reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny mój wynik z 6.07 to 1.27 leki mam dalej brać 150 ale następna kontroli w styczniu lutym bo pow że już nie trzeba pilnować [emoji2368] ja sobie nie wyobrażam nie sprawdzać tsh. Muszę zmienić lekarza rodzinnego.

reklama
A ja dziewczyny jakoś się podlamalam.. Wcześniej pisałam tu o tym płodnym ślubie tak wcześnie od 7dc i że może owu przyszła w końcu, ale może wcześniej, ale wczoraj od rana mnie kuło podbrzusze, trochę ciągnęły jajniki i to by mi się z owu prognozowana z flo pokrywało, ja w Skowronkach do mojego jak wrócił z pracy, a on ze zmęczony i żebym się nie obrażała 🙄 myślałam, że chociaż nad ranem pobrykamy, a on wstał nie słyszałam kiedy, zjadł śniadanie i obudził mnie jak już wychodził do pracy... 😕 Fuknelam na niego, że chyba nie chce jednak tego dziecka 😔 jak to facet obruszył się, wyszedł a mi pociekły łzy... Zafiksowałam się.
A może on po prostu sądzi, że i tak pęcherzyk nie pęknął znowu, więc odpuścił 🙄
Także taki dzień pełen smutku zaczynam 🤷‍♀️

Eh, skąd ja to znam.
My kobiety niestety sie za bardzo nakręcamy. Ja też miałam tak, że chciałam codziennie się przytulać a najlepiej kilka razy dziennie. Bo się bałam straconego dnia. A kiedyś przytulanki były może co 3 dni. Dla mojego męża to coś nowego chyba i widziałam, żeby przestać cisnąć i o tym mówić, bo właśnie wtedy nic z tego nie wyjdzie.

Cały czas sobie powtarzam, żeby nie traktować tego jak fabryki tylko przyjemność i spodziewane szczęście.
Może spróbuj? Wiem, że łatwo się mówi, ale niestety inaczej się nie da. Łzy będziesz wykorzystywać podczas porodu. Nie rańcie się nawzajem. 😘

Dziewczyny mój wynik z 6.07 to 1.27 leki mam dalej brać 150 ale następna kontroli w styczniu lutym bo pow że już nie trzeba pilnować [emoji2368] ja sobie nie wyobrażam nie sprawdzać tsh. Muszę zmienić lekarza rodzinnego.
Ja wczoraj też trafiłam na bardzo dziwna panią endokrynolog 🤷‍♀️ wizyta normalnie kosztuje 200zl, dobrze ze byłam z Medicover bo gdybym miałam płacić normalnie za tą wizytę to chyba bym się załamała 🤦‍♀️ ja wyniki z TSH miałam kolejno:
4 tydzień 3.39 i od 6 tygodnia letrox 50
7 tydzień 2.70 i letrox 75
Dwa tygodnie po poronieniu 0.71
Ft 4 cały czas blisko górnej granicy więc to akurat dobrze. Ale myślałam że zmniejszy mi dawkę a kazała brać cały czas też 75g i za trzy miesiące jak będziemy się starać jak tylko będzie test to zrobić znów TSH ft4 i przyjść na wizytę.

Dziewczyny, pytanie! Od kilku dni od rana mam straszne zawroty głowy. Kręci mi się nawet w łóżku... W ciągu dnia tego nie doświadczam ale fanki są bardzo dziwne. Wiązać to z letroxem? Nie mam pojęcia co może być przyczyna

Ja powinnam dzisiaj dostać @..
Robiłam test, ale nic nie wyszło.
Aczkolwiek, wydaje mi się, że mogę mieć kilka dni opóźnienia przez plamienia.

Już sama też fisiuje.. Musze przestać sikać na te testy i czekać w spokoju bo oszaleje.

@mrsmiki dokładnie! Dlatego ja się bardzo pilnuje, żeby jednak nie zafiksować się bardzo na te pomiary i wyliczenia. Boje się, że wtedy wszystko sprowadzi się do reprodukcji i seks będzie z zegarkiem i kalendarzemw ręku. A chyba nie o to chodzi 🤷 choć oczywiście rozumiem, że jak ktoś się długo stara, to takie "lajtowe" podejście pewnie przechodzi ...

Dziewczyny, a odnośnie tej aplikacji ovufriend, to ja z kolei nie mogę jej zamknąć 🤦 jak już ją włączę, to w ogóle nie pokazuje mi się dolny pasek z przyciskiem wyjścia 😂 chyba usunę, szczególnie, że w pewnym momencie wołają o chajsy!

Ja wczoraj też trafiłam na bardzo dziwna panią endokrynolog 🤷‍♀️ wizyta normalnie kosztuje 200zl, dobrze ze byłam z Medicover bo gdybym miałam płacić normalnie za tą wizytę to chyba bym się załamała 🤦‍♀️ ja wyniki z TSH miałam kolejno:
4 tydzień 3.39 i od 6 tygodnia letrox 50
7 tydzień 2.70 i letrox 75
Dwa tygodnie po poronieniu 0.71
Ft 4 cały czas blisko górnej granicy więc to akurat dobrze. Ale myślałam że zmniejszy mi dawkę a kazała brać cały czas też 75g i za trzy miesiące jak będziemy się starać jak tylko będzie test to zrobić znów TSH ft4 i przyjść na wizytę.

Dziewczyny, pytanie! Od kilku dni od rana mam straszne zawroty głowy. Kręci mi się nawet w łóżku... W ciągu dnia tego nie doświadczam ale fanki są bardzo dziwne. Wiązać to z letroxem? Nie mam pojęcia co może być przyczyna

Mój lekarz mi chyba mówił, że tak może być po tym leku. Ja bym to wiązała z tym.

reklama
Do góry