reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ale progesteron bada się kilka dni po owulacji, tak? Pytam, bo mi raz lekarka kazała sprawdzić poziom. Mówiła, że mam niby długie cykle (33 dni to chyba nie aż tak długie?), więc chciała zobaczyć, czy w ogóle jest owulacja. Z tym, że ona kazała mi badać koło 22dc. To chyba mocno bez sensu? Szczególnie, że wg aplikacji to koło 20dc ja dopiero mam owulację 🤔
Moim zdaniem 33 dc to nie są aż tak długie cykle..

reklama
Jeżeli masz cykle 33 dni to owu mniej więcej w 19 dc czyli najlepiej zbadać proga w 26 dc
Ale progesteron bada się kilka dni po owulacji, tak? Pytam, bo mi raz lekarka kazała sprawdzić poziom. Mówiła, że mam niby długie cykle (33 dni to chyba nie aż tak długie?), więc chciała zobaczyć, czy w ogóle jest owulacja. Z tym, że ona kazała mi badać koło 22dc. To chyba mocno bez sensu? Szczególnie, że wg aplikacji to koło 20dc ja dopiero mam owulację [emoji848]

Nie chce cie martwić ale sny zawsze się tłumaczy na odwrót.

Często czytam senniki i to co piszesz akurat mija się z prawdą, jest puszczone w świat i powtarzane wszędzie.

Pozytywny wynik, który kobieta obserwuje na wykonanym teście oznacza nowy rozdział w życiu. Aczkolwiek tak, niekoniecznie musi to być ciąża 😉

Załączniki

• F62FD7EF-662E-437C-B729-93F135F42205.png
    F62FD7EF-662E-437C-B729-93F135F42205.png
    170,5 KB · Wyświetleń: 63
Dziś pierwszy test owu W tym miesiącu i mnie zaskoczył bo obstawiałam, że pik LH wystąpi tak jak w czerwcu w 18 dc a dziś mam dopiero 14 dc 🤷🏻‍♀️ I nastawiając się że będzie tak samo póki co nie poszaleliśmy z przytulankami (chyba, że co 2 dni to ok?) także mam nadzieje, że nie przegapiliśmy momentu 🤪
A powiedzcie mi jak to jest z temperatura? W trakcie owulacji powinna być wyższa czy niższa? Bo mierze od 5 dni ale póki co mam stała 36,8-36,9 🤷🏻‍♀️ I myślicie że taki termometr bezdotykowy się sprawdzi?

Załączniki

• D23D01D1-5CB5-4F99-B667-9E38367FD66C.jpeg
    D23D01D1-5CB5-4F99-B667-9E38367FD66C.jpeg
    712 KB · Wyświetleń: 75
  • E48A4C57-4DC3-4BE8-8156-C8DC5CF24479.jpeg
    E48A4C57-4DC3-4BE8-8156-C8DC5CF24479.jpeg
    363,1 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry