reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Powiedzcie mi moje drogie czy na początku ciąży musi być 37 stopni i ponad? Dzisiaj mam 27 dc i zastanawiam się czy w ogóle wykonywać test? W ciąży ostatnio zmierzyła m sobie tak o w jakos 6 czy 7 tyg i mialam ponad 37 stopni. A teraz rano 36.2. Jeżeli mialabym testowac to musze isc do sklepu, bo potem dwa tyg będę na wsi, a tam nie ma gdzie kupić😁😁😁

Dziewczyny zrobiłam rano test i beta soada, test jest jaśniutki. Bardzo boli mnie brzuch. Napłakałam się wczoraj i naprawdę mimo ponownego rozczarowania jestem gotowa do kolejnej walki!

Pytanie do was, ciężko teraz z lekarzami. Czym do cholery mam się teraz zająć? Jakie badania robić czego się zaczepić? Kolejki do prywatnych dobrych lekarzy to prawie miesiąc czekania... Czy jak dostane krwawienia jaknto traktować? Jako miesiączkę? Czy czekać ze staraniami do kolejnefo krwawienia? Kurde jestem bardzo pozytywnie nastawiona, a tak naprawdę bez punktu zaczepienia bardzo ciężko.. Dziś umowie się do nowej endo-gin ale zanim się do niej dostanę to kolejny miesiąc... Ściskam was i czekam na dobre wieści od Was ❤️❤️❤️

Powiedzcie mi moje drogie czy na początku ciąży musi być 37 stopni i ponad? Dzisiaj mam 27 dc i zastanawiam się czy w ogóle wykonywać test? W ciąży ostatnio zmierzyła m sobie tak o w jakos 6 czy 7 tyg i mialam ponad 37 stopni. A teraz rano 36.2. Jeżeli mialabym testowac to musze isc do sklepu, bo potem dwa tyg będę na wsi, a tam nie ma gdzie kupić😁😁😁
Nie jest istotne jaka jest wartość temperatury, tylko jej skok i tendencja patrząc na cały cykl, a nie wyrywkowe pomiary.

Dziewczyny zrobiłam rano test i beta soada, test jest jaśniutki. Bardzo boli mnie brzuch. Napłakałam się wczoraj i naprawdę mimo ponownego rozczarowania jestem gotowa do kolejnej walki!

Pytanie do was, ciężko teraz z lekarzami. Czym do cholery mam się teraz zająć? Jakie badania robić czego się zaczepić? Kolejki do prywatnych dobrych lekarzy to prawie miesiąc czekania... Czy jak dostane krwawienia jaknto traktować? Jako miesiączkę? Czy czekać ze staraniami do kolejnefo krwawienia? Kurde jestem bardzo pozytywnie nastawiona, a tak naprawdę bez punktu zaczepienia bardzo ciężko.. Dziś umowie się do nowej endo-gin ale zanim się do niej dostanę to kolejny miesiąc... Ściskam was i czekam na dobre wieści od Was ❤❤❤
Pytanie który to tc. Czy beta faktycznie spadnie do odpowiedniego poziomu i czy twoja macica się oczyści jak należy tak szybko, czy chwile jej to zajmie.
Ja jednak bym się wybrała do lekarza, żeby zajrzał na usg co tam się dzieje. Jeśli masz takie odległe terminy to idź na IP i powiedz, ze masz potwierdzona ciąże, ale pojawiło się plamienie i bardzo boli cię brzuch. Przebadają cię od razu i będziesz miała pewność.

Pytanie do was, ciężko teraz z lekarzami. Czym do cholery mam się teraz zająć? Jakie badania robić czego się zaczepić? Kolejki do prywatnych dobrych lekarzy to prawie miesiąc czekania... Czy jak dostane krwawienia jaknto traktować? Jako miesiączkę? Czy czekać ze staraniami do kolejnefo krwawienia? Kurde jestem bardzo pozytywnie nastawiona, a tak naprawdę bez punktu zaczepienia bardzo ciężko.. Dziś umowie się do nowej endo-gin ale zanim się do niej dostanę to kolejny miesiąc... Ściskam was i czekam na dobre wieści od Was ❤️❤️❤️
Ale juz robiłaś kolejna bete?

Ja prxy ciazy bio, dostalam krwawienia jak na okres, i kolejny cykl byl juz normalny, byłam na usg, bo wiedzialam ze test pozytywny a jest krwawienie, ale nie bylo nic widac, tylko fakt, ze wszystko gotowe do okresu...
Tak wiec byl sobie okres i tyle, ale obserwuj siebie, jak bedzie za mocne krwawienie, to lepiej skontrolowac co sie dzieje.

Ale moze jeszcze nie wszystko stracone?

Dziś sądny dzień :D Zrobiłam test rano i był biały, po czym jak spojrzałam 5 minut później to zobaczyłam cień cienia 😂 matko, nie myślałam, że kiedyś dołączę do grona widzących cienie ;) Oddałam krew na betę i ona prawdę mi powie ;)

Powiem Tobie, że też sobie zmierzyłam i miałam 36,5 😂

@Martxx1 a może jeszcze nie wszystko stracone? Trzymaj się dzielnie!! I faktycznie szukaj dobrego lekarza. @Valezi dobrze gada :)

Dziewczyny które miały starać się codziennie po @ jak tam?? [emoji16][emoji16] My wczoraj zaczęliśmy pierwszy dzień. Na razie jestem pełna nadziei. Ciekawe kiedy padniemy ze zmęczenia [emoji23]
My działamy od 6 dni i tak zapobiegawczo planuje do piątku . Wg kalendarzyka owu powinna być jutro ale przy moich cyklach ostatnich 60 dniowych niewiadomo [emoji23][emoji23][emoji23]

Jakoś też jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl , ananas kupiony [emoji16][emoji16] Planuje od jutra go jejsc , a od przyszłego cyklu zaopatrzyć się w wiesiołka i inozytol w pudrze :) :)

reklama
Dziś sądny dzień :D Zrobiłam test rano i był biały, po czym jak spojrzałam 5 minut później to zobaczyłam cień cienia 😂 matko, nie myślałam, że kiedyś dołączę do grona widzących cienie ;) Oddałam krew na betę i ona prawdę mi powie ;)

Powiem Tobie, że też sobie zmierzyłam i miałam 36,5 😂

@Martxx1 a może jeszcze nie wszystko stracone? Trzymaj się dzielnie!! I faktycznie szukaj dobrego lekarza. @Valezi dobrze gada :)
Który masz dc?
ja dziś 26 i 10dpo.... ale walczę ze sobą żeby nie zrobić testu, botak bardzo nie chce zobaczyć tej bieli 🙈

Ostatnia edycja:
Do góry