reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Moje obecne a te co miałam w poprzednim cyklu to jest różnica. Ale ja się i tak nie staram więc mi to lata. Ale chociaż zobaczę jak działa mój organizm. Wykorzystam te testy i więcej nie będę ich kupować ani żadnych innych. Może dla ciekawości będę mierzyć temperaturę w przyszłym cyklu i zobaczymy czy się chociaż trochę pokryje z testami owu. Ja je traktuje jak pewna "rozrywkę" nie biorę ich pod uwagę w 100%.
Wiem, wiem, tylko pisze, że miałam taką samą sytuację jedne co innego pokazały a inne co innego 😊😊

reklama
Wiem, wiem, tylko pisze, że miałam taką samą sytuację jedne co innego pokazały a inne co innego [emoji4][emoji4]
Ale też nie wiadomo którym choć trochę wierzyc[emoji1787] ja to wogule jestem jakąś dziwna. 14dc co kreska wyszła najmocniejsza z tych wszystkich testów to piłam 3 duże piwa z sokiem i 2 kieliszki czystej wódki a pozostałe testy robiłam z przerwa 2h na sikanie i picie i wyszły słabe kreski testowe. A tego 14dc nie zrobiłam nawet 30 minut przerwy z sikanie i piciem czego kolwiek[emoji1787]

Ale też nie wiadomo którym choć trochę wierzyc[emoji1787] ja to wogule jestem jakąś dziwna. 14dc co kreska wyszła najmocniejsza z tych wszystkich testów to piłam 3 duże piwa z sokiem i 2 kieliszki czystej wódki a pozostałe testy robiłam z przerwa 2h na sikanie i picie i wyszły słabe kreski testowe. A tego 14dc nie zrobiłam nawet 30 minut przerwy z sikanie i piciem czego kolwiek[emoji1787]
Ej ja tak miałam, jak trzymałam z sikaniem to wychodził bladzioch prawie nic, a jak po drinku albo w ogóle po czymś do picia wychodzilusmy krechy 🤣🤣🤣

Ej ja tak miałam, jak trzymałam z sikaniem to wychodził bladzioch prawie nic, a jak po drinku albo w ogóle po czymś do picia wychodzilusmy krechy [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Hehe w kolejnym cyklu jak będę miała już ciemniejsze krechy będę robiła 2x dziennie i normlanie będę piła ale nie będę korzystała z wc[emoji1787][emoji1787]

Ja już po wizycie. Lekarz hmm miły ale nie wiem...
Mój pęcherzyki dzisiaj 12 dc ma 22 mm owu jeśli będzie to z lewego jajnika. Endo 7 mm.Powiedział, że mam wykorzystać połówka intensywnie przez 3 dni. Zapytałam o monitoring powiedzial, że to nie konieczne, wg niego mam za niskie TSH ostatnie z połowy lipca 0.87. Endo twierdzi że ok on , że za niskie.Zgłupiałam. Dał mi skierowanie na HSG.Mam dzwonić jak zacznie się @to umówi mnie na termin. A na dodatek mój też wrócił od lekarza i ma zapalenie ucha, antybiotyk...

Ostatnia edycja:
Też właśnie znajomi mówili podczas tej rozmowy ze każdemu wyjdą jakieś braki, bo nikt nie jest w 100% zdrowy 🤷‍♀️ więc na razie tak jak napisałam wcześniej - nigdzie się nie wybieram. Póki co za priorytet uznaje interpretacje wyników u hematologa, ale to dopiero w przyszłym tygodniu i mam nadzieję że od kolejnego cyklu będziemy mogli ruszyć że staraniami. Już mam oczywiście w głowie pełno obaw ale póki co te dobre myśli są na tyle silne że nie pozwalają się zadomówić tym negatywnym 🤨
Ja byłam na biorezonansie, ale nie z jakąś tabliczka, tylko pani dotykała 2 punktów w każdym palcu i u rąk i u nóg.. Na początku uwierzyłam, wykryło mi tylko skłonność do osteoporozy (od dawna to wiedziałam, bo w Linii damskiej dziedziczymy) oraz przebytą cytimegalie.
Poszłam w trakcie normowania moich hormonów, więc nie wiedziałam wtedy czy cis jest bardzo źle itd, a w tym calym biorezonansie wyszło mi ginekologicznie i hormonowo idealnie plus żadnych oznak torbieli, zachwianych hormonów, endometriozy itd, a miesiąc później wyszło na usg u gina 1 torbiel, potem w nast cyklu druga torbiel i podejrzenie endometriozy, które zostanie potwierdzone laparoskopia, jeśli w tym cyklu po zastrzyku nie pęknie mi pęcherzyk... Także nie wierzę w ten cały biorezonans. Całość 1,5h 'jedyne' 180zl wyrzucone w błoto,ale czego to się człowiek nie złapie chcąc zostać rodzicem .. 😕

