reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

No ja się mega cieszę :) i ja i mój mamy dobrą pracę, nasze pensje nie ucierpiały przez pandemie wręcz przeciwnie dostaliśmy ja dodatek, a chłop awans. Mój pracodawca wysłał wszystkich na zdalną już w marcu i jeszcze paczki z owocami wysyła i innymi prezentami. Nie pracuje nawet minuty dłużej niż powinnam i generalnie kocham to miejsce bo dbają o nas niesamowicie. Jedyny minus to taki, że miałam w październiku dostać umowę na czas nieokreślony, a dostałam jeszcze terminową do końca maja i trochę się boję, że jak zajdę w ciążę to już mi jej nie wydłużą, ale może niesłusznie się obawiam
A to nie jest tak, że jak masz umowę krótszą niż termin porody to ona automatycznie przechodzi na umowę na czas nieokreślony? EDIT:jeśli miną wtedy 33 miesiące pracy?

reklama
Ja pracuje rok, a w maju będzie niecałe 1,5 roku. Z tego co wiem jak zajdę w ciążę i koniec umowy będzie po 3 msc ciąży to wtedy jest przedłużana do dnia porodu
A to nie jest tak, że jak masz umowę krótszą niż termin porody to ona automatycznie przechodzi na umowę na czas nieokreślony? EDIT:jeśli miną wtedy 33 miesiące pracy?

Cześć, ja niestety nie mam po co jutro powtarzać bety. Jesli byłam w ciąży to już w niej nie jestem:( Witam się w 1dc.

Przykro mi. Czyli biochemiczna bo beta ciążowa. Próbuj często po biochem szybko się udaje a praktycznie pewnie każda z nas to miała tylko nie robiła wcześniej testów czy bety. 🤗✊

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny. Z mężem staramy się już od 9 cykli. Zastanawiam się nad zrobieniem sobie różnych badań. Będę w laboratorium 9dpo i myślałam zrobić:
THS
Progesteron
Prolaktynę
FSH
Testosteron
Estradiol

Co o tym myślicie?

W 9dpo nie ma sensu badać testosteronu, estradiol, fsh,prolaktyna.Dorzucić jeszcze lh i zrobić badania 2-5dc.

Hej dziewczyny, proszę pomóżcie mi, co robię nie tak ze nie liczy mi LH lvl? Coś źle robię czy po prostu kreski jeszcze za jasne?

Załączniki

• IMG_20201127_163112.jpg
    IMG_20201127_163112.jpg
    73,5 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Hej dziewczyny, proszę pomóżcie mi, co robię nie tak ze nie liczy mi LH lvl? Coś źle robię czy po prostu kreski jeszcze za jasne?
W mojej opinii nie wstawiasz zdjęć w dobrym świetle i ostrości. Mi ta aplikacja często też płata takie figle, że muszę zrobić z 20 zdjęć żeby w końcu coś wczytało jeśli chodzi o początek cyklu. Mi wychodzą tylko w jednym miejscu w domu 😅

Do góry