reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Wg mnie, jak już wcześniej pisałam, nie ma co iść na IP. Tylko niepotrzebny stres. Dobili i wysłali do domu... Brawo [emoji122]
Teraz zostaje Ci czekać kochana, kiedy masz następny termin u ginekologa?
Miałaś pęcherzyk widoczny?
Zrób betę. Ważny jest dowód, że byłaś w ciąży dla dalszej diagnostyki.

EDIT: przepraszam, może źle to zabrzmiało, że byłaś w ciąży. Wg mnie nadal jesteś. Szpitale mają czesto stare sprzęty i małego pęcherzyka nie widzą. Z tego co pamiętam to byl u Ciebie pęcherzyk, prawda? Możliwe że się wchlonal, albo tam jest I się rozwija, ale ten lekarz z IP nie widział. Nie chcę Ci robić nadziei, ale nie chce zebys myślała że wszystko stracone. Wg mnie zrobiłaś wszystko co mogłaś. We wczesnej ciąży i tak nie da się nic wiecej zrobić.

P. S. Mój lekarz nie wierzy w testy ciążowe.
Teraz mam wizytę w poniedziałek niby był widoczny pęcherzyk ale ja już nie mam nadzieji

Dziewczyny czy test owu zwiastuje owulacje.. Byłam na usg we wtorek był pęcherzyk teraz śluz inny szyjka otwarta a test taki..

Załączniki

• IMG_20200730_113156.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 72
Zrobiłam głupią rzecz, czyli samobadanie szyjki macicy. Wiem, że nie powinno się tego robić samodzielnie.
No ale, moje obserwacje:
Parę dni temu była nisko, twarda. Nie wiem czy zamknięta czy otwarta, bo nie wiem nawet jak to rozpoznać 🤦‍♀️
Teraz poszła mocno w górę i jest bardzo miękka.
Co to znaczy? Nie mam pojęcia. Może wy wiecie? @ za 4 dni ( o ile test nie kłamał)
No i kolejne pytanie. Dlaczego po takim delikatnym dotyku szyjki zaczynają boleć mnie jajniki? Ginekologicznie jestem zdrowa.
Ja badałam szyjkę, głównie pod kątem owulacji dla świętego spokoju i doprowadziłam się do zapalenia bakteryjnego i grzybicy....zawsze higienicznie pod prysznicem ale wypłukałam florę bakteryjną i dupa 😞 od momentu jak się wyleczyłam i zrobiłam kurację dla przywrócenia flory nie dotykam szyjki 🙂 Ja raczej przed okresem też miałam taką strasznie miękką

Ja badałam szyjkę, głównie pod kątem owulacji dla świętego spokoju i doprowadziłam się do zapalenia bakteryjnego i grzybicy....zawsze higienicznie pod prysznicem ale wypłukałam florę bakteryjną i dupa 😞 od momentu jak się wyleczyłam i zrobiłam kurację dla przywrócenia flory nie dotykam szyjki 🙂 Ja raczej przed okresem też miałam taką strasznie miękką
Czyli okres prawdopodobnie nadchodzi u mnie:(

U mnie różnie z tymi cyklami bo hormony... Nie sądziłam że się uda bo ja mam od zawsze problem. A tak jak napisałam, poszłam do lekarza ze względu na silny ból
Szook 😯😯
W sumie moja ciotka nie miała pół roku okresu i jak poszła do gina to jej powiedział jak Pani nie dostanie okresu przez tydzień to dostanie Pani za 9 miesięcy, a ona nie skumała i wyszła haha i sobie myśli pół roku nie miałam to co mi tam 9 miesięcy 🤣🤣 dopiero jak w domu powiedziała wszyscy gratulowali to zrozumiała hahah

reklama
Do góry