reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A na co to pomaga?
Koenzym na jakość jajeczek i ich ochronę, a kwas hialuronowy na zagnieżdżanie i lepsze Endo 🤷‍♀️ dodatkowo na zmarchy 😅😂

Na pewno cos do tej garści można jeszcze dodać lol [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ja już tyle tych tabletek żre ze mój się śmieje czasami ze jestem lekoman xD
No ja w 1 fazie z tym wiesiolkiem to jakbym miała 90 lat taka ilość 😅🤣 pewnie coś jeszcze znajdę, ale obym już więcej nie musiała 😉😁

reklama
Ja wracam jak bumerang z tematem testów owu [emoji28] jak bardzo można im ufać?
Dziś zaczyna mi się już zmieniać śluz i powoli nie jest całkiem wodnistu i na papierze widać już takie nitki jak białko. Dziś spadek temperatury o 0,3 a testy jak zwykle nic... Koło 14 zrobię następny żeby zachować duży odstęp od ewentualnego jedzenia i picia, ale zastanawiam się czy jest szansa na owu mimo, że testu twierdzą inaczej?
U mnie np testy cały czas blade wychodziły a dopiero dzień przed teoretyczną owulacja ściemniał tak, że kreski były prawie takie same. Na kolejny dzień już wyszedł pozytywny. 4x testowałam, począwszy od 9 rano w dniach kiedy miały być dni płodny. I o 9 rano wyższedł pierwszy prawie pozytywny. Może i u Ciebie będzie podobnie 🙂. A na Twoje pytanie nie odpowiem bo sama nie wiem 😄

Koenzym na jakość jajeczek i ich ochronę, a kwas hialuronowy na zagnieżdżanie i lepsze Endo [emoji2368] dodatkowo na zmarchy [emoji28][emoji23]

No ja w 1 fazie z tym wiesiolkiem to jakbym miała 90 lat taka ilość [emoji28][emoji1787] pewnie coś jeszcze znajdę, ale obym już więcej nie musiała [emoji6][emoji16]

Tego ci życzę [emoji3590][emoji1695]

Kurczę pierwszy cykl z wiesiołkiem był spoko a drugi powiem wam ze jakoś już roznicy nie widzę i jak skończę już chyba nie wezmę

Koenzym na jakość jajeczek i ich ochronę, a kwas hialuronowy na zagnieżdżanie i lepsze Endo 🤷‍♀️ dodatkowo na zmarchy 😅😂

No ja w 1 fazie z tym wiesiolkiem to jakbym miała 90 lat taka ilość 😅🤣 pewnie coś jeszcze znajdę, ale obym już więcej nie musiała 😉😁
Z taka artyleria to ja ci wróżę trojaczki 😍 kurde, nie może się nie udać!

A ja mam pytanie odnośnie temp. Alkohol podwyższa czy obniża temp? A może wcale nie wpływa? Martwię się trochę bo dziś 2dpo, wczoraj temp 36,44 a dziś 36,40. Zastanawiam się czy jakbym nie wypiła wczoraj to temp by była wyższa czy może jeszcze niższa 🤔

o nie, to tutaj spoko, nawet można iść z partnerką i są jakieś specjalne prezerwatywy, ja generalnie jestem w szoku.
Mamy już wyniki, i jestem w szoku! Mój mąż który ma bardzo siedzący tryb życia, ogromną nadwagę i średnią dietę - nie złą, ale taką zwykłą tradycyjną, bez soczków z jarmużu itp. Ma naprawdę bardzo dobre wyniki ! Wszystko w normie, nic na pograniczu tylko duży zapas. Szok ale i ulga. Staramy się Dalej ! W przyszłym cyklu wybiorę się na badania hormonów ale wydaje mi się że tez wyjdą w normie, bo owulacja potwierdzona, faza lutealna w normie, nie ma żadnych plamień, ale dla świetego spokoju zrobię.
Może masz jakiś problem z tarczyca? Ja też mam cykle regularne i czuje się normalnie a wychodzi na to że coś z moja tarczyca nie do końca jest ok. Miałam mieć wizytę w sobotę u endo ale mi odwołali. Także ten cykl się nie nastawiam przez ta tarczyce, kolejny zresztą też nie bo wizyta będzie w drugiej połowie stycznia dopiero [emoji19]

Gratulacje!! [emoji3590] Ja chyba tez podobnie jak Ty :)
Dziś wieczorem zrobiłam test i wyszła od razu widoczna kreska. Brałam zastrzyk z hCG 30 listopada z rana wiec na pewno nie powinna kreska być aż taka wyraźna (test o czułości 50) a zrobiłam bo... mam mdłości od niedzieli. Zwłaszcza jak jadę samochodem. Jeżeli kreska będzie ciemniala to znaczy ze na prawdę się udało, jeżeli zblednie to pewnie biochemiczna... może bedzie prezent na swieta... aż się boje cieszyć!
aha mam ogromne sutki, takie ciemne i wielkie się zrobiły... i piersi tak dziwnie bolą. Oj będzie płacz jak się okaże ze to znów resztki zastrzyku ;)

Super wiadomość, oby kreski ciemnialy. [emoji7] czekamy niecierpliwie na piątek i ponowny test [emoji7]

A ja mam pytanie odnośnie temp. Alkohol podwyższa czy obniża temp? A może wcale nie wpływa? Martwię się trochę bo dziś 2dpo, wczoraj temp 36,44 a dziś 36,40. Zastanawiam się czy jakbym nie wypiła wczoraj to temp by była wyższa czy może jeszcze niższa 🤔
ogólnie to zaburza, ale alkohol raczej obniża z tego co wiem.

A możesz wstawić cały wykres? Mamy tutaj specjalistkę w tym temacie, która na pewno pomoże :D @HeraUnique 😘

reklama
A jaką masz temp przed owu? Alkohol może wpłynąć na temp, ale najczęściej ją podnosi. Na mnie np nie wpływa wcale. Jaki skok temp miałaś? Skąd wiesz, że owu była?

Do góry