reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Zrozumiałe. Ale nie odbieraj powyższych rad jako atak, bo mam wrażenie, że tak właśnie jest ;-)
Nie nie odbieram jako atak ale denerwuje mnie to że jak nie chodziłam do lekarza też się znalazły osoby mądrzejsze teraz nie robię nic na własną rękę chodzę szukam specjalistów i też źle. Także ja już nie nadążam.

@młoda1994 ale spokojnie, wiem że masz teraz dużo do przetrawienia, ja rozumiem, że musisz zaufać lekarzom, wszystko to normalne. Nikt tu nie obraża ani lekarzy, ani opinii nie neguje, ja np tylko probuje podnieść cię na duchu, że można wspomagać się naturalnie i jednocześnie być prowadzoną przez specjalistę. Nikt nie karze rezygnować z badań z kliniki, po to nauka idzie do przodu, żeby ludzie mogli mieć większą świadomość i możliwość leczenia 😉
Sama chodzę na morfo co pół roku, cytologię regularnie, teraz także jestem pod kontrolą gina, bo nie pękały mi pęcherzyki, ale też oczytałam się historii kobiet, gdzie naprawdę tylko rozwiązaniem wg lekarzy było in vitro, a działo się inaczej 🤷‍♀️ albo np po 1wszym iui, jak kobieta chciała mieć druga dzidzie to ni z gruchy ni z pietruchy naturalnie wyszło i wg gina nasienie nie do poprawy nagle się poprawiło 🙂
Po to jest forum, żeby rozmawiać, żeby dzielić się doświadczeniami 😉
Z odpowiednim prowadzeniem zaufanego lekarza i własną chłodną kalkulacja sytuacji uważam, że dacie radę 😉 jak faktycznie nie wyjdzie naturalnie, to masz oczywiście wyjście.

@młoda1994 ale spokojnie, wiem że masz teraz dużo do przetrawienia, ja rozumiem, że musisz zaufać lekarzom, wszystko to normalne. Nikt tu nie obraża ani lekarzy, ani opinii nie neguje, ja np tylko probuje podnieść cię na duchu, że można wspomagać się naturalnie i jednocześnie być prowadzoną przez specjalistę. Nikt nie karze rezygnować z badań z kliniki, po to nauka idzie do przodu, żeby ludzie mogli mieć większą świadomość i możliwość leczenia [emoji6]
Sama chodzę na morfo co pół roku, cytologię regularnie, teraz także jestem pod kontrolą gina, bo nie pękały mi pęcherzyki, ale też oczytałam się historii kobiet, gdzie naprawdę tylko rozwiązaniem wg lekarzy było in vitro, a działo się inaczej [emoji2368] albo np po 1wszym iui, jak kobieta chciała mieć druga dzidzie to ni z gruchy ni z pietruchy naturalnie wyszło i wg gina nasienie nie do poprawy nagle się poprawiło [emoji846]
Po to jest forum, żeby rozmawiać, żeby dzielić się doświadczeniami [emoji6]
Z odpowiednim prowadzeniem zaufanego lekarza i własną chłodną kalkulacja sytuacji uważam, że dacie radę [emoji6] jak faktycznie nie wyjdzie naturalnie, to masz oczywiście wyjście.
Teraz to i tak nie mam szans zajść w ciążę droga naturalna jak mąż ma morfologie 0% także teraz wezmę się za siebie pójdę do diabetologa żeby mnie wyprowadził na prostą z IO.

@Arielda właśnie jestem ciekawa Twoich opinii o tym ebooku. Warto? Bo sama się zastanawiałam już dawno, ale prawie 100zl za ebooka - to nawet książki papierowe w księgarni tańsze ;) dlatego się jeszcze czaję.
Kupiłam go na promocji jak miały zniżkę bodajże na dzień matki i kosztował 69 zł chyba 🙂 ściągnęłam z wysłanego przez nich linka i zapomniałam o nim, teraz 'sprzątałam pliki' z tableta i mi się o nim przypomniało, jest sporo cennych rad, przede wszystkim mnie tak uspokoił, bo zaczynałam świrować i mieć tzw depreche. Ma kilka przepisów, ma historie stosujących się do ich rad żywieniowych, sporo z kobiet np leczylo się rok, dwa, 4 lata i dopiero po włączeniu diet płodności jakby zaskakiwały. Na pewno leki też muszą miec hmm jakiś punkt zaczepny żeby zacząć przynosić rezultaty i może właśnie tryb życia i dieta im pomaga 🤷‍♀️ można np owulacje dieta przywrócić o czym nie miałam pojęcia 🙂
No i ładnie wydany jest ten ebook 😉 ale chyba za pełna kwotę bym nie kupiła 😁

Teraz to i tak nie mam szans zajść w ciążę droga naturalna jak mąż ma morfologie 0% także teraz wezmę się za siebie pójdę do diabetologa żeby mnie wyprowadził na prostą z IO.
No pewnie 🙂 zadbaj o siebie i w między czasie nie czekajcie na powtórne badania bezczynnie, tylko już go suplementuj i mówię ci 😉😉 spróbuj tych pomidorów, soku i czarnuszki 😎 nic wam nie szkodzi, a ja np jak jem ją, to mam taki komfort psychiczny, że 'coś robie' 🙂
Codziennie też albo wypijam, albo posypuję sałatki np siemieniem lnianym (2 łyżki) i po 1miesiacu zauważyłam lepsza perstalktyke jelit ☺️ minęły wzdęcia 🙂 ale to tylko dla kobiet, podobno faceci nie powinni przy staraniach siemienia jeść, ale to nie pamiętam gdzie słyszałam 🤦‍♀️

No pewnie [emoji846] zadbaj o siebie i w między czasie nie czekajcie na powtórne badania bezczynnie, tylko już go suplementuj i mówię ci [emoji6][emoji6] spróbuj tych pomidorów, soku i czarnuszki [emoji41] nic wam nie szkodzi, a ja np jak jem ją, to mam taki komfort psychiczny, że 'coś robie' [emoji846]
Codziennie też albo wypijam, albo posypuję sałatki np siemieniem lnianym (2 łyżki) i po 1miesiacu zauważyłam lepsza perstalktyke jelit [emoji3526] minęły wzdęcia [emoji846] ale to tylko dla kobiet, podobno faceci nie powinni przy staraniach siemienia jeść, ale to nie pamiętam gdzie słyszałam [emoji2356]
A ten sok z pomidorów kupujesz czy robisz sama?

reklama
A ten sok z pomidorów kupujesz czy robisz sama?
Mój K. pije sok, ale taki ze sklepu bio 100% pomidory, bez żadnych ulepszaczy, podobno passaty też dużo likopenu mają, ja na nich opieram np sos bolognese, możesz też zrobić np słynną szakszuke na śniadanie 😉 wkleję Ci zdj 🙂

Załączniki

• Screenshot_20200708_174008.jpg
    Screenshot_20200708_174008.jpg
    193,9 KB · Wyświetleń: 71
  • Screenshot_20200708_173944.jpg
    Screenshot_20200708_173944.jpg
    249,2 KB · Wyświetleń: 67
Do góry