reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

hej czekałam na ciebie myślałam czy wrócisz, bo trochę jakbyś się żegnała z nami 😊 ja nie odpowiem niestety na Twoje pytanie, myślę że odpowiedź na Twój pytanie czy pecherzyki są dobrej jakości tylko ivf by pokazało, monitoringi miałam w uk, ale to pożal się Boże tylko jeden w cyklu zawsze jak do iui byłam stymulowana, tutaj wszystko na opak jak dziewczyny pisały że nie wyobrażają sobie kontroli ciąży na początku to tu dopiero w 12tyg i to nie lekarz a operator usg sprawdza wszystko, a GP wierzy na słowo że jest ciąża są jeszcze położne ale one tylko papierologia się zajmują do 12tyg, dlatego jak będę w ciąży to spadam znowu do PL nie patrząc że wszystko 100%płatne to nie na moje nerwy 😉
Pożegnać nie, ale musiałam trochę głowę wyczyścić, zaczęłam już za bardzo wkręcać. Psychicznie święta też się dobrze nie zanosiły i niestety wymiękłam. Najgorsza Wigilia, potem z górki. A jak już przyszła @ to już dobrze. Teraz w nowy rok zabieram dzieciaki kuzyna na obiecane zaległe wakacje, to już w ogóle nie będę miała głowy do myślenia. Ze starszymi dzieciakami nie mam problemu, ale oni mają 2 miesięcznego bobasa i jest mi ciężko. Ale Nowy Rok nowe możliwości ;) . Ale postanowiłam że próbujemy te 3 miesiące ze stymulacją tyle lekarz proponowała, nie wiem czy więcej nie można czy bez sensu a potem odpuszczamy, dalej byłyby bombardowania ostro hormonami no i klinika a na to już za stara jestem, muszę się pogodzić że się nie uda. Kolejny miesiąc więcej witaminek, Koenzym Q10 no i ta borowina teraz pójdzie ostro w ruch. Może coś pomoże.

reklama
Dobra dziewczyny może to mega głupie pytanie ale jakie macie sposoby żeby po harcach w łóżku wszystko zostało w środku 😛😛? Leżycie przez jakiś czas, robicie świece ? 😂 Może któraś ma jakieś tajemne sposoby 😛😛
Ja czasem robię sobie chwilę nożyce 🙈😅 a tak to po prostu zostaje w łóżku i nauczyłam się po prostu nie wstawać przez 30 minut bo gdzieś kiedyś coś wyczytałam, że ileś tam czasu nie powinno się wstawać chociaż robiono chyba w USA badania i podobno czy wstajemy czy nie w żaden sposób nie wpływa na zajście w ciążę 😉

Ja czasem robię sobie chwilę nożyce 🙈😅 a tak to po prostu zostaje w łóżku i nauczyłam się po prostu nie wstawać przez 30 minut bo gdzieś kiedyś coś wyczytałam, że ileś tam czasu nie powinno się wstawać chociaż robiono chyba w USA badania i podobno czy wstajemy czy nie w żaden sposób nie wpływa na zajście w ciążę 😉
nożyce 😛 na to bym nie wpadła 😁

Ja piorę mamadha premium bo u Pana tabletki wyczytałam, że ma najlepszy skład przy staraniach i przy ciąży już też. Dodatkowo brałam folik bo biorę metformine więc kwas foliowy powinnam przyjmować w większej dawce, a że jego nie da się przedawkować to sobie nie żałuję [emoji23]
Teraz jak przyjdzie ovarin to folik odstawie, ale planuje dalej brać ten mamadha premium [emoji41]
A bierzesz ovarin i pregna start? Bo ja biorę właśnie pregna i się zastanawiam czy inaczej to skomponować aby były wszystkie składniki bo część rzeczy się powtarza..
A ten niepokalanek to konkretnie jakiegoś macie do polecenia? [emoji16]

Ja piorę mamadha premium bo u Pana tabletki wyczytałam, że ma najlepszy skład przy staraniach i przy ciąży już też. Dodatkowo brałam folik bo biorę metformine więc kwas foliowy powinnam przyjmować w większej dawce, a że jego nie da się przedawkować to sobie nie żałuję [emoji23]
Teraz jak przyjdzie ovarin to folik odstawie, ale planuje dalej brać ten mamadha premium [emoji41]
Hm to może na przyszły cykl też zamówię sobie te przyjemności 😁

Zrobiłam rano test ClearBlue z wskaźnikiem tygodnia i wyskoczył mi błąd. Miałam pusty ekran, a to wg ulotki oznacza, że test nie zadziałał poprawnie. Miał ktoś kiedyś taką sytuację?
Nie wiem czy to oznacza, że test był wadliwy czy ja coś źle zrobiłam? ale robiłam wszystko zgodnie z instrukcją.

Mógł po prostu być wadliwy.
Trzeba powtórzyć [emoji16]
Zrobiłam rano test ClearBlue z wskaźnikiem tygodnia i wyskoczył mi błąd. Miałam pusty ekran, a to wg ulotki oznacza, że test nie zadziałał poprawnie. Miał ktoś kiedyś taką sytuację?
Nie wiem czy to oznacza, że test był wadliwy czy ja coś źle zrobiłam? ale robiłam wszystko zgodnie z instrukcją.

A bierzesz ovarin i pregna start? Bo ja biorę właśnie pregna i się zastanawiam czy inaczej to skomponować aby były wszystkie składniki bo część rzeczy się powtarza..
A ten niepokalanek to konkretnie jakiegoś macie do polecenia? 😁
Ja biore ovarin i pregna start. Tak mi zaleciła moja ginekolog 🤷‍♀️ i mi ovarin nie zmniejszył pms, a wręcz jestem po nim bardziej drażliwa przed @🤦‍♀️
Mnie w tym cyklu też wyjątkowo mocno bolą piersi, a cykl bez owu więc już przestaje zwracać uwagę na to 😅

reklama
Ja biore ovarin i pregna start. Tak mi zaleciła moja ginekolog 🤷‍♀️ i mi ovarin nie zmniejszył pms, a wręcz jestem po nim bardziej drażliwa przed @🤦‍♀️
Mnie w tym cyklu też wyjątkowo mocno bolą piersi, a cykl bez owu więc już przestaje zwracać uwagę na to 😅
Ja jestem w tym cyklu właśnie bardzo spokojna, spać mi się dużo tylko chce ale taka moja uroda ale cycki dają tak popalić, że bym sobie je obcięła 😅
Spróbuję zapisać się gdzieś do gina na nfz, ale gdzie nie dzwonie to słyszę, że jeśli nie byłam ich pacjentką to mnie nie przyjmą 🙈 a nie widzi mi się płacić znowu 300 zł za wizytę...

Do góry