reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

No pewnie 🙂 zadbaj o siebie i w między czasie nie czekajcie na powtórne badania bezczynnie, tylko już go suplementuj i mówię ci 😉😉 spróbuj tych pomidorów, soku i czarnuszki 😎 nic wam nie szkodzi, a ja np jak jem ją, to mam taki komfort psychiczny, że 'coś robie' 🙂
Codziennie też albo wypijam, albo posypuję sałatki np siemieniem lnianym (2 łyżki) i po 1miesiacu zauważyłam lepsza perstalktyke jelit ☺ minęły wzdęcia 🙂 ale to tylko dla kobiet, podobno faceci nie powinni przy staraniach siemienia jeść, ale to nie pamiętam gdzie słyszałam 🤦‍♀️
Jak przygotować siemie do picia?

reklama
Mój K. pije sok, ale taki ze sklepu bio 100% pomidory, bez żadnych ulepszaczy, podobno passaty też dużo likopenu mają, ja na nich opieram np sos bolognese, możesz też zrobić np słynną szakszuke na śniadanie [emoji6] wkleję Ci zdj [emoji846]
Muszę zobaczyć czy w DE też taki jest 100% sok.

Jak przygotować siemie do picia?
Ja kupuje w sklepie eko takie całe w nasionach i potem je mielę tak hmm nie do końca miałko jak na mąkę, tylko żeby były widoczne drobiny, przesypuje do słoika. 1-2 łyżki takiego siemienia zalewam przegotowaną gorąca woda i mieszam, trzeba przed wypiciem mieszać, nie dopuścić do zrobienia się jakby kleiku, więc pić ciepłe 🙂 naprawdę widzę pozytywne efekty ☺️
A nie zmielone dodaje do sałatek, do chleba jak piekę, do bulek (posypuję po wierzchu)

Dziewczyny.
W piątek mam wyjście ze znajomymi, będzie nas liczna grupa. No i tutaj pytanie. Staramy się o dziecko ale nikomu się nie chwalimy. I ogólnie jestem osobą praktycznie nie pijącą. Ale chętnie napilabym się drinka. Czy jak zrobię test ciążowy w piątek rano z pierwszego moczu i wyjdzie, że nie jestem to myślicie że mogę się napić drinka? Czy lepiej sobie odpuścić bo test może wyjść jeszcze sfałszowany. @ mam dostać w poniedziałek.
Co myślicie? 🤔🤔🤔

Dziewczyny.
W piątek mam wyjście ze znajomymi, będzie nas liczna grupa. No i tutaj pytanie. Staramy się o dziecko ale nikomu się nie chwalimy. I ogólnie jestem osobą praktycznie nie pijącą. Ale chętnie napilabym się drinka. Czy jak zrobię test ciążowy w piątek rano z pierwszego moczu i wyjdzie, że nie jestem to myślicie że mogę się napić drinka? Czy lepiej sobie odpuścić bo test może wyjść jeszcze sfałszowany. @ mam dostać w poniedziałek.
Co myślicie? 🤔🤔🤔
Możesz napić się drinka 😉 negatyw, więc implantacji nie było, ale najlepiej zrobić bete i masz 100% pewność -wiadomo, że testy zwłaszcza przed @ mogą dawać negatywy fałszywie. Tak czy tak nie dajmy się zwariować 😉
Edit:
Ja w 2cs napisałam tu gdzieś na staraczkach, że napiłabym się piwa, czy wina ale staram się o dzidzie, to było przed @ i dziewczyny też pisały, że można się śmiało winka napić 🙂

@JakDeszcz tak naprawdę większość kobiet dowiaduje się o ciąży dopiero po terminie okresu. Do tego czasu żyją normalnie, w tym piją też alkohol ;) moja koleżanka imprezowała jak szalona, a dwa dni później wyszło, że jest w ciąży. Oczywiście panikowała, a lekarka ją uspokajała, że na tak wczesnym etapie alkohol nie wpływa na płód.

Tu link do artykułu mamy ginekolog, który trochę wyjaśnia co i jak:

@JakDeszcz tak naprawdę większość kobiet dowiaduje się o ciąży dopiero po terminie okresu. Do tego czasu żyją normalnie, w tym piją też alkohol ;) moja koleżanka imprezowała jak szalona, a dwa dni później wyszło, że jest w ciąży. Oczywiście panikowała, a lekarka ją uspokajała, że na tak wczesnym etapie alkohol nie wpływa na płód.

Dziękuję. Artykuł przeczytany.
Super zostało w nim wszystko wyjaśnione :)

Dziękuję. Artyk
Możesz napić się drinka 😉 negatyw, więc implantacji nie było, ale najlepiej zrobić bete i masz 100% pewność -wiadomo, że testy zwłaszcza przed @ mogą dawać negatywy fałszywie. Tak czy tak nie dajmy się zwariować 😉
Edit:
Ja w 2cs napisałam tu gdzieś na staraczkach, że napiłabym się piwa, czy wina ale staram się o dzidzie, to było przed @ i dziewczyny też pisały, że można się śmiało winka napić 🙂
Dziękuję za odpowiedź :)

reklama
Popatrzcie 😉

Załączniki

• Screenshot_20200708_192658_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20200708_192658_com.instagram.android.jpg
    182,2 KB · Wyświetleń: 137
Do góry