@Smerfetka94 ja też mam hashimoto i niedoczynnośc. Ciąża obumarła w końcu 6 tygodnia, dowiedziałam się dopiero w połowie 8 że serduszko przestalo bić. Pytałam endokrynologa czy to prawda że przeciwciała które atakują tarczyce mogą też traktować zarodek jako ciało obce i próbować się go pozbyć to powiedział że nie ma na to badań. Stwierdził że podstawą jest unormowanie tsh i ft4
Jadę w poniedziałek wykonać dodatkowe badania zlecone przez hematologa. Stwierdził u mnie ryzyko zakrzepicy i szuka przyczyn tych moich puchnacych kostek i siniejacych z zimna palców u stóp
nie wiem co to będą za badania. Wszystkiego dowiem się na miejscu w szpitalu. Mam zabrać ze sobą mocz i kał.
W ogóle to mam doła znów bo endo powiedział mi wczoraj że krzywa insulinowa i cukrowa dwupunktowa która zrobiłam jest niemiarodajna i powinnam zrobić trzypunktowa
na dodatek przez mutacje mthfr powinnam zrezygnować z nabiału i glutenu w diecie a wszędzie jest tyle sprzecznych opinii. Jedni mówią że to super opcja dla każdego inni znowu ostrzegają że wykluczenie tego z diety kiedy nie ma się nie tolerancji to więcej szkody niż pożytku