reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Miło że pytasz, u mnie ok. Miałam monitoring, już nie wiem czy wam pisałam. 11 dc, pęcherzyk 14 mm, owulka powinna być jutro albo w czwartek [emoji41] jesteśmy na urlopie i działamy [emoji6] mam tylko nadzieję że pęcherzyk sam pęknie i nie zrobi mi się znowu torbiel.
Wczoraj odebrałam wyniki przeciwciał na zespół antyfosfolipidowy i wszystko w normie, został tylko antykoagulant tocznia ale myślę że też będzie ok [emoji2]
Trzymam kciuki!

reklama
Dziewczyny mam takie luźne pytanie - jak już wam się uda i doczekacie wymarzonego potomka to planujecie przeprowadzki/zmiany lokum na większe itp?
My aktualnie mieszkamy na 54m2, ale dostaliśmy dom po dziadkach, typowa kostka PRL i będziemy przerabiać na nowoczesny dom ☺ mamy już projekt od architekta ale ja jestem tym wszystkim przerazona 😨
Kochana leć to sprawdzić! U jakiegoś porządnego gina, czytałam na innym forum że masz następny termin w październiku, porażka! Sprawdź to koniecznie, co za lekarz... Masakra.
Idę w czwartek na 9 do ginekologa, stracha mam jak cholera 🤦‍♀️ czemu ciągle wychodzi coś nowego... Już byłam tak dobrze nastawiona a teraz okaże się że będziemy mieć problemy z zajsciem w kolejna ciążę 😔
Miło że pytasz, u mnie ok. Miałam monitoring, już nie wiem czy wam pisałam. 11 dc, pęcherzyk 14 mm, owulka powinna być jutro albo w czwartek [emoji41] jesteśmy na urlopie i działamy [emoji6] mam tylko nadzieję że pęcherzyk sam pęknie i nie zrobi mi się znowu torbiel.
Wczoraj odebrałam wyniki przeciwciał na zespół antyfosfolipidowy i wszystko w normie, został tylko antykoagulant tocznia ale myślę że też będzie ok [emoji2]
Może Ty będziesz wiedziała dlaczego nie zawsze pęcherzyk pęka? Jest w ogóle ku temu jakiś powód czy to takie pytanie bez odpowiedzi? Ja byłam wczoraj u gina, teoretycznie według starych cykli powinnam dostać @ w sobotę, więc jestem typowo przed no i owu powinna być już dawno. A podczas USG na jednym jajniku pęcherzyk 2,5cm a na drugim lekarz mówił coś o endometriozie 😟 powiedział że to może być wina poronienia, że teraz dużo się w tych jajnikach dzieje ale to już prawie dwa miesiące od zabiegu więc naprawdę martwię się że coś jest nie tak 😞 a ten duży pęcherzyk (mówił też coś o torbieli 🤔) pewnie oznacza ze owu nie było?? Wybacz ale ja jestem z tego zielona, nigdy nie miałam potrzeby interesowania się tymi pecherzykami, tym czy owu była czy nie, zawsze zakładałam że przy regularnych cyklach owulacja występuje co miesiąc 🙁

My aktualnie mieszkamy na 54m2, ale dostaliśmy dom po dziadkach, typowa kostka PRL i będziemy przerabiać na nowoczesny dom ☺ mamy już projekt od architekta ale ja jestem tym wszystkim przerazona 😨

Idę w czwartek na 9 do ginekologa, stracha mam jak cholera 🤦‍♀️ czemu ciągle wychodzi coś nowego... Już byłam tak dobrze nastawiona a teraz okaże się że będziemy mieć problemy z zajsciem w kolejna ciążę 😔

Może Ty będziesz wiedziała dlaczego nie zawsze pęcherzyk pęka? Jest w ogóle ku temu jakiś powód czy to takie pytanie bez odpowiedzi? Ja byłam wczoraj u gina, teoretycznie według starych cykli powinnam dostać @ w sobotę, więc jestem typowo przed no i owu powinna być już dawno. A podczas USG na jednym jajniku pęcherzyk 2,5cm a na drugim lekarz mówił coś o endometriozie 😟 powiedział że to może być wina poronienia, że teraz dużo się w tych jajnikach dzieje ale to już prawie dwa miesiące od zabiegu więc naprawdę martwię się że coś jest nie tak 😞 a ten duży pęcherzyk (mówił też coś o torbieli 🤔) pewnie oznacza ze owu nie było?? Wybacz ale ja jestem z tego zielona, nigdy nie miałam potrzeby interesowania się tymi pecherzykami, tym czy owu była czy nie, zawsze zakładałam że przy regularnych cyklach owulacja występuje co miesiąc 🙁

A Ty nie masz swojego lekarza już? I twój nie widział nic?

Czy to normalne, że przy tak małej becie tak bardzo boli mnie jajnik i pachwina? A żeby było śmieszniej jeden sutek to normlanie jakby mi piłą motorową przejechali a drugi lekko szczypie? Śmiech na sali normalnie 🤣🤔

A Ty nie masz swojego lekarza już? I twój nie widział nic?
Odpisałam Ci właśnie w drugim wątku 🙂 ale właśnie jak miałam kontrolę ostatnio, to było dokładnie miesiąc temu licząc od tej wczorajszej wizyty to mówił że wszystko ok. Nie wpadłam wtedy na to żeby pytać o wielkość pecherzyka itd 🤷‍♀️

Czy to normalne, że przy tak małej becie tak bardzo boli mnie jajnik i pachwina? A żeby było śmieszniej jeden sutek to normlanie jakby mi piłą motorową przejechali a drugi lekko szczypie? Śmiech na sali normalnie 🤣🤔
Myślę że normalne. Ja nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży miałam tak skumulowany ból piersi ale zwalałam wszytko na PMS. Każda z nas czuje inne objawy na początku ciąży 🙂

Super,że wyniki w porządku. U mnie owu też na dniach wczoraj mimo bólu ucha mojego połówka trochę go wykorzystałam, dzisiaj jestem na wyjeździe, wracam jutro więc może jeszcze się uda a jeśli nie to po @ wrześniowej mam to HSG trochę się stresuje.

Pytanie do dziewczyn które mierzą sobie temperaturę - bardziej doradzacie mierzyć w ustach czy w pochwie? Wiem ze trzeba się trzymać ściśle jednego miejsca bo w ustach np na jednym policzku może być inna temp itd i chyba najbezpieczniej mierzyć w tym dołku pod językiem?

reklama
Pytanie do dziewczyn które mierzą sobie temperaturę - bardziej doradzacie mierzyć w ustach czy w pochwie? Wiem ze trzeba się trzymać ściśle jednego miejsca bo w ustach np na jednym policzku może być inna temp itd i chyba najbezpieczniej mierzyć w tym dołku pod językiem?

Oo, dołączam się do pytania. Kupiłam sobie termometr owulacyjny, mierzyłam pod językiem i coś mi nie pasowało, aż w końcu przeprowadziłam test. Zmierzyłam przez dwa dni w odstępie 15 min temp 3 razy i wyniki wahały się o 0.3 -0.4 stopnia. Trzymałam się zasad, a więc po przebudzeniu, przed wstaniem, o jednakowej godzinie. Chętnie dowiem się gdzie jest haczyk ; )

Do góry