reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

No pewnie 🙂 zadbaj o siebie i w między czasie nie czekajcie na powtórne badania bezczynnie, tylko już go suplementuj i mówię ci 😉😉 spróbuj tych pomidorów, soku i czarnuszki 😎 nic wam nie szkodzi, a ja np jak jem ją, to mam taki komfort psychiczny, że 'coś robie' 🙂
Codziennie też albo wypijam, albo posypuję sałatki np siemieniem lnianym (2 łyżki) i po 1miesiacu zauważyłam lepsza perstalktyke jelit ☺ minęły wzdęcia 🙂 ale to tylko dla kobiet, podobno faceci nie powinni przy staraniach siemienia jeść, ale to nie pamiętam gdzie słyszałam 🤦‍♀️
Jak przygotować siemie do picia?

reklama
Mój K. pije sok, ale taki ze sklepu bio 100% pomidory, bez żadnych ulepszaczy, podobno passaty też dużo likopenu mają, ja na nich opieram np sos bolognese, możesz też zrobić np słynną szakszuke na śniadanie [emoji6] wkleję Ci zdj [emoji846]
Muszę zobaczyć czy w DE też taki jest 100% sok.

Jak przygotować siemie do picia?
Ja kupuje w sklepie eko takie całe w nasionach i potem je mielę tak hmm nie do końca miałko jak na mąkę, tylko żeby były widoczne drobiny, przesypuje do słoika. 1-2 łyżki takiego siemienia zalewam przegotowaną gorąca woda i mieszam, trzeba przed wypiciem mieszać, nie dopuścić do zrobienia się jakby kleiku, więc pić ciepłe 🙂 naprawdę widzę pozytywne efekty ☺️
A nie zmielone dodaje do sałatek, do chleba jak piekę, do bulek (posypuję po wierzchu)

Dziewczyny.
W piątek mam wyjście ze znajomymi, będzie nas liczna grupa. No i tutaj pytanie. Staramy się o dziecko ale nikomu się nie chwalimy. I ogólnie jestem osobą praktycznie nie pijącą. Ale chętnie napilabym się drinka. Czy jak zrobię test ciążowy w piątek rano z pierwszego moczu i wyjdzie, że nie jestem to myślicie że mogę się napić drinka? Czy lepiej sobie odpuścić bo test może wyjść jeszcze sfałszowany. @ mam dostać w poniedziałek.
Co myślicie? 🤔🤔🤔

Dziewczyny.
W piątek mam wyjście ze znajomymi, będzie nas liczna grupa. No i tutaj pytanie. Staramy się o dziecko ale nikomu się nie chwalimy. I ogólnie jestem osobą praktycznie nie pijącą. Ale chętnie napilabym się drinka. Czy jak zrobię test ciążowy w piątek rano z pierwszego moczu i wyjdzie, że nie jestem to myślicie że mogę się napić drinka? Czy lepiej sobie odpuścić bo test może wyjść jeszcze sfałszowany. @ mam dostać w poniedziałek.
Co myślicie? 🤔🤔🤔
Możesz napić się drinka 😉 negatyw, więc implantacji nie było, ale najlepiej zrobić bete i masz 100% pewność -wiadomo, że testy zwłaszcza przed @ mogą dawać negatywy fałszywie. Tak czy tak nie dajmy się zwariować 😉
Edit:
Ja w 2cs napisałam tu gdzieś na staraczkach, że napiłabym się piwa, czy wina ale staram się o dzidzie, to było przed @ i dziewczyny też pisały, że można się śmiało winka napić 🙂

@JakDeszcz tak naprawdę większość kobiet dowiaduje się o ciąży dopiero po terminie okresu. Do tego czasu żyją normalnie, w tym piją też alkohol ;) moja koleżanka imprezowała jak szalona, a dwa dni później wyszło, że jest w ciąży. Oczywiście panikowała, a lekarka ją uspokajała, że na tak wczesnym etapie alkohol nie wpływa na płód.

Tu link do artykułu mamy ginekolog, który trochę wyjaśnia co i jak:

@JakDeszcz tak naprawdę większość kobiet dowiaduje się o ciąży dopiero po terminie okresu. Do tego czasu żyją normalnie, w tym piją też alkohol ;) moja koleżanka imprezowała jak szalona, a dwa dni później wyszło, że jest w ciąży. Oczywiście panikowała, a lekarka ją uspokajała, że na tak wczesnym etapie alkohol nie wpływa na płód.

Dziękuję. Artykuł przeczytany.
Super zostało w nim wszystko wyjaśnione :)

Dziękuję. Artyk
Możesz napić się drinka 😉 negatyw, więc implantacji nie było, ale najlepiej zrobić bete i masz 100% pewność -wiadomo, że testy zwłaszcza przed @ mogą dawać negatywy fałszywie. Tak czy tak nie dajmy się zwariować 😉
Edit:
Ja w 2cs napisałam tu gdzieś na staraczkach, że napiłabym się piwa, czy wina ale staram się o dzidzie, to było przed @ i dziewczyny też pisały, że można się śmiało winka napić 🙂
Dziękuję za odpowiedź :)

reklama
Popatrzcie 😉

Załączniki

• Screenshot_20200708_192658_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20200708_192658_com.instagram.android.jpg
    182,2 KB · Wyświetleń: 135
Do góry