reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dzień dobry Dziewczyny
Ja dalej na progesteronie żeby wywołać @ to juz 47dc zostało jeszcze 4dni, ale juz mam tak dość że marzę żeby odstawić dostać ta @ oczyścić się bo bolą mnie plecy praktycznie codziennie od około 3tyg, czuję juz takie ciążenie w podbrzuszu i co najśmieszniejsze pracę jajników nie wiem czemu ale cały czas tam coś się dzieje 🤦‍♀️ jeszcze tylko 4dni, staram się zająć sprzątaniem świątecznym żeby o tym nie myśleć.

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)
U mnie 11 dni po zastrzyku i krechy ciemnieją! W sumie byłam pewna ze to to... dziś udało mi się zrobić test z porannego moczu. Czułość 50 wiec to nie będą krechy jak na 10 ale chyba mogę po cichu mieć nadzieje :)
Czułość 50? Gdzie są takie? Ale ta czułość to jest ta najsłabsza tak? Jeju jakbym spytała w aptece o tą czułość to już całkiem babki by osiwialy... Kiedyś prosiłam o test z czułością 10mlu a babka ze stażem farmaceutycznym +20 " a co to jest czułość 10mlu pierwsze słyszę..." ręce opadają 🙄😋

Czułość 50? Gdzie są takie? Ale ta czułość to jest ta najsłabsza tak? Jeju jakbym spytała w aptece o tą czułość to już całkiem babki by osiwialy... Kiedyś prosiłam o test z czułością 10mlu a babka ze stażem farmaceutycznym +20 " a co to jest czułość 10mlu pierwsze słyszę..." ręce opadają 🙄😋
W Japonii nie ma czulszych testów niż 50 żeby nie wykrywały biochemicznej ciąży. Czasami w aptece można u farmaceuty dostać takie o czułości 25 ale to są dla kobiet które maja częste poronienia itp i musza wcześnie wiedzieć, żeby brać leki. U mnie najbliższa taka apteka jest godzinę drogi od domu wiec kupuje te 50 w drugstore. Zastanawia mnie kiedy było zagnieżdżenie skoro owulacja była 1-2 grudnia a 9 grudnia już miałam na teście 50 widoczna kreskę a teraz to już całkiem widoczne II są :O szybko jakoś...

W Japonii nie ma czulszych testów niż 50 żeby nie wykrywały biochemicznej ciąży. Czasami w aptece można u farmaceuty dostać takie o czułości 25 ale to są dla kobiet które maja częste poronienia itp i musza wcześnie wiedzieć, żeby brać leki. U mnie najbliższa taka apteka jest godzinę drogi od domu wiec kupuje te 50 w drugstore. Zastanawia mnie kiedy było zagnieżdżenie skoro owulacja była 1-2 grudnia a 9 grudnia już miałam na teście 50 widoczna kreskę a teraz to już całkiem widoczne II są :O szybko jakoś...
Aaaaaa Japonia to mów tak odrazu nie wiedziałam że tam przebywasz musiałam coś przeoczyc:)

Dzień dobry dziewczyny :)
U mnie 11 dni po zastrzyku i krechy ciemnieją! W sumie byłam pewna ze to to... dziś udało mi się zrobić test z porannego moczu. Czułość 50 wiec to nie będą krechy jak na 10 ale chyba mogę po cichu mieć nadzieje :)
No to ja już gratuluję nie po cichutku tylko tak najprawdziwiej 😁 💕 Jak to teraz u Ciebie wygląda? Możesz się zapisać już do lekarza? Czy każą czekać ileś tygodni? Bety pewnie nie da się zrobić?
Nie wiadomo czego się spodziewać, jak dziewczyny w UK mają do 12 tygodnia takie przeboje 🙈

Mam nadzieję że organizm wraca do normalności chyba że strachu bo kolejna wizyta u gin. Mam 13dc i w końcu zaczął pojawiać się ladny cień na testach owu. Do tej pory 2 cykle biało. Czyli coś ruszyło. Pytanie na ile. I w sumie czysto teoretycznie jest szansa jeszcze na owu. I tak się zastanawiam czy czasem Apo napro co brałam na covida czy nie blokował tego no i sam covid. A od miesiąca pije zioła ojca klimuszki. Nie wiem czy już mogą działać ale na pewno libido jest lepsze. Chcąc nie chcąc zmniejszyła się ilość spożywanej kawy 🤪

Mam nadzieję że organizm wraca do normalności chyba że strachu bo kolejna wizyta u gin. Mam 13dc i w końcu zaczął pojawiać się ladny cień na testach owu. Do tej pory 2 cykle biało. Czyli coś ruszyło. Pytanie na ile. I w sumie czysto teoretycznie jest szansa jeszcze na owu. I tak się zastanawiam czy czasem Apo napro co brałam na covida czy nie blokował tego no i sam covid. A od miesiąca pije zioła ojca klimuszki. Nie wiem czy już mogą działać ale na pewno libido jest lepsze. Chcąc nie chcąc zmniejszyła się ilość spożywanej kawy 🤪

Też piłam zioła,ale tylko jeden cykl więc nie wiem czy coś pomogły teraz już odstawiam :p :)

Dzień dobry dziewczyny.
Właśnie dostałam @ także tego...
3 dni przed czasem, więc mój cykl trwał teraz tylko 23 dni, zawsze mam 26-27.
Dziś więc nastrój wisielczy pt. nigdy mi się nie uda, mam już dość. 11 miesięcy starań.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry