reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Miedzy 25-26.11 mam średnio cykle 28-31 dniowe ale częściej 30 , Owulacja była 17-18 dzień cyklu dzisiaj mija 36 dzień cyklu i 12 dpo bolał mnie mocno jajnik 🙈Dzisiaj byłby 18-19 dpo .
To już byłby test pozytywny. Ale jeśli nadal wierzysz w ciążę, to możesz zatrzymywać podświadomie okres więc zrób sobie betę i będziesz miała jasność 😉 jak wyjdzie negatywna to powinnaś dostać szybko okres 😉 a jak pozytywna tzn, że źle obliczyłaś owu😁🤪

reklama
To już byłby test pozytywny. Ale jeśli nadal wierzysz w ciążę, to możesz zatrzymywać podświadomie okres więc zrób sobie betę i będziesz miała jasność 😉 jak wyjdzie negatywna to powinnaś dostać szybko okres 😉 a jak pozytywna tzn, że źle obliczyłaś owu😁🤪
W sumie to jak byłam w ciąży przed poronieniem to też mi dopiero test wyszedł po tygodniu spoźniajacej @ . Poczekam do środy, czwartku jeśli @ nie przyjdzie to zrobię test i bete . Chociaż miałam typowe objawy na owulacje ale to u mnie różnie z testów wynikało jak napisałam. Jeszcze tak długiego cyklu nie miałam 🙈 ale dziękuję za radę dam znać 😘
Chociaż jak zrobiłam test to niby negatywny ale jak się dopatrzylam to ledwo ledwo widoczna kreska ale już nie chciałam się aż tak nakręcać zobaczymy 😊

A możliwe dziewczyny żebym miała późniejsza owulacje niż 14-15dc tylko np w 25 - 27dc(cykle nieregularne) i teraz to plamienie to implantacyjne? Czy raczej głupio się łudze... Czy jutro jak zrobię betę będzie wiarygodny wynik?

W sumie to jak byłam w ciąży przed poronieniem to też mi dopiero test wyszedł po tygodniu spoźniajacej @ . Poczekam do środy, czwartku jeśli @ nie przyjdzie to zrobię test i bete . Chociaż miałam typowe objawy na owulacje ale to u mnie różnie z testów wynikało jak napisałam. Jeszcze tak długiego cyklu nie miałam 🙈 ale dziękuję za radę dam znać 😘
Chociaż jak zrobiłam test to niby negatywny ale jak się dopatrzylam to ledwo ledwo widoczna kreska ale już nie chciałam się aż tak nakręcać zobaczymy 😊
Życzę Ci tych 2 kreseczek i ciąży na 9 miesięcy ❤️❤️

A możliwe dziewczyny żebym miała późniejsza owulacje niż 14-15dc tylko np w 25 - 27dc(cykle nieregularne) i teraz to plamienie to implantacyjne? Czy raczej głupio się łudze... Czy jutro jak zrobię betę będzie wiarygodny wynik?
Wszystko jest możliwe. Ale jak dla mnie to chyba za bardzo szukasz 🤷‍♀️

Ok ale czy są jakieś badania naukowe potwierdzające ze "podświadomie" kobieta może sobie opóźnić @ bo bardzo chce dziecka? Bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Ja wrzucam to do tego samego wora ze stwierdzeniem "musisz mniej chcieć to wtedy zajdziesz w ciążę" 😬

Ok ale czy są jakieś badania naukowe potwierdzające ze "podświadomie" kobieta może sobie opóźnić @ bo bardzo chce dziecka? Bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Ja wrzucam to do tego samego wora ze stwierdzeniem "musisz mniej chcieć to wtedy zajdziesz w ciążę" 😬
Ja nie raz zatrzymałam okres na tydzień bo byłam pewna, że jestem w ciąży 🤷‍♀️ myślisz, że dlaczego np tabletki placebo działają jak powiesz, że to np przeciwbólowe?

reklama
U mnie 5dpo , objawów żadnych aż dziwne bo w poprzednim cyklu miałam wszystkie na ciążę od owulacji [emoji1787] Będę robić paznokcie [emoji140] na święta bo w tym tygodniu mamy wigilijke w pracy. Sama sobie przedłużam i robię hybrydy. Musiałam się nauczyć jak nigdzie mi bezbarwnych nie chcieli robić a w pracy tylko takie mogłam mieć bo pracuje z żywnością. Teoretycznie żadnych nie można ale bezbarwne nie rzucają się w oczy :-D A tylko wtedy mi się nie łamią jak mam hybrydy. Tak to wiecznie mam krótkie bo połamane.
Znam to uczucie, gdy nie można mieć umalowanych paznokci bo praca z żywnością. :/ :D

Do góry