reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, czytam Was od dłuższego czasu i w końcu postanowiłam dołączyć :)
Potrzebuję podpowiedzi. Starania w tym cyklu celując w owulację 06.12(wg jednej aplikacji dzień po, wg drugiej w samą owulację, wg mnie w owulację). Mam nieregularne cykle od 24 do 35 dni. Wg aplikacji @ ma być jutro. Dziś dopiero jest 12 dzień po staraniach. W podbrzuszu czułam w tym tygodniu rozpieranie, bolały mnie piersi, byłam senna. Dziś czuję w podbrzuszu skurcze jak 1 dnia @ i cały czas czuję wilgoć, jakbym dostała już, a nic się nie pojawia. Kiedy zrobić test, żeby był wiarygodny, o ile zaraz nie dostanę okresu? Edit-oczywiscie nie wytrzymalam i zrobiłam dziś z pierwszego moczu test z Rossmanna czułość od 10, ale nie było nawet cienia cienia.

reklama
Masz pewność, że owu była 6.12?
Hej dziewczyny, czytam Was od dłuższego czasu i w końcu postanowiłam dołączyć :)
Potrzebuję podpowiedzi. Starania w tym cyklu celując w owulację 06.12(wg jednej aplikacji dzień po, wg drugiej w samą owulację, wg mnie w owulację). Mam nieregularne cykle od 24 do 35 dni. Wg aplikacji @ ma być jutro. Dziś dopiero jest 12 dzień po staraniach. W podbrzuszu czułam w tym tygodniu rozpieranie, bolały mnie piersi, byłam senna. Dziś czuję w podbrzuszu skurcze jak 1 dnia @ i cały czas czuję wilgoć, jakbym dostała już, a nic się nie pojawia. Kiedy zrobić test, żeby był wiarygodny, o ile zaraz nie dostanę okresu? Edit-oczywiscie nie wytrzymalam i zrobiłam dziś z pierwszego moczu test z Rossmanna czułość od 10, ale nie było nawet cienia cienia.

no to pozostaje cierpliwie czekać z skoro masz cykle nieregularne to możesz powtórzyć za np 2 dni jeśli @nie bedzie

Ja bym poszla na twoim miejscu na bete wieksza szansa, ze cos bedzie o ile w ogole.

Cześć dziewczyny,

caly czas Was śledzę i gratuluje wszystkim które już po testowaniu i w Święta będą mogły cieszyć się podwójnie. Za te które dopiero przed oczywiście ciagle trzymam kciuki. A dla całej reszty której ten rok nie sprzyja niech moc będzie z Wami 💪
Jeśli ktoś po Ovitrelle to wrzucam zdjęcie moje procesu zanikania hcg (lekarz kazał testować od 6 DPO ponieważ w 11 DPO musze odstawić progesteron jeśli wynik będzie negatywny, jeśli pozytyw brać dalej ale wiadomo jak to po zastrzyku i testowaniem przed 14 dniem nigdy nie wiadomo czy to zastrzyk czy już ciąża. Bardzo mi się to testowanie nie podoba. Wolałbym widzieć tylko te prawdziwe dwie kreski. U mnie zastrzyk utrzymywał się 12 dni... lekarz twierdził ze 10 już powinien zniknąć wiec tyle jeśli chodzi o teorie i praktykę.

B91B8834-C90E-4318-8FBB-9271A990512B.jpeg

Ból powoduje wzrost proga i spadek estradiolu 🤷‍♀️ być może owu była, lub po prostu spadł estradiol przed okresem... Spróbuj za 2 dni zrobić jeszcze jeden test 😉 być może miałaś późną owulacje 🤷‍♀️
Dziś temperatura wzrosła do 36,96 😃 szkoda, że dopiero teraz bo przez ostatnie dni z uwagi na infekcję było mało seksów 😂 Czy w aplikacji Premom BBT spike oznacza ten szczyt po owu?

:) Aloha, witam wszystkie Panie, które zaczynają starania o dziecko w 2 połowie roku :)
Jak tam cykle uregulowane :)?
Mam taką zagwostkę, czy testy wydają się wam pozywtyne?

Załączniki

• Screenshot_20201218-103550_Messenger.jpg
    Screenshot_20201218-103550_Messenger.jpg
    208,9 KB · Wyświetleń: 97
  • Screenshot_20201218-103544_Messenger.jpg
    Screenshot_20201218-103544_Messenger.jpg
    158,5 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Do góry