reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja polecam dr Kuśnierczak z Invimedu w Poznaniu. Miła, rzeczową, konkretna Pani doktor, wszystko dokładnie wytłumaczy, powie jakie są możliwości i da plan działania. Pierwsza wizyta 200zl a monikoring 120 wiec cenowo super.
Jak czytam te wasze ceny to serio przerażona jestem 😱 jednak w Polsce opieka zdrowotna jest mega droga. Ja za monitoring w Japonii płace 24 złote. Cykl letrozol + gonal+ pregnyl czyli stymulacja z gonadotropinami to za całość z wizytami codziennie przez 3-4 dni to 190 złotych. To jest łącznie 2 wizyty z usg, 5 tabletek letrozolu, 3-4 zastrzyki gonalu podane przez pielęgniarkę w gabinecie, zastrzyk z hCG tez w gabinecie. W cenie tez jest duphaston i lek na prolaktyne 🤭 na prawdę w Polsce trzeba mieć pieniądze żeby chorować... przykre to.

Jak czytam te wasze ceny to serio przerażona jestem 😱 jednak w Polsce opieka zdrowotna jest mega droga. Ja za monitoring w Japonii płace 24 złote. Cykl letrozol + gonal+ pregnyl czyli stymulacja z gonadotropinami to za całość z wizytami codziennie przez 3-4 dni to 190 złotych. To jest łącznie 2 wizyty z usg, 5 tabletek letrozolu, 3-4 zastrzyki gonalu podane przez pielęgniarkę w gabinecie, zastrzyk z hCG tez w gabinecie. W cenie tez jest duphaston i lek na prolaktyne 🤭 na prawdę w Polsce trzeba mieć pieniądze żeby chorować... przykre to.
Taka prawda, Polska kraj absurdów ;).

Wow faktycznie jest różnica! Ja na same badania po poronieniu chyba z 5 tys wydałam.

Można chyba założyć przez Anię wątek prywatny i tam się pisze listę osób i można dodawać chyba innej opcji nie ma i wtedy tylko te osoby go widzą.

Wow faktycznie jest różnica! Ja na same badania po poronieniu chyba z 5 tys wydałam.
Tu jest ciekawy system opieki zdrowotnej. Nie ma prywatnych lekarzy i nie, tzn są ale ceny za usługi ustala państwo i są one identyczne wszędzie- w publicznym szpitalu i wypasionej klinice. Ubezpieczenie pokrywa 70% wszystkiego, w tym leki a pozostałe 30% płacimy z własnej kieszeni. Od 2022 refundowane w 100% będzie in vitro a tabletka 72h po jest dostępna bez recepty w każdym drug store. Dzieci do 18 roku życia maja opiekę medyczna i leki za darmo, dentystę i szczepienia tez. Plusem takiego systemu jest to, ze za wizytę u profesora i stażysty płacimy tyle samo, nikt tu sobie nie może zaśpiewać ceny z kosmosu... przez to nie ma tez kolejek do specjalistów. Jak ja bym chciała żeby tak było w Polsce :(

reklama
Do góry