reklama
Stelle
Fanka BB :)
Jaki masz model? Ja obdzwoniłam 6 aptek w okolicy i tylko w jednej mieli Fertyl. Ma kilka pozytywnych opinii więc chyba się na niego jutro zaczajęOo, dołączam się do pytania. Kupiłam sobie termometr owulacyjny, mierzyłam pod językiem i coś mi nie pasowało, aż w końcu przeprowadziłam test. Zmierzyłam przez dwa dni w odstępie 15 min temp 3 razy i wyniki wahały się o 0.3 -0.4 stopnia. Trzymałam się zasad, a więc po przebudzeniu, przed wstaniem, o jednakowej godzinie. Chętnie dowiem się gdzie jest haczyk ; )
Carry88
Moderator
Jeszcze jedno głupie pytanie, czy na początku mogę używać te suplementy co 9rzed ciążą? W moim przypadku pregna start.
Tak możesz
Magdusia88
Tak [emoji4]Jeszcze jedno głupie pytanie, czy na początku mogę używać te suplementy co 9rzed ciążą? W moim przypadku pregna start. [emoji4]
Stelle
Ja używałam pregny na początku ciąży. Ginekolog mówił że można jak najbardziej, a koleżanka która jest teraz w ciąży i prowadzi ja u innego lekarza dostała zalecenie aby przyjmować tylko sam kwas foliowy ja z pregny musiałam niestety zrezygnować bo ma w składzie sztuczny kwas foliowy którego nie przyswajam z powodu mutacji MthfrJeszcze jedno głupie pytanie, czy na początku mogę używać te suplementy co 9rzed ciążą? W moim przypadku pregna start.
Chyba w pochwie jest najlepiej. Jeśli chodzi o usta to musi hyc to zawsze to samo miejsce. Najlepiej z jednej strony pod jezykiemPytanie do dziewczyn które mierzą sobie temperaturę - bardziej doradzacie mierzyć w ustach czy w pochwie? Wiem ze trzeba się trzymać ściśle jednego miejsca bo w ustach np na jednym policzku może być inna temp itd i chyba najbezpieczniej mierzyć w tym dołku pod językiem?
Ania95
Dziewczyny mam wyniki.
W tamtym miesiącu badalam w 21dc progresteron i był 0,80 .
Teraz był wykonany w 23dc i wynosi 18,31. Chyba była owulacja co?
Mam jeszcze
Tsh 2,07
Anty atg 115,8
Anty tpo 0,8
Martwi mnie te anty atg bo w zeszłym miesiącu też było na tym samym poziomie a normę mam w tym labo zaznaczoną do 30
W tamtym miesiącu badalam w 21dc progresteron i był 0,80 .
Teraz był wykonany w 23dc i wynosi 18,31. Chyba była owulacja co?
Mam jeszcze
Tsh 2,07
Anty atg 115,8
Anty tpo 0,8
Martwi mnie te anty atg bo w zeszłym miesiącu też było na tym samym poziomie a normę mam w tym labo zaznaczoną do 30
Arielda
Melduję się w 7dc mam jutro wizyte, zaczynam kolejny monitoring, już mam stracha.
Ostatnio byłam w 11dc i miałam pęcherzyk 21mm wg gina możliwe, że należy mi podać ovitrelle wcześniej, jak pęcherzyk ma 18-19mm,wiec dlatego kazal przyjść już w 8dc masakra, jak po zastrzyku znowu powstanie torbiel, to laparo prawdopodobnie... Żeby potwierdzić podejrzenie endometriozy boję się, że wgl nie będę mieć pęcherzyka albo coś... Do tej pory nie musiałam mieć stymulacji, bo pęcherzyki same rosły, ale nie pękają juz nie jestem tak pozytywnie nastawiona przed wizytą jak zawsze mój nie mąż uważa, że się zamartwiam i zaczęłam myśleć pesymistycznie dlatego się może nie udawać, ake jak mam myslec dobrze, skoro od lutego jest ciągle coś nie tak...
Ostatnio byłam w 11dc i miałam pęcherzyk 21mm wg gina możliwe, że należy mi podać ovitrelle wcześniej, jak pęcherzyk ma 18-19mm,wiec dlatego kazal przyjść już w 8dc masakra, jak po zastrzyku znowu powstanie torbiel, to laparo prawdopodobnie... Żeby potwierdzić podejrzenie endometriozy boję się, że wgl nie będę mieć pęcherzyka albo coś... Do tej pory nie musiałam mieć stymulacji, bo pęcherzyki same rosły, ale nie pękają juz nie jestem tak pozytywnie nastawiona przed wizytą jak zawsze mój nie mąż uważa, że się zamartwiam i zaczęłam myśleć pesymistycznie dlatego się może nie udawać, ake jak mam myslec dobrze, skoro od lutego jest ciągle coś nie tak...
Aksamitka28
I bądź tu ma
I bądź tu mądry
Ja mialam owu w sobote 15.08 i dalej odczuwam pobolewnia podbrzusza.. i piersi jakos dziwnie mrowią. Albo wkrecam sobie
I bądź tu mądry
reklama
magdula36
Mnie od owulacji bolą jajniki na zmianę, kłuje w boku i pachwinie, boli macica - wszelkie możliwe bóleCzy to normalne, że przy tak małej becie tak bardzo boli mnie jajnik i pachwina? A żeby było śmieszniej jeden sutek to normlanie jakby mi piłą motorową przejechali a drugi lekko szczypie? Śmiech na sali normalnie
Kurcze nie lubię Diagnostyki :/ czekam i czekam za wynikami :/ do tej pory jeździłam do szpitala na pobranie bety i po 3h był wynik, a tu zaraz będzie 7h od pobrania i cisza :/ No nic, @ ani widu ani słychu.