reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny powiedzcie czy beta hcg wyrazona w mlU/ml to jest to samo co beta w U/l ? Znajoma zrobiła dwa razy betę (w odstępie czasowym dwa dni) tylko w dwóch różnych labo i jedne dały wynik w mlU/ml a drugi wynik w U/L i teraz się martwi czy ma dobry przyrost czy nie. Ja już się pogubiłam bo różnie piszą w internetach. Jeśli to jest to samo (bo chodzi o stosunek U/L) to ma za mały przyrost bo 30% a jeśli ma pomnożyć przez 1000 to jest przyrost ok :-) Taka zagadka przed spaniem. Jutro idzie powtórzyć wynik ale do tego czasu zeswiruje 🙈
Sam przedrostek ,,m" wskazuje, że obie wartości są po prostu tysiąc razy większe, ale ich stosunek do siebie jest taki sam. Także jednostka jest obojętna, ważna jest liczba. 1mIU/mL=1IU/L

Poczekaj jeszcze.. chociaż do terminu @ wtedy będzie miarodajny najbardziej :) teraz może być za wcześnie..ja będę testować jutro albo w czwartek, wtedy mam termin @.. napewno dam znać, choć jak wcześniej miałam dobre przeczucie tak teraz zaczynam powątpiewac, że się udało..

O kurde, trzymam kciuki!!!!

Dzień dobry 😁 z przyjemnością chciałam dołączyć do Was starających się o ciążę. Mam już jednego synka urodzonego w 2017 roku i od dziś staramy się o kolejne dziecko, mam nadzieję wszystko pójdzie pozytywnie 😊
Będzie mi miło oczekiwać z Wami i zasięgać Waszej wiedzy i porad w razie potrzeby. Pierwsza ciąża jest z pierwszego cyklu starań, teraz na nic się nie nastawiam, po prostu cieszę próbami i wspólną czasem 🤩

Dzień dobry [emoji16] z przyjemnością chciałam dołączyć do Was starających się o ciążę. Mam już jednego synka urodzonego w 2017 roku i od dziś staramy się o kolejne dziecko, mam nadzieję wszystko pójdzie pozytywnie [emoji4]
Będzie mi miło oczekiwać z Wami i zasięgać Waszej wiedzy i porad w razie potrzeby. Pierwsza ciąża jest z pierwszego cyklu starań, teraz na nic się nie nastawiam, po prostu cieszę próbami i wspólną czasem [emoji2956]

Życzę Ci, żeby druga ciąża przydarzyła się tak samo szybko i skończyła tak samo szczęśliwie [emoji3590]

reklama
my się staramy dopiero 4cykl starań. Sama pracuje w ochronie zdrowia i wiem, że te schematy nie są opracowywane na oko, tylko jednak zazwyczaj się sprawdzają. Mamy jedno dziecko więc mimo wszystko wychodzę z założenia, że jesteśmy zdrowi i potrzeba czasu.
Nie chce czekać sto lat, ale uważam za całkiem rozsądne przeczekanie chociaż tych 6-8msc. Nie robię też nic na własną rękę, ponieważ nie jestem lekarzem, chce aby to on mnie leczył. Mamy stanowić zespół, więc rozmawiamy, przedstawiamy na wizycie swoje przemyślenia i razem opracowujemy plan działania.
Podstawowym badaniem dla mnie jest monitoring, skoro tam jest książkowo to z diagnostyką się jeszcze wstrzymujemy.!
Ja również mam już dziecko i wydawałoby się, że jeśli wtedy udało się za pierwszym razem to teraz też tak powinno być. A tu niespodzianka... Dlatego ja nie czekam tylko diagnozuje się, bo ufam mojej intuicji która mi podpowiada że coś jest nie tak. Jestem po cesarce i to ona mogła wyrządzić szkody w moim organizmie, przez co nie mogę teraz zajść.

Do góry