reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mamba Twoje dziecko serio nie ma co jeść? Może ci wyśle mleko dla małej...zadne dziecko nie powinno być głodne
Przecież Mamba mówiła, że mają na jedzenie odłożone z pensji męża... Pamiętam, bo sama pytałam, czy serio ma 50 zł na przeżycie 3 i pół tygodnia, to mówiła, że nie i że na jedzenie itd. mają z pensji męża... 🤔
A co do zachowania tej baby od okien - zawsze znajdzie się taki Janusz (albo Grażyna) biznesu, co myśli, że za 10 zł to jej cały dom sprzątniesz, a na koniec i tak Ci nie zapłaci, bo mała szkodliwość czynu, to nitkt jej nic nie zrobi...

reklama
Przecież Mamba mówiła, że mają na jedzenie odłożone z pensji męża... Pamiętam, bo sama pytałam, czy serio ma 50 zł na przeżycie 3 i pół tygodnia, to mówiła, że nie i że na jedzenie itd. mają z pensji męża... [emoji848]
A co do zachowania tej baby od okien - zawsze znajdzie się taki Janusz (albo Grażyna) biznesu, co myśli, że za 10 zł to jej cały dom sprzątniesz, a na koniec i tak Ci nie zapłaci, bo mała szkodliwość czynu, to nitkt jej nic nie zrobi...
Tez pamiętam, że tak pisała ale wiesz różnie w życiu bywa. A skoro teraz napisała, że dziecko nie ma juz jedzenia to się trochę zaniepokoilam o to dziecko.

No do końca rozumiem w takiej sytuacji staranie się o dziecko skoro nie stać Cię na wyżywienie jednego. Może warto najpierw ustabilizować swoją sytuację finansową i podejść do tego w jakimś lepszym i mniej stresujacym momencie?
Chciałam napisać to samo, ale nie chcialam by bylo, że się czepiam... Może warto przerwac starania i przełozyć je na późniejszy termin, gdy sytuacja sie ustabilizuje...

Hej! Co tam?
U mnie kiepsko. Baba wyujala mnie na 100 zł. Miałam iść umyć 5 okien, jak się okazało było 6, ale 6 nie umyłam, dodatkowo zanim miałam je umyć to musiałam posprzątać syf, bo nie szło dojść do okna, z okna wszystko wziąć, meble przesuwać, zdjąć firanki, wyprac je, wyprasować i powiesić, a szlam tam tylko umyć okna.... A kazała wszystko robić, głupia byłam, bo 1 raz to robiłam. Powiedziała, że zapłaci mi 100 zł, jak dokończę swoją pracę, czyli powieszę firanki. Zawiadomiłam policje i policja stanęła po mojej stronie, że rzeczywiście umyłam 5 okien z czego dodatkowo powinna zapłacić mi za pracę oprócz okien. Zaczęła się drzeć po mnie i nie zapłaciła mi w ogóle. Na szczęście z urzędu pracy dzisiaj babeczka dzwoniła akurat jak kłóciłam się z tą baba... Ze mam przyjść w poniedziałek złożyć papiery, a chciałam dorobić parę groszy, bo dziecko nie miało już jedzenia.... Jestem tak wkurzona, że siedzę i płaczę. Byłam tam od 10 do 15.30.... Ogarniacie jaki był tam syf żeby dojść do okna? Mam dość
emoji31.png
Zobacz załącznik 1207296
Raczej nie wchodziłam w potyczki między Tobą a innymi dziewczynami, ale Ty tak serio?! Dziecko nie ma co jeść a Ty chcesz kolejne?! 😲 Czy napisałaś to żeby kolejna gownoburze wywołać, brak słów

Ja też jestem po poronieniu.
No niestety tak się zdarza. A robiłaś jakieś badania jeszcze? Dobrze kojarzę, że coś w kierunku krzepliwości krwi?
Tak, ten zespół antyfosfolipidowy, pakiet tsh, lh, fsh, estradiol, testosteron, prolaktyne i progesteron.
Miałam jeszcze coś porobić ale lekarz powiedział żebym się na koszta nie narażała tylko abyśmy próbowali. Jeżeli zdarzy się ze znowu poronie to 3 poronienie kwalifikować mnie będzie do badań genetycznych na nfz.
I mam nadzieje ze nie będę musiała go robić. Marzy mi się takie rozowe słodkie maleństwo tak jak i Wam i trzymam mocno kciuki by żadna z nas nie musiała wchodzić do wątku staraczek 2021 roku

Raczej nie wchodziłam w potyczki między Tobą a innymi dziewczynami, ale Ty tak serio?! Dziecko nie ma co jeść a Ty chcesz kolejne?! [emoji44] Czy napisałaś to żeby kolejna gownoburze wywołać, brak słów

Jestem na wątku już od jakiegoś czasu i maba pojawia się regularnie a z nią jakaś drama, gownoburze itp nie wiem czy to są prowokacje celowe czy takie zaaferowane życie, ciągle jakieś afery nieporozumienia, to brak kasy, to problemy z labo, to dziwne cykle, a teraz akcja że sprzątaniem. Nie chce być nie miła ale ja właśnie To to odbieram.
A właśnie dziś nawet sobie pomyślała jak wróciłam z oracy i zaczęłam czytać forum, że dawno tu maby nie było i proszę [emoji23]

Tak, ten zespół antyfosfolipidowy, pakiet tsh, lh, fsh, estradiol, testosteron, prolaktyne i progesteron.
Miałam jeszcze coś porobić ale lekarz powiedział żebym się na koszta nie narażała tylko abyśmy próbowali. Jeżeli zdarzy się ze znowu poronie to 3 poronienie kwalifikować mnie będzie do badań genetycznych na nfz.
I mam nadzieje ze nie będę musiała go robić. Marzy mi się takie rozowe słodkie maleństwo tak jak i Wam i trzymam mocno kciuki by żadna z nas nie musiała wchodzić do wątku staraczek 2021 roku

Masz rację obyś nie musiała się kwalifikowac na te badania genetyczne na NFZ.. bardzo mocno trzymam kciuki. I jak najszybciej byś zobaczyła upragnione 2 kreski

reklama
Do góry