reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ale tutaj nie chodzi o pieniądze tylko nie miałam możliwości zrobienia bety A ginekologa zmienie napewno 😊
A to ty nie jesteś z pl? Labo wszędzie przyjmują w Pl z tego co czytam tu na forum, a na hcg nie trzeba być na czczo, więc można o każdej porze dnia zrobić.
Ja bym takiej niepewności nie wytrzymała 😔 lubię fakty i jestem pełna podziwu dla tych z was dziewczyny, co widzą cienie na testach i czekają na nast dzień rano, aby zrobić następny 🙂 to też fakt, że ja mieszkam w mieście i labo mam 4km od mieszkania, ale nawet jakbym nie mieszkała, to pojechałabym po pozytywie na bete 😉 po 7 cyklach starań już trochę inaczej podchodzę do sikaczy, ciekawe jak podchodzą do tego te z was, co już mają rok, a nawet dwa lata starań 🙄
Trzymam kciuki, żeby następny cykl był twój 🤞

A ja właśnie siedzę i czekam na wizytę sprawdzić czy pęcherzyk pękł po ovitrelle 🙂 ahhh

reklama
No i rozczarowanie... Nie pękł, zmienił się w torbiel krwotoczna 😔 może był już za duży przy podaniu ovitrelle, więc w następnym cyklu mam przyjść w 8dc, teraz byłam w 11dc... Najgorsze jest to, że powiedział, że jeśli znowu nie zareaguje na zastrzyk prawidłowo, to trzeba pomyśleć o drożności, podejrzenie endometriozy... Smutek 😔
Ja w tym cyklu nie testuje... Przynajmniej mam pewność

Do @ już teoretycznie 2 dni, testy pozytywne, a brzuch mnie tak dosłownie napier#$% że czuję jakbym miała okres już w tym momencie. Czy to normalne?:(
Mnie brzuch na okres bolał przez 4 dni terminu, w którym miał być okres. Takie typowe bóle z pleców. Codziennie idac do pracy mówiłam, że czuję za na pewno dzisiaj dostanę okres. Testem już nie chciałam sprawdzać, bo po 6 miesięcach staran już byłam rozczarowana i okres nie raz się spóźnial kilka dni. Na czwarty dzień zrobiłam test - były 2 mega grube kreski[emoji16] A beta wyszła ponad 1000. Ale bóle naprawdę jak na okres. Obecnie 24 tc[emoji16]

Zrobiłam głupią rzecz, czyli samobadanie szyjki macicy. Wiem, że nie powinno się tego robić samodzielnie.
No ale, moje obserwacje:
Parę dni temu była nisko, twarda. Nie wiem czy zamknięta czy otwarta, bo nie wiem nawet jak to rozpoznać 🤦‍♀️
Teraz poszła mocno w górę i jest bardzo miękka.
Co to znaczy? Nie mam pojęcia. Może wy wiecie? @ za 4 dni ( o ile test nie kłamał)
No i kolejne pytanie. Dlaczego po takim delikatnym dotyku szyjki zaczynają boleć mnie jajniki? Ginekologicznie jestem zdrowa.
Można badać szyjkę samodzielnie i nie jest to żadna głupota. Natomiast u każdej kobiety szyjka w różnym czasie zachowuje się „typowo” w danym czasie cyklu. Teoretycznie powinna być nisko i twarda na początku cyklu, potem stopniowo unosić się i mięknąć na owu a potem opadać i twardnieć po owulacji, a po zapłodnieniu unosi się, ale jest twarda. Ale u każdej kobiety następuje to w innym czasie. Trzeba byłoby kilka cykli sprawdzać szyjkę o tej samej porze dnia, codziennie, zapisywać obserwacje i tej szyjki po prostu się „nauczyć”. Dzięki temu bardzo ładnie można określić dni płodne.

Ostatnia edycja:
Można badać szyjkę samodzielnie i nie jest to żadna głupota. Natomiast u każdej kobiety szyjka w różnym czasie zachowuje się „typowo” w danym czasie cyklu. Teoretycznie powinna być nisko i twarda na początku cyklu, potem stopniowo unosić się i mięknąć i potem opadać i twardnieć po owulacji, a po zapłodnieniu unosi się, ale jest twarda. Ale u każdej kobiety następuje to w innym czasie. Trzeba byłoby kilka cykli sprawdzać szyjkę o tej samej porze dnia, codziennie, zapisywać obserwacje i tej szyjki po prostu się „nauczyć”. Dzięki temu bardzo ładnie można określić dni płodne.
Czyli żmudna robota... ale czego się nie robi dla tej upragnionej ciąży.. :p

No i rozczarowanie... Nie pękł, zmienił się w torbiel krwotoczna 😔 może był już za duży przy podaniu ovitrelle, więc w następnym cyklu mam przyjść w 8dc, teraz byłam w 11dc... Najgorsze jest to, że powiedział, że jeśli znowu nie zareaguje na zastrzyk prawidłowo, to trzeba pomyśleć o drożności, podejrzenie endometriozy... Smutek 😔
Ja w tym cyklu nie testuje... Przynajmniej mam pewność

Przykro mi. W takim razie będziemy testować razem w sierpniu :) co teraz z tą torbielą? Wchłonie się samo?

Czyli żmudna robota... ale czego się nie robi dla tej upragnionej ciąży.. :p
Haha no niestety :D Ja bardzo lubiłam badanie szyjki w tym sensie, że pomagało mi to w określeniu dni płodnych, dodatkowo obserwacja śluzu w połàczeniu z kalendarzykiem :) Testy owu mi nie wychodziły z uwagi na PCOS, to człowiek musi sobie jakoś radzić :D No i udało się. Wycyrklowaliśmy ze starym idealnie w owulację wg USG 🤣

reklama
Do góry