reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Wiesz, dostałam to zamierzam go wykorzystać, ale zdziwiłam się że tak kręcą. Piszą że wynajmą ale bonem nie będę mogła zapłacić bo "góra" się dowie że normalnie funkcjonują. No proszę bardzo jak kręcą, a tak 4 dobry w dobrej lokalizacji na moją rodzinkę bym miejscówkę miała
Ja też go mam i tez mamy zamiar go wykorzystać w końcu to nie mały wydatek ;).

reklama
No rzeczywiście musi być rzadki przypadek, bo owulacji prog blokuje w teorii dojrzewanie jakeczek, ale możliwe że to wszystko sa teorie, a nasze ciała i organizmy to niesamowite maszyny, które nie dają się umieścić w żadne teorie ramy, przedziały i wszystko jest możliwe 😁 Jak leżałam z synem 3 razy na Pomorzanach w Szczecinie to na salach bylo prawie tyle bliźniaczych ciąży co pojedynczych, byłam w szoku jak często zdarzają się bliźniaki. Bardzo często te dziewczyny mówiły że na początku waga im leciała w dół tak do około 20 któregoś tygodnia, prawie każda tak miała, chyba ze względu na pracę jaka nasze ciało musi wykonać i poziom hcg wysoki odpowiedzialny za mdłosci i wymioty.Nigdy tez nie zapomnę widoku brzucha koleżanki leżącej pod ktg w 32 tyg i jeden blizniak wlazł na drugiego jak komicznie brzuch wygladał, a ona taka.biedna.mała drobna, a one robily z jej brzuchem co chciały.
tak o tych bliźniakach piszecie i powiem wam, że mnie się w głowie taki temat ostatni cykl w głowie kłębi. Nigdy nie chciałam mieć bliźniaków, ale jeśli tak by nam się potoczyło życie, że faktycznie naturalnie w ciąże nie udałoby się zajść. To chyba byłabym skłonna transferować dwa zarodki. Zawsze marzyłam o dużej rodzine, więc gdybyśmy mieli aż takie problemy z zajściem to byłoby to chyba najlepsze rozwiązanie. Mój M. Zawsze marzył o bliźniętach także kto wie 🤷🏻‍♀️

Ostatnio któraś z Was pisała, że skłonność do bliźniaków idzie po stronie matki, a nie ojca dobrze kojarzę?
Czyli jeśli mama mojej mamy ma siostrę bliźniaczkę to by się zgadzało. Ale syn tej mojej babci (brat mojej mamy) też spłodził bliźniaki [emoji1787] to jak to w końcu jest?
tak o tych bliźniakach piszecie i powiem wam, że mnie się w głowie taki temat ostatni cykl w głowie kłębi. Nigdy nie chciałam mieć bliźniaków, ale jeśli tak by nam się potoczyło życie, że faktycznie naturalnie w ciąże nie udałoby się zajść. To chyba byłabym skłonna transferować dwa zarodki. Zawsze marzyłam o dużej rodzine, więc gdybyśmy mieli aż takie problemy z zajściem to byłoby to chyba najlepsze rozwiązanie. Mój M. Zawsze marzył o bliźniętach także kto wie [emoji2370]

Ostatnio któraś z Was pisała, że skłonność do bliźniaków idzie po stronie matki, a nie ojca dobrze kojarzę?
Czyli jeśli mama mojej mamy ma siostrę bliźniaczkę to by się zgadzało. Ale syn tej mojej babci (brat mojej mamy) też spłodził bliźniaki [emoji1787] to jak to w końcu jest?
wiesz co ja.wczoraj czytałam o tych bliźniakach i tam było napisane że ciąża blizniacza jest możliwa jak po któreś ze stron partnerów była, ale dla mnie to bez sensu bo co Ja mam do tego że moja tesciowa miała podwójna owulacje to raczej jej córki powinny mieć taką skłonność.

