reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja mam wyżej tuż przed okresem czasami.

Ja od 3dc czuje prawy jajnik, i mnie kłuje, a wczoraj na wizycie u Gin to na lewym jest pęcherzyk, a prawy dopiero zaczyna pracować. Więc kłucie nic nie znaczy jak się okazuje 😅
a jak na wizycie? mówiłaś o tym krwawieniu po seksie, wszystko okej nie ma cysty? tak się dopytuje bo pamiętam że we dwie troche myślałyśmy o tych torbielach.

Cześć dziewczyny ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ . Jak nastroje? Czytałam wstecz i już na spokojnie widzę choć wywołano mnie do tablicy 😁 daruję sobie już bo to nie na moje nerwy, normalnie inaczej załatwiłabym to.
Miłego dnia kochane 🥰😘
Miłego dnia 😊
Moja @dzisiaj już rozkręcona na maksa, wczoraj plamienie tylko a dziś morze czerwone oby tylko za mocno nie dokuczało po 49 dniach może być wszystko.

Chciałabym umieć nie myśleć o staraniach[emoji19] ale to się nie da[emoji849] nawet jak robię 10 rzeczy na raz żeby zająć myśli to i tak te wszystkie pytania siedzą gdzieś z tyłu głowy. Mówi się, że jak się odpuści to często się udaje, tylko jak odpuścić? Może przychodzi jakis etap zrezygnowania i jest już wszystko jedno [emoji848] nie wiem[emoji2370]
Można sobie uciekać od tych wszystkich myśli ale to i tak siedzi głęboko w podświadomości i to ona nas tak blokuje. Czasem myślę, że bardziej w staraniach pomoglaby mi psychoterapia zamiast tych wszystkich witamin[emoji85]
ja przez te lata tez różnie podchodziłam do starań raz postanowiłam tez zrobić coś innego akupunktura i zioła, akupunktura na nerwy żebym się odprężyła i zioła na pierwsza fazę cyklu i drugą, wierzyłam tak w to wszystko średnio efekt mega ❤

Cześć dziewczyny [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590] . Jak nastroje? Czytałam wstecz i już na spokojnie widzę choć wywołano mnie do tablicy [emoji16] daruję sobie już bo to nie na moje nerwy, normalnie inaczej załatwiłabym to.
Miłego dnia kochane [emoji3059][emoji8]
U mnie nastrój w miarę ok. Aktualnie 4dc. Znów zaczął mi dokuczac ból glowy[emoji19] muszę się chyba wybrać do okulisty na badanie wzroku bo te bóle głowy męczą mnie już jakiś czas. Przynajmniej raz w tygodniu głowa boli a czasem nawet 2-3 razy[emoji849]

Cześć dziewczyny! Witam się w 1dc. Wyjątkowo bez płaczu to przyjęłam bo już od kilku dni czułam się okresowo + przestały bolec piersi, zawsze dzień przed przestają jak spada progesteron. Zastanawiam się czy iść po jutrze na badania hormonów czy poczekać do stycznia i poprosić lekarza o skierowanie żeby zrobić w ramach ubezpieczenia. Rozum podpowiada żeby poczekać i niech sobie te kilka stówek siedzi w portfelu, ale serce krzyczy idź i zrób, bo może kolejny stracony miesiąc. Jeszcze jakbym miała pewność, że mi lekarz to faktycznie na 100% zleci, a w sumie nie mam. A jak bym zrobiła w tym to w przyszłym mogę iść na drożność, bo bez nie chce iść. Najpierw chce wykluczyć jakieś problemy hormonalne a dopiero potem iść ewentualnie na zabieg. Ehh co byście zrobiły ?

U mnie nastrój w miarę ok. Aktualnie 4dc. Znów zaczął mi dokuczac ból glowy[emoji19] muszę się chyba wybrać do okulisty na badanie wzroku bo te bóle głowy męczą mnie już jakiś czas. Przynajmniej raz w tygodniu głowa boli a czasem nawet 2-3 razy[emoji849]
Ja swego czasu jak pracowałam jako przedstawiciel i byłam w trasie często po 10-11h dziennie, wtedy miałam największe problemy w bólem głowy 😓 potrafiłam mieć po prostu dzień wyjęty z życia. Odkąd to rzuciłam to głowa boli mnie raz na jakiś czas no i jak pogoda się zmienia 😏 Warto drążyć skąd ten ból się bierze, bo inaczej potrafi dokuczać codziennie 😒

reklama
Cześć dziewczyny! Witam się w 1dc. Wyjątkowo bez płaczu to przyjęłam bo już od kilku dni czułam się okresowo + przestały bolec piersi, zawsze dzień przed przestają jak spada progesteron. Zastanawiam się czy iść po jutrze na badania hormonów czy poczekać do stycznia i poprosić lekarza o skierowanie żeby zrobić w ramach ubezpieczenia. Rozum podpowiada żeby poczekać i niech sobie te kilka stówek siedzi w portfelu, ale serce krzyczy idź i zrób, bo może kolejny stracony miesiąc. Jeszcze jakbym miała pewność, że mi lekarz to faktycznie na 100% zleci, a w sumie nie mam. A jak bym zrobiła w tym to w przyszłym mogę iść na drożność, bo bez nie chce iść. Najpierw chce wykluczyć jakieś problemy hormonalne a dopiero potem iść ewentualnie na zabieg. Ehh co byście zrobiły ?
Ja jestem niecierpliwa pod tym względem, pewnie od razu robiłabym badania hormonalne i po konsultacji z lekarzem decydowała co dalej 🧐

Do góry