic nie zrozumiałam. Martwię się bo to też chyba oznacza ze te duże pęcherzyki nie pękły i nie było owulki w tym cyklu... Pytał czy były u nas problemy z zajęciem a nam udało się w pierwszym cyklu [emoji3525] znowu dzisiaj boje sie że ciągle będzie coś pod górkę [emoji20][emoji20][emoji20]
Kochana leć to sprawdzić! U jakiegoś porządnego gina, czytałam na innym forum że masz następny termin w październiku, porażka! Sprawdź to koniecznie, co za lekarz... Masakra.
Zadam może glupie pytanie, ale czy przez ten dziwny okres, moge miec jakkolwiek zburzony caly cykl? Moze ma ktoras z Was takową wiedze?
Okres ogolnie to bylo jakies dziwne plamienie, niby juz koniec, ale raz dziennie jeszcze jakas plamka jest, wiec nie wiem.... i tak sie zastanawiam, czy moze owulacji nie byc przykladowo przez ten dziwaczny okres?
Wg mnie jeśli coś inaczej jest niż zwykle, to mogło nie być owu. Kilka razy w roku to całkiem normalne. Jeśli się powtórzy poszłabym do gina. Może zrob Progesteron w następnym cyklu 7 dni po owu to będziesz wiedziała czy była [emoji4] jeśli to jeden raz sie wydarzyło to bym się nie przejmowała.
Hej Dziewczyny, dołączam, ale przyznam bez bicia że nie nadrobię tych wszystkich wcześniejszych stron
Moja historia: w Czerwcu miałam wycięty jajowód z powodu cp (wtedy udało nam się zajść w peirsyzm cyklu starań...). W tym miesiącu będzie drugi cykl starań, pierwszy niestety był z jajnika bez jajowodu (niestety cud się nie stał i jajeczko nie przewędrowało na drugą stronę).
Po tych przejściach jestem rozchwiana emocjonalnie: raz pełna nadziei a zaraz potem spanikowana gdy przypnę sobie co mnie spotkało. Dodatkowo w zeszłym roku miałam laparotomie usunięcia mięśniaka, niestety jajowód został po stronie operacji, gdzie mam też sporo zrostów . Nie wiem nawet czy drożny. zobaczymy co będzie dalej...
Pozdrawiam cieplutko wszystkie Staraczki
Hej przykro mi ze tak się potoczyło. Ale myśl pozytywnie. Mojej lekarki koleżanka ze studiów miała 1/4 jajnika, resztę jej wycięli, bo miała raka. Nie miała jajowodów i zaszła w ciążę (in vitro ale się udało). [emoji4][emoji4][emoji4]
Powiedzcie mi moje drogie czy na początku ciąży musi być 37 stopni i ponad? Dzisiaj mam 27 dc i zastanawiam się czy w ogóle wykonywać test? W ciąży ostatnio zmierzyła m sobie tak o w jakos 6 czy 7 tyg i mialam ponad 37 stopni. A teraz rano 36.2. Jeżeli mialabym testowac to musze isc do sklepu, bo potem dwa tyg będę na wsi, a tam nie ma gdzie kupić[emoji16][emoji16][emoji16]
Poczekaj, aż się miesiączka spóźni i potem zrób test, tak najbezpieczniej, nie stracisz kasy [emoji4][emoji4]
Dziewczyny zrobiłam rano test i beta soada, test jest jaśniutki. Bardzo boli mnie brzuch. Napłakałam się wczoraj i naprawdę mimo ponownego rozczarowania jestem gotowa do kolejnej walki!
Pytanie do was, ciężko teraz z lekarzami. Czym do cholery mam się teraz zająć? Jakie badania robić czego się zaczepić? Kolejki do prywatnych dobrych lekarzy to prawie miesiąc czekania... Czy jak dostane krwawienia jaknto traktować? Jako miesiączkę? Czy czekać ze staraniami do kolejnefo krwawienia? Kurde jestem bardzo pozytywnie nastawiona, a tak naprawdę bez punktu zaczepienia bardzo ciężko.. Dziś umowie się do nowej endo-gin ale zanim się do niej dostanę to kolejny miesiąc... Ściskam was i czekam na dobre wieści od Was [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Test nie mówi, czy beta spada czy nie. Jeśli jesteś w ciazy (beta to potwierdzenie ciąży) każdy lekarz musi cie w ciągu 7 dni przyjąć. Powołaj się na swoje prawa.
