reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie byłam jeszcze u niego nawet [emoji28] powie że do roku to normalne . Ale ostatecznie przyjadę się spory kawałek dalej do mojego gina z 1 ciąży bo mam do niego zaufanie i wiem że nie odesle mnie z kwitkiem . Zrobię to w tyg . Nie wiem jak wygląda na początku bo nigdy nie miałam negat testu owu . Zawsze była dość ciemna kreska. Nie robiłam od początku cyklu . Poprzedni cykl też miałam długo pozytywy .

Niektórym testy owu nigdy pozytywne nie wychodzą a wszystko jest ok, może Ty jesteś drugim skrajnym przypadkiem kiedy testy owu są pozytywne [emoji849] najlepiej sobie zbadaj jeśli nie badalas na początku cyklu te FSH i LH i będziesz miała jakieś konkretne wyniki, bo testy owu to jednak tylko papierki do sikania [emoji39][emoji39]

reklama
To czekamy razy [emoji854] w tym cyklu też uzywalas borowiny?
Ja to nie mam objawów ani na ciążę ani na okres [emoji2370]
O widzisz [emoji4] ja miałam dostać wczoraj i też narazie cisza. Ale temp spadła więc sobie czekam. Co ciekawsze to wczoraj się czułam jakbym miała owu wieczorem [emoji23] jajnik do teraz mnie boli, a szyjka jest wysoko bo jej nie czuję więc może cykl wcale nie taki bez owu I dopiero teraz będzie [emoji23] ale wtedy będę miała turbo drugi cykl [emoji26][emoji22] cyc mniej boli, więc chyba dzisiaj seks na wywołanie [emoji16]

Kurcze zaczynam się martwić kiedy przyjdzie mója borowina i Ovarin zmieniły się zasady przewozu paczek z PL do UK potrzebne jakieś deklaracje, kontrole celne boje się że zamiast tygodnia będą paczki szły tygodniami, wstrzymałam moja mamę z wysyłką boje sie że przez bałagan nowych przepisów może gdzieś moja paczka utknąć

To czekamy razy [emoji854] w tym cyklu też uzywalas borowiny?
Ja to nie mam objawów ani na ciążę ani na okres [emoji2370]
Używałam ale tylko 2 dni bo mnie jajnik wkurzał 🙄 no ja mam jakby na okres bo cycki przestały boleć i temp w dół. Po seksie plamienie więc jutro powinnam dostać. Dziwi mnie tylko ból jajnika jak na owu 🙄🤢

Używałam ale tylko 2 dni bo mnie jajnik wkurzał 🙄 no ja mam jakby na okres bo cycki przestały boleć i temp w dół. Po seksie plamienie więc jutro powinnam dostać. Dziwi mnie tylko ból jajnika jak na owu 🙄🤢
Kurcze, ja w ogóle po ciąży nie mam bólów jajnika na owu i w ogóle nie pamiętam, jak to było przed ciążą (a córka ma już 5 lat). 😅 Za to dziś i wczoraj mnie tak jakby kłuło trochę z lewej u dołu, tak pulsacyjnie. Wczoraj w dzień kilkanaście minut, potem wieczorem kilka minut. I dziś nad ranem dosłownie kilka minut. Takie jakby pulsujące kłócie? Albo skurczowe? Nie wiem. Ale wczoraj to mega przez te kilkanaście minut pierwsze to mi tak dokuczało... Myślałam, czy nospy nie wziąć. 🙈 Nie jestem nawet pewna, czy to dokładnie tam jest lewy jajnik. 🙈
Czy to brzmi jak jajnik w ogóle?
Tylko, że u mnie 27 dzień cyklu i w sumie wczoraj mi temp skoczyła znowu (już chyba trzeci skok w tym cyklu 🤣). Czy to możliwe, że mam tak późno owulację??? Ja za 2-4 dni powinnam mieć @ tak naprawdę. 🤷🏼‍♀️
Czy to może być taki ból jajnika przed okresem?
Bo ja PMS po ciąży też nie mam, nawet mnie brzuch nie boli przed @ ani w trakcie. 🤣 Tylko dzień przed @ czuję taki pełny brzuch (nie jest to ani bolesne, ani nieprzyjemne) i to tyle. 🤦🏼‍♀️
Możesz mi napisać, jaki Ty masz teraz ten ból jajnika? Tzn co czujesz?
I jak czujecie w ogóle owulację? Jaki to ból jajnika? Taki ciągły i ostry? Czy ciągły i tępy? Taki pulsujący bardziej? Skurczowy? Długo to trwa? Np cały dzień? Czy właśnie kilka minut? 🤔🤔 Albo czy przed @ Was boli czasem jajnik?
I w sumie po co on boli, przecież już swoje zadanie wykonał haha!
Wczesniej nie rozkminialam w ogóle tego i olałam, ale skoro Hera już wspomniałaś, to napisałam też. :D

