reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A jaką masz temp przed owu? Alkohol może wpłynąć na temp, ale najczęściej ją podnosi. Na mnie np nie wpływa wcale. Jaki skok temp miałaś? Skąd wiesz, że owu była?
Coś takiego. Skok był o 0, 3 stopnia. Potwierdzenia żadnego nie mam. Jedynie sugeruje się teraz testami owulacyjnymi. No i do przed wczoraj Wiesiołek zdał egzamin, bo dużo płodnego śluzu miałam+jajniki grały kilka dni. Temp mierze w ustach,z tej samej strony i o 6. Zastanawia mnie właśnie jak to z tym alkoholem jest. Na internecie zdania są podzielone a bardziej to same artykuły

Załączniki

• Screenshot_20201209_180807_com.northpark.periodtracker.jpg
    Screenshot_20201209_180807_com.northpark.periodtracker.jpg
    187,3 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Faza lutealna jest zawsze równa. Także musisz liczyć że okres przyjdzie po owulacji tyle ile zazwyczaj przychodzi. Zakładając że zwykle jest to 14 dni to cykl będzie 27 dni :)
Hej,

Nurtuje mnie pewna rzecz. Byłam na monitoringu 28.11 i wtedy okazało się, że pęcherzyk już pękł - był to 13 dc. Cykle mam z reguły 30 dniowe. Skoro owulację miałam wcześniej to okres też powinnam mieć wcześniej? Teoretycznie mam 7 dni do spodziewanej [emoji85], ale pierwszy raz u mnie taka sytuacja i cały czas zastanawiam się jak powinnam teraz odliczać [emoji848]
Gratulacje!
Hej, zniknęłam na jakiś czas z forum, żeby uporządkować głowę i przestać się nakręcać.
Wracam z dobrymi wiadomościami!
Od wczoraj, czyli 11 dpo testy pozytywne. Beta wczoraj 52,7 :)

Trzymam kciuki za was wszystkie!!!

Test z dzisiaj
Zobacz załącznik 1212426
Wg mnie to tu skoku nie było jeszcze.
A ja mam pytanie odnośnie temp. Alkohol podwyższa czy obniża temp? A może wcale nie wpływa? Martwię się trochę bo dziś 2dpo, wczoraj temp 36,44 a dziś 36,40. Zastanawiam się czy jakbym nie wypiła wczoraj to temp by była wyższa czy może jeszcze niższa [emoji848]

@princess_88 gratulacje! Ja po zastrzyku z hcg po 11 dniach już miałam beta hcg 0 także jest szansa że to nie pozostałości. A ile lat mają Twoje dzieci? Ja mam corke 2latka i 4 miesiące i syna 8 miesięcy :-) Idę za ciosem póki w pieluchach siedzę :-D Mój gin już mnie dziś pytał o imię trzeciego dziecka haha ale przepisał mi leki na najbliższe 4 miesiące na owulacje także się nie podniecam że się teraz uda. Choć nadzieja jest :-) Będę testować na wigilię bo ja wczoraj była owu to @ ma przyjść 24 :-D
@coca robisz już testy owu? Jak u Ciebie sytuacja?

Coś takiego. Skok był o 0, 3 stopnia. Potwierdzenia żadnego nie mam. Jedynie sugeruje się teraz testami owulacyjnymi. No i do przed wczoraj Wiesiołek zdał egzamin, bo dużo płodnego śluzu miałam+jajniki grały kilka dni. Temp mierze w ustach,z tej samej strony i o 6. Zastanawia mnie właśnie jak to z tym alkoholem jest. Na internecie zdania są podzielone a bardziej to same artykuły
Ja tu nie widzę skoku o 0,3 stopnia 🤷‍♀️ nawet jak wyrwę kilka temperatur, to nie ma skoku o 0,3. Temp powinna skoczyć na minimum 36,50 bo skok musi być chociaż to 0,2 no ale zaznaczyła apka skok. Może nie jest duży ale jest. Badałaś proga kiedyś? I inne hormony? Co do alko to wszystko zależy od kobiety. Na mnie nie działa, na inne tak, innym spada innym rośnie. Wstawię Ci moje 2 przykładowe cykle

Załączniki

• Screenshot_20201209_182443_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    Screenshot_20201209_182443_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    150 KB · Wyświetleń: 70
  • Screenshot_20201209_182516_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    Screenshot_20201209_182516_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    144,6 KB · Wyświetleń: 64
@princess_88 gratulacje! Ja po zastrzyku z hcg po 11 dniach już miałam beta hcg 0 także jest szansa że to nie pozostałości. A ile lat mają Twoje dzieci? Ja mam corke 2latka i 4 miesiące i syna 8 miesięcy :-) Idę za ciosem póki w pieluchach siedzę :-D Mój gin już mnie dziś pytał o imię trzeciego dziecka haha ale przepisał mi leki na najbliższe 4 miesiące na owulacje także się nie podniecam że się teraz uda. Choć nadzieja jest :-) Będę testować na wigilię bo ja wczoraj była owu to @ ma przyjść 24 :-D
@coca robisz już testy owu? Jak u Ciebie sytuacja?

Jeszcze w sumie za wcześnie, ale sikne sobie dziś wieczorem na wszelki wypadek, w końcu raz na ruski rok mam krótszy cykl, szkoda by było przeoczyć [emoji23]

Jezu Hera jak ja bym Twoje wykresy chciala miec!

Az milo patrzec :)

Kladudia wg mnie tez jeszcze przed owu. Albo u Ciebie mierzenie w ustach slabo sie sprawdza. Teraz dopiero zaczynaja byc plaskie temp, wg mnie dopiero jestes przed owu.

Muszę Wam powiedzieć że jestem szczęśliwa że dziś poszłam na ten monitoring i wyszło że już jestem po owu bo jednak sex z myślą że owulacja nie jest taki sam jak tylko dla przyjemności 😃 Wczoraj oczywiście po poszłam poleżeć te pół godziny w łóżku by nie wypłynęło ze mnie za szybko to wszystko. Mąż szczęśliwy też i mówi że teraz tez będzie mu lżej na umyśle że go nie będę męczyć owulacją.

Nie zawsze jest równa. U mnie w 4 cyklu starań.trwala 13 dni sugerując się testami, w 5cyklu owu potwierdził gin i ostatnia faza trwała 10 dni. Nie wiem tylko skąd ta rozbierzonosc.
Faza lutealna jest zawsze równa. Także musisz liczyć że okres przyjdzie po owulacji tyle ile zazwyczaj przychodzi. Zakładając że zwykle jest to 14 dni to cykl będzie 27 dni :) Gratulacje! Wg mnie to tu skoku nie było jeszcze.

reklama
Nie zawsze jest równa. U mnie w 4 cyklu starań.trwala 13 dni sugerując się testami, w 5cyklu owu potwierdził gin i ostatnia faza trwała 10 dni. Nie wiem tylko skąd ta rozbierzonosc.
Moja też się rozjeżdża czasami. Ale mój gin mówi, że póki nie schodzi poniżej 10 to nie ma co się martwić 😉 najczęściej skraca mi się jak owu mocno się przesunie 🙃

Jezu Hera jak ja bym Twoje wykresy chciala miec!

Az milo patrzec :)

Kladudia wg mnie tez jeszcze przed owu. Albo u Ciebie mierzenie w ustach slabo sie sprawdza. Teraz dopiero zaczynaja byc plaskie temp, wg mnie dopiero jestes przed owu.
Nie wszystkie są takie kolorowe 😉 ten równy to mój ostatni, sądzę że to zasługa borowiny 😉

Ostatnia edycja:
Do góry