reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja polecam dr Kuśnierczak z Invimedu w Poznaniu. Miła, rzeczową, konkretna Pani doktor, wszystko dokładnie wytłumaczy, powie jakie są możliwości i da plan działania. Pierwsza wizyta 200zl a monikoring 120 wiec cenowo super.
Jak czytam te wasze ceny to serio przerażona jestem 😱 jednak w Polsce opieka zdrowotna jest mega droga. Ja za monitoring w Japonii płace 24 złote. Cykl letrozol + gonal+ pregnyl czyli stymulacja z gonadotropinami to za całość z wizytami codziennie przez 3-4 dni to 190 złotych. To jest łącznie 2 wizyty z usg, 5 tabletek letrozolu, 3-4 zastrzyki gonalu podane przez pielęgniarkę w gabinecie, zastrzyk z hCG tez w gabinecie. W cenie tez jest duphaston i lek na prolaktyne 🤭 na prawdę w Polsce trzeba mieć pieniądze żeby chorować... przykre to.

Jak czytam te wasze ceny to serio przerażona jestem 😱 jednak w Polsce opieka zdrowotna jest mega droga. Ja za monitoring w Japonii płace 24 złote. Cykl letrozol + gonal+ pregnyl czyli stymulacja z gonadotropinami to za całość z wizytami codziennie przez 3-4 dni to 190 złotych. To jest łącznie 2 wizyty z usg, 5 tabletek letrozolu, 3-4 zastrzyki gonalu podane przez pielęgniarkę w gabinecie, zastrzyk z hCG tez w gabinecie. W cenie tez jest duphaston i lek na prolaktyne 🤭 na prawdę w Polsce trzeba mieć pieniądze żeby chorować... przykre to.
Taka prawda, Polska kraj absurdów ;).

Wow faktycznie jest różnica! Ja na same badania po poronieniu chyba z 5 tys wydałam.

Można chyba założyć przez Anię wątek prywatny i tam się pisze listę osób i można dodawać chyba innej opcji nie ma i wtedy tylko te osoby go widzą.

Wow faktycznie jest różnica! Ja na same badania po poronieniu chyba z 5 tys wydałam.
Tu jest ciekawy system opieki zdrowotnej. Nie ma prywatnych lekarzy i nie, tzn są ale ceny za usługi ustala państwo i są one identyczne wszędzie- w publicznym szpitalu i wypasionej klinice. Ubezpieczenie pokrywa 70% wszystkiego, w tym leki a pozostałe 30% płacimy z własnej kieszeni. Od 2022 refundowane w 100% będzie in vitro a tabletka 72h po jest dostępna bez recepty w każdym drug store. Dzieci do 18 roku życia maja opiekę medyczna i leki za darmo, dentystę i szczepienia tez. Plusem takiego systemu jest to, ze za wizytę u profesora i stażysty płacimy tyle samo, nikt tu sobie nie może zaśpiewać ceny z kosmosu... przez to nie ma tez kolejek do specjalistów. Jak ja bym chciała żeby tak było w Polsce :(

reklama
Do góry