reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Kurde wyglada dobrze ten sklad..

A moze sporbuj FertilMan.. wiem ze sporo dziewczyn go chwalilo, ze nasienie sie poprawilo po nich.

Ale sprobujcie kawy przed staraniami.. albo juz inseminacja/ ivf. Wiem, ze daje niezlego kopa plemnikom ;)

Jedynie to bym ten koenzym wlaczyla..
Brał też fertilman przed badaniami w zeszłym roku to wyszły teraz gorsze.

Zobaczymy jak to będzie z nasieniem za 5tyg.

reklama
@młoda1994 tak mi smutno, że takie rzeczy Cie spotykają, a czy nasienie męża miało wpływ na utracie ciąże? Wierze, ze jeszcze będzie dobrze[emoji3590]

@Magd.a nie słyszałam jeszcze o kawie, mój teraz przemęczony to i plemniki może jakieś ospałe, muszę wypróbować, podsuwałam mu folik, a teraz kupiłam witaminki body vitality a dla mnie pregna start
Tak prawdopodobnie mogło być to związane też z nasieniem męża. Ale po wynikach jestem przekonana że to też miało duży wpływ.

Daj znać jak będziesz miała wyniki 😉 szydełkowanie brzmi ciekawie ale kompletnie tego nie ogarniam. 🤔 Może coś poszukam na internecie :)
Ja też myślałam, że nie ogarne, a jednak się udało i dziergam sobie teraz torebkę 😁😁😁 na youtube jest mnóstwo filmików dla początkujących, ja miałam utrudnione zadanie, bo na filmikach wszystkie praworęczne, a ja mańkut to musiałam sobie pokombinować jak to lewą ręką zrobić 🙈😂😂😂

Dziewczyny, tak mnie wciągnęło szydełkowanie, że zapomniałam napisać newsa [emoji85][emoji85][emoji16][emoji23]
Udało mi się dostać skierowanie na progesteron! [emoji3060][emoji3060][emoji3060] także będę mogła sprawdzić, czy moja teza jest słuszna odnośnie straconych ciąż przez niedobór proga [emoji4][emoji4][emoji4]
Polecam szydełkowanie, pomaga zapomnieć o ciąży i staraniach i mega wciąga! [emoji4][emoji4][emoji16][emoji16][emoji16]
Ja też to uwielbiam ale nie mam czasu [emoji17] bardzo lubię robić na drutach [emoji3590]

Ja też to uwielbiam ale nie mam czasu [emoji17] bardzo lubię robić na drutach [emoji3590]
Na drutach nie próbowałam, ale z szydełkiem się zaprzyjaźniłam 😁😁😁🤭 ...jakoś nam idzie ta współpraca 😂😂😂🙈 i myśli trochę oderwane od tych starań 👍😊

Dzisiaj miałam wizytę kontrolną u endo i wszystko super, zmniejszyłam mi dawkę Euthyroxu na 25, bo na 50 w 3 tygodnie tsh mi spadło z 5,09 do 0,55 😳😳😳
Zasugerowała mi, że te straty mogą być albo przez niskiego proga (co sama podejrzewam) albo przez za mało ukrwione endometrium 🤔🤔 albo przez zagnieżdżenie się zarodka w bliźnie po cc 😳🤔🤔 mówi, że powinnam to zasugerować swojemu ginekologowi na wizycie pod koniec lipca, także może to jakiś3 trop? 🤷‍♀️😳😳🤔

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, tzn wszędzie trąbią, że jeśli dochodzi do zapłodnienia, to plemnik, który się 'wbił' przez otoczkę komórki jajowej jest najlepszy, najsilniejszy, słabe nie dają rady, odpadają 🤔 to właśnie nie jest takie proste żeby się któryś z wojaków przebił i zapłodnił komórkę jajową, a jeśli jakimś cudem dojdzie do zapłodnienia z uszkodzonym plemnikiem, to organizm kobiety nie pozwala nawet się zagnieździć zarodkowi i usuwa go nie pozwalając na implantację. Przynajmniej takie coś pamiętam z wykładów anatomii na studiach.
Ba pewno jakość nasienia zależy od trybu życia faceta np to co obniża jakość nasienia to: alkohol, papierosy, ostre - rozgrzewające przyprawy, gazowane słodkie napoje głównie z plastiku.
Wielu mężom z forum pomógł Feritil Man Plus. Od siebie dodam, że warto aby pił sok pomidorowy, jadł pomidory, czarnuszkę. To akurat z akademii płodności z jednego z live'ow wiem. Sama ostatnio czarnuszkę sypie wszędzie i na wszystko 😁
Nasienie da się poprawić, uszy do góry 🤞🤞
Edit: tu link też do filmiku

Cześć dziewczyny, zaczynamy starania o drugie dziecko.
Pierwsze ma już 7 lat, także czuję, że następna ciąża będzie jak pierwsza...
Z pierwszym dzieckiem zaszłam w pierwszym cyklu, ale byłam dużo młodsza, teraz może być różnie.

Trzymam za was wszystkie kciuki :)

reklama
Wydaje mi się, tzn wszędzie trąbią, że jeśli dochodzi do zapłodnienia, to plemnik, który się 'wbił' przez otoczkę komórki jajowej jest najlepszy, najsilniejszy, słabe nie dają rady, odpadają [emoji848] to właśnie nie jest takie proste żeby się któryś z wojaków przebił i zapłodnił komórkę jajową, a jeśli jakimś cudem dojdzie do zapłodnienia z uszkodzonym plemnikiem, to organizm kobiety nie pozwala nawet się zagnieździć zarodkowi i usuwa go nie pozwalając na implantację. Przynajmniej takie coś pamiętam z wykładów anatomii na studiach.
Ba pewno jakość nasienia zależy od trybu życia faceta np to co obniża jakość nasienia to: alkohol, papierosy, ostre - rozgrzewające przyprawy, gazowane słodkie napoje głównie z plastiku.
Wielu mężom z forum pomógł Feritil Man Plus. Od siebie dodam, że warto aby pił sok pomidorowy, jadł pomidory, czarnuszkę. To akurat z akademii płodności z jednego z live'ow wiem. Sama ostatnio czarnuszkę sypie wszędzie i na wszystko [emoji16]
Nasienie da się poprawić, uszy do góry [emoji1696][emoji1696]
Edit: tu link też do filmiku
Ja tylko napisałam to co usłyszałam z kliniki. Oni są lekarzami specjalistami i na tym się znają. Nic mi nie pozostało jak tylko czekać na kolejne badania nasienia i ustabilizować siebie z IO aby hormony męskie się zniżyły bo zawyzona źle wpływają z tego co pow pani doktor w klinice.

Do góry