reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

masakra z tą owulacją :D przychodzi bez ostrzeżenia i bądź tu mądry kiedy to ma być? żeby to chociaż jakiś sygnał był jak na okres, a tu nawet kłucie jajników nie zawsze pokazuje moment owu bo czasem to jest chwilę przed a czasem chwila po :D jak ja czytam ile rzeczy po kolei musi się zgrać żeby powstało dziecko to się zastanawiam kto to wymyślił i czy to faktycznie da się zajść w ciążę :D
Ja też zachodzę w głowę jak ludzie zaliczają wpadki. Tutaj tyle gimnastyki i nie możemy trafić jakoś 😁 U mnie nie ma kompletnie żadnych oznak owulacji. Śluz robi się trochę inny, ale to na kilka dni, więc nie wiem który z nich to ten z owulacją. Testy wychodzą jak widać, bez rewelacji 😄 Natura bawi się z nami w chowanego 😉

reklama
Ja też zachodzę w głowę jak ludzie zaliczają wpadki. Tutaj tyle gimnastyki i nie możemy trafić jakoś 😁 U mnie nie ma kompletnie żadnych oznak owulacji. Śluz robi się trochę inny, ale to na kilka dni, więc nie wiem który z nich to ten z owulacją. Testy wychodzą jak widać, bez rewelacji 😄 Natura bawi się z nami w chowanego 😉
jak zaczęliśmy się strać z mężem mialam 24 lata odstawiłam tabletki nie dostałam okresu po 30 dniach zrobilam test negatywny, poszło w niepamięć za kolejne 30 dni znowu nie ma okresu tylko jakieś plamienie było jeden dzień, 3 dni później zrobilam test od tak mąż chciał i bylam zaskoczona że jestem w ciąży ile ja bym dała żeby wrócić do tego czasu takiej nieświadomości cyklu badań itpd pierdół, nie wiedziałam co to plamienie implantacyjne.

Bo jak jest wpadka to nie ma stresu i myślenia. "czuje, że będzie okres" "czy dobrze się zagnieździ" "czy nie biorę za mało witamin" "coś jest ze mną nie tak" "kiedy testować" "zatestowalam ale pewnie za wcześnie" itp itd
A jak się o tym nie myśli, nie planuje to się też niczego nie doszukuje i nie stresuje i nie blokuje 😉

Ja próbuję sobie odpuścić w głowie, ale nie da się. Każdego dnia o tym myślę. Jeszcze rok temu byłam taka mądra, że koleżance mówiłam, żeby przestała o tym myśleć i wtedy zajdzie w ciążę 😄 Nawet pierwszego miesiąca starań, gdy zaczęłam Was czytać to pomyślałam, że po co jakieś testy owu, trzeba się kochać często i już. A teraz sama robię testy, bo jednak nie robi się tak szybko dzieci i już zmądrzałam trochę 😁 Jestem w ogóle w szoku, jak dużą rolę odgrywa psychika u każdej z nas. Nie zdawałam sobie sprawy, że tak na ciało może wpływać.

Bo jak jest wpadka to nie ma stresu i myślenia. "czuje, że będzie okres" "czy dobrze się zagnieździ" "czy nie biorę za mało witamin" "coś jest ze mną nie tak" "kiedy testować" "zatestowalam ale pewnie za wcześnie" itp itd
A jak się o tym nie myśli, nie planuje to się też niczego nie doszukuje i nie stresuje i nie blokuje [emoji6]
Chciałabym umieć nie myśleć o staraniach[emoji19] ale to się nie da[emoji849] nawet jak robię 10 rzeczy na raz żeby zająć myśli to i tak te wszystkie pytania siedzą gdzieś z tyłu głowy. Mówi się, że jak się odpuści to często się udaje, tylko jak odpuścić? Może przychodzi jakis etap zrezygnowania i jest już wszystko jedno [emoji848] nie wiem[emoji2370]
Można sobie uciekać od tych wszystkich myśli ale to i tak siedzi głęboko w podświadomości i to ona nas tak blokuje. Czasem myślę, że bardziej w staraniach pomoglaby mi psychoterapia zamiast tych wszystkich witamin[emoji85]

Chciałabym umieć nie myśleć o staraniach[emoji19] ale to się nie da[emoji849] nawet jak robię 10 rzeczy na raz żeby zająć myśli to i tak te wszystkie pytania siedzą gdzieś z tyłu głowy. Mówi się, że jak się odpuści to często się udaje, tylko jak odpuścić? Może przychodzi jakis etap zrezygnowania i jest już wszystko jedno [emoji848] nie wiem[emoji2370]
Można sobie uciekać od tych wszystkich myśli ale to i tak siedzi głęboko w podświadomości i to ona nas tak blokuje. Czasem myślę, że bardziej w staraniach pomoglaby mi psychoterapia zamiast tych wszystkich witamin[emoji85]
Dokładnie tak samo myślę. Zwłaszcza z psychoterapią 😄

Dziewczyny wczoraj 38dc i 9 dni opoznienia@ zaczęły się plamienia myślę sobie 🦍 się rozkręci i zalozylam podpaskę na noc bo pewno mnie zaleje a tu zonk.. Podpaska czysta tylko przy podcieraniu takie plamienie nawet nie krwią tylko lekkie brudzenie... Czekam na rozwój akcji dziś ale się chyba nie zanosi... 🙄

reklama
Dziewczyny wczoraj 38dc i 9 dni opoznienia@ zaczęły się plamienia myślę sobie [emoji1664] się rozkręci i zalozylam podpaskę na noc bo pewno mnie zaleje a tu zonk.. Podpaska czysta tylko przy podcieraniu takie plamienie nawet nie krwią tylko lekkie brudzenie... Czekam na rozwój akcji dziś ale się chyba nie zanosi... [emoji849]

U mnie w nocy tez zawsze mniej. A testowalas? Albo betę robiłaś?

Do góry