Sądziłam że beta rośnie do 12 tC? Widocznie sie mylilam dzieki za podpowiedź.Na tym etapie się już bety hcg nie sprawdza bo ona już się nie podwaja tak jak na początku. Po drugie przyrost sprawdza się max po 72h nie po tylu dniach. Ja bym już nie sprawdzała bety tylko czekała na lekarza i usg. Teraz to się liczy tylko o raz usg a nie beta.
reklama
AnnaKatarzyna
Fanka BB :)
Spokojnie poczekaj na wizytę Na tym etapie usg jest miarodajne. Głowa do góry! Nie możesz myslec w ten sposóbLekarza mam 20 lipca, z tego co czytałem do 12 tygodnia beta powinna się podwajac co drugi dzień. Dlatego się zaczynam martwić bo wcześniej też ciąża się zatrzymała około 7 tyg.
Wiem ze nie moge ,ale to nie takie proste. SprobujeSpokojnie poczekaj na wizytę Na tym etapie usg jest miarodajne. Głowa do góry! Nie możesz myslec w ten sposób
młoda1994
Z tego co wiem to beta zwalnia jak już jest na poziomie 6000 choć dość dużo dziewczyn piszą na forum że już zwalnia jak beta sięga 1000Sądziłam że beta rośnie do 12 tC? Widocznie sie mylilam [emoji2356] dzieki za podpowiedź.
Arielda
@Maggi8504 bete wykonuje się na początku, zazwyczaj po pozytywnym teście, przyrost sprawdza się raz, chyba że lekarz zaleci inaczej i nie w takich odstępach jak to zrobiłaś nie martw się na zapas, przy tak dużych wartościach przyrost zwalnia zamartwianie się nie pomoże, a może jeszcze zaszkodzić szczęśliwa mama to szczęśliwy kropek
A może wizyta wcześniej prywatnie?
Ania95
Nie martw się, na tym etapie ważniejszy jest obraz z USG niż przyrost bety. Musisz się uzbroić w cierpliwość. Niedługo wizyta zachowaj spokójSądziłam że beta rośnie do 12 tC? Widocznie sie mylilam dzieki za podpowiedź.
Już mi lepiej , jak czytam wasze wypowiedzi faktycznie głupia ja stara A taka niemądra@Maggi8504 bete wykonuje się na początku, zazwyczaj po pozytywnym teście, przyrost sprawdza się raz, chyba że lekarz zaleci inaczej i nie w takich odstępach jak to zrobiłaś nie martw się na zapas, przy tak dużych wartościach przyrost zwalnia zamartwianie się nie pomoże, a może jeszcze zaszkodzić szczęśliwa mama to szczęśliwy kropek
Dzięki
Arielda
Niższy poziom może sugerować niedoczynność przysadki, a resztę wyników masz Oki? Badalas hormony? Generalnie nigdzie nie słyszałam, żeby niższy poziom był groźny, ew podobno po porodzie możliwy jest brak pokarmu, ale lepiej skonsultuj się z ginemDziewczyny pomoże któraś z prolaktyna . Ostatnio miałam inne normy i zgłupiałam Zobacz załącznik 1145970
reklama
Marta200x
Miałam Diostinex bo ostatnio miałam 24 ng a teraz inne normy i w przeliczeniu wychodzi 2.Niższy poziom może sugerować niedoczynność przysadki, a resztę wyników masz Oki? Badalas hormony? Generalnie nigdzie nie słyszałam, żeby niższy poziom był groźny, ew podobno po porodzie możliwy jest brak pokarmu, ale lepiej skonsultuj się z ginem [emoji6]