Pozytywna beta =ciąża [emoji4][emoji4][emoji4]
Ostatnia edycja:
Aksamitka28
No właśnie...jak może beta spadać na teście ?Kochana leć to sprawdzić! U jakiegoś porządnego gina, czytałam na innym forum że masz następny termin w październiku, porażka! Sprawdź to koniecznie, co za lekarz... Masakra.
Wg mnie jeśli coś inaczej jest niż zwykle, to mogło nie być owu. Kilka razy w roku to całkiem normalne. Jeśli się powtórzy poszłabym do gina. Może zrob Progesteron w następnym cyklu 7 dni po owu to będziesz wiedziała czy była [emoji4] jeśli to jeden raz sie wydarzyło to bym się nie przejmowała.
Test nie mówi, czy beta spada czy nie. Jeśli jesteś w ciazy (beta to potwierdzenie ciąży) każdy lekarz musi cie w ciągu 7 dni przyjąć. Powołaj się na swoje prawa.
MamaBuni
@aga.i.nieszka jak u Ciebie?
U mnie 13 dc wczoraj endo 7mm a pęcherzyk 22mm. Dostałam skierowanie na HSG ale nie wiem czego się spodziewać. Dziewczyny po HSG co możecie mi powiedzieć o tym badaniu tak od siebie? boli , pomogło wam to badanie?
U mnie 13 dc wczoraj endo 7mm a pęcherzyk 22mm. Dostałam skierowanie na HSG ale nie wiem czego się spodziewać. Dziewczyny po HSG co możecie mi powiedzieć o tym badaniu tak od siebie? boli , pomogło wam to badanie?
magdula36
Został w domu - robiłam na szybko w ukryciu przed mężem Czekam na wyniki bety@magdula36 pokaż te cienie! Sprawdzimy zaraz, co tam widać
Mooni89
Czyli masz chyba tak jak ja, normalnie mam lekko ponad 36,a po owu mam niecałe 37 progesteron odpowiada za wysoka temperaturę a ja badałam przy temp 36,50 i wynosił 23ngMuszę też robić gdzies wykres ja wierzę od prakrycznie początku cyklu, mialam ponad 35 stopni rano, 14 dc najwyzsza byla temp, ale wg mojego samopoczucia chyba nie było owu. Teraz mam wlasnie ponad 36 caly czas. Zobaczymy. W następnych cyklach też bede mierzyć, bo na razie u mnie to wszystko w ramach edukacji
Załączniki
Magdusia88
My właśnie kupiliśmy stara rudere i będziemy przekształcać na zamek [emoji2517][emoji776][emoji546]Hej dziewczyny [emoji56] dawno mnie nie było, ale nic się ciekawego nie dzieje póki co.. dzisiaj u mnie 7dc i końcówka okresu. Zastanawiam się czy już zaczynać boboseksy. Chęci są, że tak powiem ..[emoji2957][emoji23]
Dziewczyny mam takie luźne pytanie - jak już wam się uda i doczekacie wymarzonego potomka to planujecie przeprowadzki/zmiany lokum na większe itp?
unify
Aktywna w BB
Ja mialam owu w sobote 15.08 i dalej odczuwam pobolewnia podbrzusza.. i piersi jakos dziwnie mrowią. Albo wkrecam sobieEch...a ja znów bóle macicy i piersi po owulacji....i przed owulacją ... Chyba, że miałam kilka dni wcześniej owulację nie ogarniam.... Muszę zrobić test pod koniec miesiąca przed wizytą w klinice....nie lubię
reklama
Miło że pytasz, u mnie ok. Miałam monitoring, już nie wiem czy wam pisałam. 11 dc, pęcherzyk 14 mm, owulka powinna być jutro albo w czwartek [emoji41] jesteśmy na urlopie i działamy [emoji6] mam tylko nadzieję że pęcherzyk sam pęknie i nie zrobi mi się znowu torbiel.
Wczoraj odebrałam wyniki przeciwciał na zespół antyfosfolipidowy i wszystko w normie, został tylko antykoagulant tocznia ale myślę że też będzie ok [emoji2]
Wczoraj odebrałam wyniki przeciwciał na zespół antyfosfolipidowy i wszystko w normie, został tylko antykoagulant tocznia ale myślę że też będzie ok [emoji2]
@aga.i.nieszka jak u Ciebie?