Kurcze, ja w ogóle po ciąży nie mam bólów jajnika na owu i w ogóle nie pamiętam, jak to było przed ciążą (a córka ma już 5 lat). 😅 Za to dziś i wczoraj mnie tak jakby kłuło trochę z lewej u dołu, tak pulsacyjnie. Wczoraj w dzień kilkanaście minut, potem wieczorem kilka minut. I dziś nad ranem dosłownie kilka minut. Takie jakby pulsujące kłócie? Albo skurczowe? Nie wiem. Ale wczoraj to mega przez te kilkanaście minut pierwsze to mi tak dokuczało... Myślałam, czy nospy nie wziąć. 🙈 Nie jestem nawet pewna, czy to dokładnie tam jest lewy jajnik. 🙈
Tylko, że u mnie 27 dzień cyklu i w sumie wczoraj mi temp skoczyła znowu (już chyba trzeci skok w tym cyklu 🤣). Czy to możliwe, że mam tak późno owulację??? Ja za 2-4 dni powinnam mieć @ tak naprawdę. 🤷🏼‍♀️
Bo ja PMS po ciąży też nie mam, nawet mnie brzuch nie boli przed @ ani w trakcie. 🤣 Tylko dzień przed @ czuję taki pełny brzuch (nie jest to ani bolesne, ani nieprzyjemne) i to tyle. 🤦🏼‍♀️
I jak czujecie w ogóle owulację? Jaki to ból jajnika? Taki ciągły i ostry? Czy ciągły i tępy? Taki pulsujący bardziej? Skurczowy? Długo to trwa? Np cały dzień? Czy właśnie kilka minut? 🤔🤔 Albo czy przed @ Was boli czasem jajnik?
Wczesniej nie rozkminialam w ogóle tego i olałam, ale skoro Hera już wspomniałaś, to napisałam też. :D
Mnie tak jakby rozpiera. Wczoraj poczułam mega ukłucie pośrodku, później zaczął mnie kłuć jajnik i rozpierać aż do teraz cały czas. Takie uczucie jakby był niewygodny i coś się w nim rozpychało🤷‍♀️

reklama
Kurcze, ja w ogóle po ciąży nie mam bólów jajnika na owu i w ogóle nie pamiętam, jak to było przed ciążą (a córka ma już 5 lat). [emoji28] Za to dziś i wczoraj mnie tak jakby kłuło trochę z lewej u dołu, tak pulsacyjnie. Wczoraj w dzień kilkanaście minut, potem wieczorem kilka minut. I dziś nad ranem dosłownie kilka minut. Takie jakby pulsujące kłócie? Albo skurczowe? Nie wiem. Ale wczoraj to mega przez te kilkanaście minut pierwsze to mi tak dokuczało... Myślałam, czy nospy nie wziąć. [emoji85] Nie jestem nawet pewna, czy to dokładnie tam jest lewy jajnik. [emoji85]
Tylko, że u mnie 27 dzień cyklu i w sumie wczoraj mi temp skoczyła znowu (już chyba trzeci skok w tym cyklu [emoji1787]). Czy to możliwe, że mam tak późno owulację??? Ja za 2-4 dni powinnam mieć @ tak naprawdę. [emoji2372]
Bo ja PMS po ciąży też nie mam, nawet mnie brzuch nie boli przed @ ani w trakcie. [emoji1787] Tylko dzień przed @ czuję taki pełny brzuch (nie jest to ani bolesne, ani nieprzyjemne) i to tyle. [emoji2360]
I jak czujecie w ogóle owulację? Jaki to ból jajnika? Taki ciągły i ostry? Czy ciągły i tępy? Taki pulsujący bardziej? Skurczowy? Długo to trwa? Np cały dzień? Czy właśnie kilka minut? [emoji848][emoji848] Albo czy przed @ Was boli czasem jajnik?
Ja podczas owu mam nagły, ostry, bardzo kłujący ból zawsze z jednej strony (w każdym cyklu z innej). Uczucie jakby ktoś wbił mi nóż w jajnik i go tam zostawił. Kłuje przy chodzeniu i leżeniu, nie da się usiąść ani szybko wstać. Przy siadaniu ból jest najgorszy. No i trwa to kilka godzin, czasem boli do tego stopnia, że muszę wziąć leki przeciwbólowe. Po owu zaboli już tylko delikatnie raz na jakiś czas. No i po owu zwykle boli dlatego, że powstały podrażnienia po pęknięciu pęcherzyka.

Do góry