Ostatnia edycja:
Ja też bym transferowala dwa zarodki jakbym się decydowała na in vitro przy staraniach o pierwsze. Też marzy mi się duża rodzina ale myślę że to już będzie ostatnia ciaza, trójka dzieci będzie idealnie. Chciałabym czwórke ale boję się że bede uważana za patologie, do pracy raczej ciężko by mi było iść a i jaka niania przyjdzie do czwórki dzieci 🙈 Więc jakby teraz były bliźniaki to byłabym szczęśliwa ale świadomie na 4 dziecko (5 ciążę) się nie zdecyduje chyba że będzie wpadka to co innego 😜

tak o tych bliźniakach piszecie i powiem wam, że mnie się w głowie taki temat ostatni cykl w głowie kłębi. Nigdy nie chciałam mieć bliźniaków, ale jeśli tak by nam się potoczyło życie, że faktycznie naturalnie w ciąże nie udałoby się zajść. To chyba byłabym skłonna transferować dwa zarodki. Zawsze marzyłam o dużej rodzine, więc gdybyśmy mieli aż takie problemy z zajściem to byłoby to chyba najlepsze rozwiązanie. Mój M. Zawsze marzył o bliźniętach także kto wie 🤷🏻‍♀️
ja parę dni temu byłam na playsoft z moim synem i tam babka była z 19 miesięcznymi bliźniakami, mój 17 ledwo nadążam, jak się wspinał tam gdzie nie trzeba albo zapomina że na ślizgawce trzeba usiąść a nie na żywioł z rozbiegu na.prostych nogach 🤦‍♀️ ta pani miała dwoje takich jak mój jeden trzeba mieć siłę,refleks, ale z drugiej strony takich umiejętności ogarniania bliźniaków uczymy się od początku, a od początku to one nie skaczą i nie biegają.

Dziewczyny czy któraś z Was wie coś na temat profesjonalnego wybielania zębów u dentysty a co ze staraniami? Wybielała sobie któraś z Was tak zęby? 🤔 Mam wizytę na 16 dzień przed @ i nie wiem czy zaryzykować i wybielić...

Ja też bym transferowala dwa zarodki jakbym się decydowała na in vitro przy staraniach o pierwsze. Też marzy mi się duża rodzina ale myślę że to już będzie ostatnia ciaza, trójka dzieci będzie idealnie. Chciałabym czwórke ale boję się że bede uważana za patologie, do pracy raczej ciężko by mi było iść a i jaka niania przyjdzie do czwórki dzieci 🙈 Więc jakby teraz były bliźniaki to byłabym szczęśliwa ale świadomie na 4 dziecko (5 ciążę) się nie zdecyduje chyba że będzie wpadka to co innego 😜
Żadna patologia, moja kuzynka właśnie urodziła 5, chyba produkcję zakończyli bo to 5 chłopak i dostał imię po swoim dziadku. Świetnie sobie radzą finansowo, organizacja itd. śmiejemy się czasem że dopóki 500+ to mogą robić. Żyją na wysokim standardzie i to nie przez 500+ choć nie jeden to pewnie tak by myślał, bardzo dużo inwestują w dzieciaki, zajęcia, języki, baseny, wyjazdy, łącznie z wycieczka raz na kilka lat za granicę dla całej rodziny. Ech podziwiać czasem myślę że im więcej dzieci mają tym bardziej się sprężają

Dziewczyny czy któraś z Was wie coś na temat profesjonalnego wybielania zębów u dentysty a co ze staraniami? Wybielała sobie któraś z Was tak zęby? 🤔 Mam wizytę na 16 dzień przed @ i nie wiem czy zaryzykować i wybielić...
Póki nie ma ciąży to warto zrobić wszystkie zabiegi dentystyczne 🙃 a najlepiej zadzwoń do swojego lekarza 😉 i pamiętaj, że czasami starania trochę trwają więc ciężko co cykl rezygnować 😉

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was wie coś na temat profesjonalnego wybielania zębów u dentysty a co ze staraniami? Wybielała sobie któraś z Was tak zęby? [emoji848] Mam wizytę na 16 dzień przed @ i nie wiem czy zaryzykować i wybielić...

Nie jestem dentysta co prawda ale wychodzę z założenia ze robię wszystko co chce i żyje normalnie do dwóch kresek na teście wiec ja bym to po prostu zrobiła co najwyżej spytała się dentysty przed :)

Do góry