Ja byłam na biorezonansie, ale nie z jakąś tabliczka, tylko pani dotykała 2 punktów w każdym palcu i u rąk i u nóg.. Na początku uwierzyłam, wykryło mi tylko skłonność do osteoporozy (od dawna to wiedziałam, bo w Linii damskiej dziedziczymy) oraz przebytą cytimegalie.
Poszłam w trakcie normowania moich hormonów, więc nie wiedziałam wtedy czy cis jest bardzo źle itd, a w tym calym biorezonansie wyszło mi ginekologicznie i hormonowo idealnie plus żadnych oznak torbieli, zachwianych hormonów, endometriozy itd, a miesiąc później wyszło na usg u gina 1 torbiel, potem w nast cyklu druga torbiel i podejrzenie endometriozy, które zostanie potwierdzone laparoskopia, jeśli w tym cyklu po zastrzyku nie pęknie mi pęcherzyk... Także nie wierzę w ten cały biorezonans. Całość 1,5h 'jedyne' 180zl wyrzucone w błoto,ale czego to się człowiek nie złapie chcąc zostać rodzicem .. 😕
Eh, to powiem tylko tyle że ja też dzisiaj w gabinecie usłyszałam hasło "endometrioza" i mnie zmroziło 🙁 pierwsze mówił coś o torbieli a potem o endometriozie właśnie, ale kazał przyjść na kontrolę za dwa cykle 🤨 idę jeszcze w czwartek prywatnie żeby mi więcej wytłumaczył bo ten dzisiaj tak buczał spod maseczki że nic nie zrozumiałam. Martwię się bo to też chyba oznacza ze te duże pęcherzyki nie pękły i nie było owulki w tym cyklu... Pytał czy były u nas problemy z zajęciem a nam udało się w pierwszym cyklu ☹️ znowu dzisiaj boje sie że ciągle będzie coś pod górkę 😞😞😞

Ja już po wizycie. Lekarz hmm miły ale nie wiem...
Mój pęcherzyki dzisiaj 12 dc ma 22 mm owu jeśli będzie to z lewego jajnika. Endo 7 mm.Powiedział, że mam wykorzystać połówka intensywnie przez 3 dni. Zapytałam o monitoring powiedzial, że to nie konieczne, wg niego mam za niskie TSH ostatnie z połowy lipca 0.87. Endo twierdzi że ok on , że za niskie.Zgłupiałam. Dał mi skierowanie na HSG.Mam dzwonić jak zacznie się @to umówi mnie na termin. A na dodatek mój też wrócił od lekarza i ma zapalenie ucha, antybiotyk...
Poważnie? Moje tsh ostatnio to 0,06 (wpadłam chyba w nadczynnosc polekową) i endo uspokajal że w razie wypadku nie zagraża to ciazy 🙄 znowu ilu lekarzy tyle opinii 😖😔

Zadam może glupie pytanie, ale czy przez ten dziwny okres, moge miec jakkolwiek zburzony caly cykl? Moze ma ktoras z Was takową wiedze?
Okres ogolnie to bylo jakies dziwne plamienie, niby juz koniec, ale raz dziennie jeszcze jakas plamka jest, wiec nie wiem.... i tak sie zastanawiam, czy moze owulacji nie byc przykladowo przez ten dziwaczny okres?

reklama
Zadam może glupie pytanie, ale czy przez ten dziwny okres, moge miec jakkolwiek zburzony caly cykl? Moze ma ktoras z Was takową wiedze?
Okres ogolnie to bylo jakies dziwne plamienie, niby juz koniec, ale raz dziennie jeszcze jakas plamka jest, wiec nie wiem.... i tak sie zastanawiam, czy moze owulacji nie byc przykladowo przez ten dziwaczny okres?
Nie to nie ma nic wspólnego. Ja teraz miałam okres ale go nie miałam [emoji1787]

Do góry