reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Chciałam tez powiedzieć ze mam objawy tego co widać na teście. Badam sobie szyjkę i zauważyłam, ze jest bardzo nisko i zamknięta ale ściany pochwy są mięciutkie jak poduszki, nie da się włożyć palca praktycznie - tak mięciutko jest w srodku. Mam jasna karnację a od niedzieli moje sutki z rozowiutkich zrobiły się fioletowe jak śliwki prawie 🙈 to samo z wargami sromowymi, bardzo się zrobiły ciemne. Mdłości z rana to wiadomo ale dziwny objaw to to, ze cały czas mam usta pełne śliny. Nie nadążam połykać 😳 No i lekkie bóle brzucha od samej owu praktycznie. Piersi tez bolą ale nie bardziej niż na pms tyle ze zamiast się robić twardsze to są bardzo miękkie i duże.
No, a teraz żeby się tylko utrzymało 🙏🏻 Bo wiem, ze różnie może być. Mam dwójkę dzieci a byłam w ciąży 5 razy :( ... to jest szósty...
Mam podobne objawy do Twoich, oprócz mdłości porannych ;) ale reszta się zgadza łącznie z szyjka, bardzo szybko poszła w dół. Tylko, że mam jeszcze parę dni do terminu. 🙄

Ja po wizycie w 8tyg z synem miałam zakaz seksu, nie mogłam oglądać filmów gdzie był seks bo miałam później erotyczne sny i orgazmy nie takie mocne jak normalnie, ale były, śnili mi się aktorzy jak jakiejś nastolatce, czułam się winna bo mam ta niewydolność szyjki jeju co hormony z nami robią 🤦‍♀️
Mi się dzisiaj wiedźmin śnił z serialu 😂 mega mi się podoba! 😍

Już nie mogę się doczekać wigilijnych pytań o dzidziusia, zwłaszcza teściowej "a wy to co? kiedy w końcu dzidzia?" Chyba wtedy wybuchnę płaczem po prostu ;(
Odpowiadaj, że jak będzie miało być, to będzie. Wszystkim nam się kiedyś uda ❤️ wiem, że każdy cykl skończony okresem boli... Ale jutro będzie już lepiej ✊ głowa do góry i pomyśl, że święta nadal mogą być magiczne, bo może akurat w nie plemnik znajdzie drogę do jajeczka ❤️❤️

Odpowiadaj, że jak będzie miało być, to będzie. Wszystkim nam się kiedyś uda ❤️ wiem, że każdy cykl skończony okresem boli... Ale jutro będzie już lepiej ✊ głowa do góry i pomyśl, że święta nadal mogą być magiczne, bo może akurat w nie plemnik znajdzie drogę do jajeczka ❤️❤️
Dziękuję, dodałaś mi otuchy :)

Hera, dla Ciebie ukłony po sam pas.. podziwiam i nie mogę wyjść z podziwu.. 😵 skąd masz tyle siły.. nam mija 8 msc w niedziele na być @ a gdzieś czuje ze to nic z tego.. a owulacja była potwierdzona .. nie mam siły na to.. z każdym dniem czuje się bardziej wyczerpana i nie potrzebna światu.. wszystko mnie drażni i nawet nie cieszy mnie dom w budowie.. wychodzę z założenia ze po co nam taki duży dom skoro ma byc pusty... jeśli @ przyjdzie zamierzam zacząć robić badania.. inaczej zeswiruje do końca :/

Dzień dobry wszystkim. Wczoraj wstawiłam post na grudniowych 2 kreskach, ale u mnie raczej żadnych dwóch kresek nie będzie. Wszystkie objawy zbliżającego się okresu już mam. Niestety. Czyli zaraz trzeba się będzie przenieść na staraczki 2021.... 9 cs to był. Jedna ciąża biochemiczna. Tak bardzo chciałabym wiedzieć co jest nie tak.... Ale z drugiej strony mam już trójkę dzieci więc badać się nie będę tak bardziej inwazyjnie, wszystkie podstawowe badania zrobiłam, ginekolog dała zielone światło. Po prostu liczę że co ma być to będzie. Ale przykro jednak. Z tamtymi dziećmi za łatwo mi poszło to teraz się nastresuję.
Podziwiam was wszystkie które już tak długo walczycie i się nie poddajecie.
Z drugiej strony jest taki piękny dzień, ciepło a do tego ta warstwa śniegu. Od razu inaczej. Więc mimo paskudnego humoru aura dookoła piękna [emoji4] a z trzeciej strony to kolejna owulka jak wszystko pójdzie ok wypadnie w okolicach sylwestra, a mam wolne, biorę dyżury tylko w święta więc będzie można poszaleć przy fajerwerkach [emoji23][emoji23]

Już nie mogę się doczekać wigilijnych pytań o dzidziusia, zwłaszcza teściowej "a wy to co? kiedy w końcu dzidzia?" Chyba wtedy wybuchnę płaczem po prostu ;(
jak ja Cię rozumiem... Jestem mężatką od 6 lat ile już się nasłuchałam... Przez pierwsze lata zwyczajnie nie chcielismy dzieci bo się bawiliśmy wzięliśmy ślub mając 21 i 22 lata z miłości 😉 ale ostatni rok już był cięższy bo chcieliśmy dzieci ja trochę problemów zdrowotnych itd największy hit zrobiła mi moja wlasna mama która będąc w sanktuarium w Wąwolnicy kupiła mi obraz Matki Boskiej karmiącej twierdząc że to WCALE NIE SUGESTIA 🤦

jak ja Cię rozumiem... Jestem mężatką od 6 lat ile już się nasłuchałam... Przez pierwsze lata zwyczajnie nie chcielismy dzieci bo się bawiliśmy wzięliśmy ślub mając 21 i 22 lata z miłości 😉 ale ostatni rok już był cięższy bo chcieliśmy dzieci ja trochę problemów zdrowotnych itd największy hit zrobiła mi moja wlasna mama która będąc w sanktuarium w Wąwolnicy kupiła mi obraz Matki Boskiej karmiącej twierdząc że to WCALE NIE SUGESTIA 🤦
Też dostałam ten obrazek, od ciotki :D I jeszcze uszyła parę maleńkich czerwonych bucików "żebyśmy się pospieszyli".
Buciki wcisnęłam na dno szafki żeby na nie nie patrzeć. Tylko mi przypominają o tym że wszyscy dookoła już mają dzieci (serio, totalny baby boom wśród znajomych), a ja jestem gorsza, ułomna, wybrakowana.
A czas leci, 32 urodziny coraz bliżej.

reklama
W Japonii nie ma czulszych testów niż 50 żeby nie wykrywały biochemicznej ciąży. Czasami w aptece można u farmaceuty dostać takie o czułości 25 ale to są dla kobiet które maja częste poronienia itp i musza wcześnie wiedzieć, żeby brać leki. U mnie najbliższa taka apteka jest godzinę drogi od domu wiec kupuje te 50 w drugstore. Zastanawia mnie kiedy było zagnieżdżenie skoro owulacja była 1-2 grudnia a 9 grudnia już miałam na teście 50 widoczna kreskę a teraz to już całkiem widoczne II są :O szybko jakoś...
Moja Pani ginekolog z kliniki niepłodności twierdzi, że zagnieżdżanie najczęściej jest ok 5dnia po zapłodnieniu

Do góry