reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Co do podwójnej owulacji, to moja znajoma ma bliźniaki z ciąży, gdzie pomiędzy dziećmi jest dwa tyg różnicy 😳 Były dwie owulacje i obie zaowocowały dzidziusiem. Podobno bardzo rzadki przypadek 😄 A najlepsze jest to, że to nie była planowana ciąża i dwa razy udało im się ,, wpaść" 😄
U mnie 5 DC, za dwa dni zaczynam testy, a za tydzień idę na wizytę zobaczyć, co się dzieje z pęcherzykiem. Mam już zrobione badania najważniejsze, więc czekam jak na szpilkach.
No rzeczywiście musi być rzadki przypadek, bo owulacji prog blokuje w teorii dojrzewanie jakeczek, ale możliwe że to wszystko sa teorie, a nasze ciała i organizmy to niesamowite maszyny, które nie dają się umieścić w żadne teorie ramy, przedziały i wszystko jest możliwe 😁 Jak leżałam z synem 3 razy na Pomorzanach w Szczecinie to na salach bylo prawie tyle bliźniaczych ciąży co pojedynczych, byłam w szoku jak często zdarzają się bliźniaki. Bardzo często te dziewczyny mówiły że na początku waga im leciała w dół tak do około 20 któregoś tygodnia, prawie każda tak miała, chyba ze względu na pracę jaka nasze ciało musi wykonać i poziom hcg wysoki odpowiedzialny za mdłosci i wymioty.Nigdy tez nie zapomnę widoku brzucha koleżanki leżącej pod ktg w 32 tyg i jeden blizniak wlazł na drugiego jak komicznie brzuch wygladał, a ona taka.biedna.mała drobna, a one robily z jej brzuchem co chciały.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, miłego dnia dla Was ❤️😘 jakie nastroje, który dc? U mnie dziś 19dc, wszystko gra, humor w miarę dopisuje, nic ciekawego się nie dzieje, ale może to i nawet lepiej, trochę spokoju i nudy przyda się w tych strasznych czasach 🙄
U mnie 29 dc (cykle zazwyczaj 30-dniowe). W środę chcę siknąć choć nadziei dużych nie mam.
Dziś mam dobry nastrój i dużo pracy, więc głowa trochę odpocznie :)
Miłego dnia 💖
U mnie tak samo 29 dc i cykle 30-dniowe. Jutro planowany termin @ i na 99,99% dostanę, bo są już plamienia, choć póki co jeszcze nic się nie rozkręca, ale jutro na pewno już będzie @, wszystko na niebie i ziemi na to wskazuje. :)
Zaczynam się zastanawiać, czy to nie jakiś znak i może rzeczywiście nie powinnam mieć więcej dzieci... 🤷‍♀️ Zresztą, po tym cyklu przydałoby się, żebym w następnym też nie zaszła, to mi się wrzesień nie zgra z porodem, a by mi nie pasowało, bo córka będzie placówkę zmieniać. ;) Także styczeń i może nawet luty pewnie odpuszczę i wrócę do starań w marcu... Tak dziś rano i wczoraj wieczór o tym dużo myślałam i chyba tak będzie najrozsądniej...

U mnie tak samo 29 dc i cykle 30-dniowe. Jutro planowany termin @ i na 99,99% dostanę, bo są już plamienia, choć póki co jeszcze nic się nie rozkręca, ale jutro na pewno już będzie @, wszystko na niebie i ziemi na to wskazuje. :)
Zaczynam się zastanawiać, czy to nie jakiś znak i może rzeczywiście nie powinnam mieć więcej dzieci... 🤷‍♀️ Zresztą, po tym cyklu przydałoby się, żebym w następnym też nie zaszła, to mi się wrzesień nie zgra z porodem, a by mi nie pasowało, bo córka będzie placówkę zmieniać. ;) Także styczeń i może nawet luty pewnie odpuszczę i wrócę do starań w marcu... Tak dziś rano i wczoraj wieczór o tym dużo myślałam i chyba tak będzie najrozsądniej...
ciaze lubią się pojawiać w skomplikowanym dla nas czasie, tak było u mnie często a z synem pojechaliśmy do PL podpisywać przed umowę na okna na ktore do wiosny mieliśmy zarobić a tu ciąża oczywiscie ze względu na historie poronień z automatu ciąża wysokiego ryzyka leżenie od szwu czyli 15tyg praca wykluczona, zwolnienia lekarskie z PL nie chcieli honorować zostaliśmy tylko z wypłata męża, bylo ciężko ale daliśmy radę, bylo warte każdego poświęcenia.

Widzę, że dużo dziewczyn już poszło na wątek 2021. Ja twardo zostaję i nie zamierzam kusić losu obecnością na 2021 😂 Po nowym roku się przeniosę najwyżej 🤷 Szkoda, że uciekły dziewczyny, które są skarbnicą wiedzy. @HeraUnique 🥰
Myślę, że wszystkie Dziewczyny, które poszły na wątek 2021, tu też będą zaglądać jeszcze :) w końcu wspieramy te, które wciąż tu są i mają nadzieję na dwie kreseczki jeszcze w tym roku!

ciaze lubią się pojawiać w skomplikowanym dla nas czasie, tak było u mnie często a z synem pojechaliśmy do PL podpisywać przed umowę na okna na ktore do wiosny mieliśmy zarobić a tu ciąża oczywiscie ze względu na historie poronień z automatu ciąża wysokiego ryzyka leżenie od szwu czyli 15tyg praca wykluczona, zwolnienia lekarskie z PL nie chcieli honorować zostaliśmy tylko z wypłata męża, bylo ciężko ale daliśmy radę, bylo warte każdego poświęcenia.
U nas trochę tak było z pierwsza ciąża. Byłam na studiach magisterskich i uznaliśmy, że skoro wszyscy się długo starają, to możemy już zacząć i jak skończę studia to może akurat zajdę. No i w pierwszym cyklu starań się udało. 🤦‍♀️ Ale byłam te 6 lat młodsza, a to na pewno też ma znaczenie...

reklama
O to ja nawet nie myślę by iść na wątek 2021 😃 Ma się w tym cyklu udać i kropka 😜 Chyba nigdy nie ma dobrego momentu na ciążę. Mi by pasowało urodzić końcem roku żeby wrócić do pracy od września ale nie będę się tym przejmować. Praca dziś jest jutro jej może nie być a rodzina to rodzina.
@HeraUnique trzymaj się i wracaj po @ pełna sił na nowe starania!

Do góry