reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Równe 14 dni temu dostałam zastrzyk z hcg, więc obstawiam, że dzisiaj jest 13dpo 😊 monitorowałam najpierw jak ten zastrzyk się utrzymuje ale już w ubiegły piątek nie było nic widać na teście. Dobrze, że to sprawdzałam bo bym dzisiaj nie uwierzyła własnym oczom 🙈
Gratuluje Ci z całego serca! ❤️ Łapiesz się jeszcze chyba na sierpniowe mamy 2021!

reklama
Przy poprzednim cyklu tak się nakręciłam że to ciąża po plamieniu że wyczytałam chyba o, plamieniu implantacyjne chyba wszystko co się dało i implantacyjne może trwać dwa dni tylko. Może też być jednarozowo na papierze toaletowym różowa wydzielina.
Plamienie tak, ale nie samo zagnieżdżanie 😉 Całe szczęście takie rzeczy jak plamienia, krawienia międzygalaktyczne czy bardzo długie cykle mi się nie udzielają. Celuję w inne objawy 😂

Bakterie w moczu można wyczuć, można się tego nauczyć. Ja też mam bardzo często infekcje i zawsze leki w apteczce. I pluję sobie w brodę, że nie obudził mojej czujności zapach pieluchy synka, może gdybym była bardziej czujna, nie rozwinąłby się ZUM. A było czuć bakterie!

Dzień dobry dziewczyny [emoji846]
Jak nastroje z rana?
U mnie już dawno nie był tak dobry, tempka po wczorajszym pozytywnym owu dzisiaj ślicznie wskoczyła aż o 0,6°C [emoji44] czyli w tym cyklu wyłapany peak, porządny skok, a nie na granicy skoku, no i wczoraj prawy jajnik napieprzał porządnie... Starań było co prawda mało, ale wydaje mi się, że w tych najbardziej kluczowych momentach chociaż się udało [emoji16] teraz te najgorsze 2tygodnie... Dzisiaj lecę po ananasa, a zapas migdałów i moreli suszonych mam w domu [emoji16]
Miłego dnia kochane [emoji8]

Cześć :)

Czekam na jakieś wspaniałe wieści z rana [emoji7][emoji7][emoji7]

Mam pytanie odnośnie temperatur. Że do 3 dpo to wiem, że o 0,2 minimum to też. Ale jak to jest jak jedynym wyznacznikiem owu u mnie był test owulacyjny? Na teście jest ze owulacja może wystąpić nawet do 36 godzin po pozytywnym wyniku, a taki pozytywny wynik miałam w poniedziałek o 11 rano. Czy to znaczy że idąc tym tropem temperatura może wzrosnąć nawet na przełomie czwartku/piątku?

.
Cześć :)

Czekam na jakieś wspaniałe wieści z rana [emoji7][emoji7][emoji7]

Mam pytanie odnośnie temperatur. Że do 3 dpo to wiem, że o 0,2 minimum to też. Ale jak to jest jak jedynym wyznacznikiem owu u mnie był test owulacyjny? Na teście jest ze owulacja może wystąpić nawet do 36 godzin po pozytywnym wyniku, a taki pozytywny wynik miałam w poniedziałek o 11 rano. Czy to znaczy że idąc tym tropem temperatura może wzrosnąć nawet na przełomie czwartku/piątku?
A robisz dalej testy? Być może to nie była owu. Najczęściej temp rośnie dzień po owu. Ale jasne zdarza się, że robi to do 3 dni później 😉

Szczerze nie, wyszedł pozytywny i 2 aplikacje oznaczyły jako peak więc tego samego dnia zrobiłam jeszcze 2 testy i już jaśniały i po prostu przestałam. W takim razie owulacja powinna być wczoraj ale temperatura nie skoczyła [emoji2368]
No trudno, następny cykl będzie mój [emoji41][emoji16]
.
A robisz dalej testy? Być może to nie była owu. Najczęściej temp rośnie dzień po owu. Ale jasne zdarza się, że robi to do 3 dni później [emoji6]

Zrobiłam teraz i blady, prawie biały [emoji2368]
Szczerze nie, wyszedł pozytywny i 2 aplikacje oznaczyły jako peak więc tego samego dnia zrobiłam jeszcze 2 testy i już jaśniały i po prostu przestałam. W takim razie owulacja powinna być wczoraj ale temperatura nie skoczyła [emoji2368]
No trudno, następny cykl będzie mój [emoji41][emoji16]

reklama
@Madziareczka Endometrium rośnie do dnia miesiączki. W czasie miesiączki się złuszcza. Co do grubości nie powiem bo zawsze są widełki, a każdy lekarz inaczej mierzy. Z resztą z własnego doświadczenia powiem, że badanie USG jest bardzo trudne, i takich lekarzy (nie tylko ginekologów) którzy potrafią odpowiednio i wiarygodnie czytać USG jest mało. Pewnie u Ciebie jest wszystko w porządku. Zmień lekarza, ten wyraźnie zasugerował, że nie wie jak Ci pomóc. On chce tylko "proste" pacjentki, których nie trzeba diagnozować.

Do góry