Trzymam kciuki!Miło że pytasz, u mnie ok. Miałam monitoring, już nie wiem czy wam pisałam. 11 dc, pęcherzyk 14 mm, owulka powinna być jutro albo w czwartek [emoji41] jesteśmy na urlopie i działamy [emoji6] mam tylko nadzieję że pęcherzyk sam pęknie i nie zrobi mi się znowu torbiel.
Wczoraj odebrałam wyniki przeciwciał na zespół antyfosfolipidowy i wszystko w normie, został tylko antykoagulant tocznia ale myślę że też będzie ok [emoji2]
reklama
Stelle
Fanka BB :)
My aktualnie mieszkamy na 54m2, ale dostaliśmy dom po dziadkach, typowa kostka PRL i będziemy przerabiać na nowoczesny dom ☺ mamy już projekt od architekta ale ja jestem tym wszystkim przerazonaDziewczyny mam takie luźne pytanie - jak już wam się uda i doczekacie wymarzonego potomka to planujecie przeprowadzki/zmiany lokum na większe itp?
Idę w czwartek na 9 do ginekologa, stracha mam jak cholera czemu ciągle wychodzi coś nowego... Już byłam tak dobrze nastawiona a teraz okaże się że będziemy mieć problemy z zajsciem w kolejna ciążęKochana leć to sprawdzić! U jakiegoś porządnego gina, czytałam na innym forum że masz następny termin w październiku, porażka! Sprawdź to koniecznie, co za lekarz... Masakra.
Może Ty będziesz wiedziała dlaczego nie zawsze pęcherzyk pęka? Jest w ogóle ku temu jakiś powód czy to takie pytanie bez odpowiedzi? Ja byłam wczoraj u gina, teoretycznie według starych cykli powinnam dostać @ w sobotę, więc jestem typowo przed no i owu powinna być już dawno. A podczas USG na jednym jajniku pęcherzyk 2,5cm a na drugim lekarz mówił coś o endometriozie powiedział że to może być wina poronienia, że teraz dużo się w tych jajnikach dzieje ale to już prawie dwa miesiące od zabiegu więc naprawdę martwię się że coś jest nie tak a ten duży pęcherzyk (mówił też coś o torbieli ) pewnie oznacza ze owu nie było?? Wybacz ale ja jestem z tego zielona, nigdy nie miałam potrzeby interesowania się tymi pecherzykami, tym czy owu była czy nie, zawsze zakładałam że przy regularnych cyklach owulacja występuje co miesiącMiło że pytasz, u mnie ok. Miałam monitoring, już nie wiem czy wam pisałam. 11 dc, pęcherzyk 14 mm, owulka powinna być jutro albo w czwartek [emoji41] jesteśmy na urlopie i działamy [emoji6] mam tylko nadzieję że pęcherzyk sam pęknie i nie zrobi mi się znowu torbiel.
Wczoraj odebrałam wyniki przeciwciał na zespół antyfosfolipidowy i wszystko w normie, został tylko antykoagulant tocznia ale myślę że też będzie ok [emoji2]
Carry88
Moderator
My aktualnie mieszkamy na 54m2, ale dostaliśmy dom po dziadkach, typowa kostka PRL i będziemy przerabiać na nowoczesny dom ☺ mamy już projekt od architekta ale ja jestem tym wszystkim przerazona
Idę w czwartek na 9 do ginekologa, stracha mam jak cholera czemu ciągle wychodzi coś nowego... Już byłam tak dobrze nastawiona a teraz okaże się że będziemy mieć problemy z zajsciem w kolejna ciążę
Może Ty będziesz wiedziała dlaczego nie zawsze pęcherzyk pęka? Jest w ogóle ku temu jakiś powód czy to takie pytanie bez odpowiedzi? Ja byłam wczoraj u gina, teoretycznie według starych cykli powinnam dostać @ w sobotę, więc jestem typowo przed no i owu powinna być już dawno. A podczas USG na jednym jajniku pęcherzyk 2,5cm a na drugim lekarz mówił coś o endometriozie powiedział że to może być wina poronienia, że teraz dużo się w tych jajnikach dzieje ale to już prawie dwa miesiące od zabiegu więc naprawdę martwię się że coś jest nie tak a ten duży pęcherzyk (mówił też coś o torbieli ) pewnie oznacza ze owu nie było?? Wybacz ale ja jestem z tego zielona, nigdy nie miałam potrzeby interesowania się tymi pecherzykami, tym czy owu była czy nie, zawsze zakładałam że przy regularnych cyklach owulacja występuje co miesiąc
A Ty nie masz swojego lekarza już? I twój nie widział nic?
Stelle
Odpisałam Ci właśnie w drugim wątku ale właśnie jak miałam kontrolę ostatnio, to było dokładnie miesiąc temu licząc od tej wczorajszej wizyty to mówił że wszystko ok. Nie wpadłam wtedy na to żeby pytać o wielkość pecherzyka itdA Ty nie masz swojego lekarza już? I twój nie widział nic?
Stelle
Myślę że normalne. Ja nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży miałam tak skumulowany ból piersi ale zwalałam wszytko na PMS. Każda z nas czuje inne objawy na początku ciążyCzy to normalne, że przy tak małej becie tak bardzo boli mnie jajnik i pachwina? A żeby było śmieszniej jeden sutek to normlanie jakby mi piłą motorową przejechali a drugi lekko szczypie? Śmiech na sali normalnie
MamaBuni
Super,że wyniki w porządku. U mnie owu też na dniach wczoraj mimo bólu ucha mojego połówka trochę go wykorzystałam, dzisiaj jestem na wyjeździe, wracam jutro więc może jeszcze się uda a jeśli nie to po @ wrześniowej mam to HSG trochę się stresuje.Miło że pytasz, u mnie ok. Miałam monitoring, już nie wiem czy wam pisałam. 11 dc, pęcherzyk 14 mm, owulka powinna być jutro albo w czwartek [emoji41] jesteśmy na urlopie i działamy [emoji6] mam tylko nadzieję że pęcherzyk sam pęknie i nie zrobi mi się znowu torbiel.
Stelle
Pytanie do dziewczyn które mierzą sobie temperaturę - bardziej doradzacie mierzyć w ustach czy w pochwie? Wiem ze trzeba się trzymać ściśle jednego miejsca bo w ustach np na jednym policzku może być inna temp itd i chyba najbezpieczniej mierzyć w tym dołku pod językiem?
reklama
Pytanie do dziewczyn które mierzą sobie temperaturę - bardziej doradzacie mierzyć w ustach czy w pochwie? Wiem ze trzeba się trzymać ściśle jednego miejsca bo w ustach np na jednym policzku może być inna temp itd i chyba najbezpieczniej mierzyć w tym dołku pod językiem?
Oo, dołączam się do pytania. Kupiłam sobie termometr owulacyjny, mierzyłam pod językiem i coś mi nie pasowało, aż w końcu przeprowadziłam test. Zmierzyłam przez dwa dni w odstępie 15 min temp 3 razy i wyniki wahały się o 0.3 -0.4 stopnia. Trzymałam się zasad, a więc po przebudzeniu, przed wstaniem, o jednakowej godzinie. Chętnie dowiem się gdzie jest haczyk ; )