reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziękuję, tak właśnie zrobie ani jednego słowa nie powiem o staraniach, testach, suplementach i dziecku 🤫 dam mu luz i mam nadzieję, że pomoże 🥺
Mój się zablokowal na samym początku, jak podjęliśmy decyzję o tym, że się staramy. Sam już od dłuższego czasu chciał dziecka, ale jako przyszlo co do czego, to psychika zupełnie go zblokowała. Porozmawialam z nim na spokojnie, że nie możemy o tym myśleć w trakcie, mamy się sobą cieszyć, a nie myśleć tylko o tym czy dziś się uda. Pomogło ☺️

reklama
Niech mi któraś tylko odpowie. Zrobiłam 2 test facelle słupkowy z rossmanna(wczoraj kupiłam zestaw :D)
. Otóż jak szło czerwone pole kreska zatrzymała się w polu testowym dosłownie na 10 sekund i zniknęła. Została tylko kontrolna ;/

Ale na co odpowiedzieć?

No wiesz ale mężczyzni o wielu rzeczach nam nie powiedzą. My mieliśmy taki okres, że mój partner w ogóle nie mógł dojść. Nie ważne czy kochaliśmy się 10 razy dziennie czyaz na 2 tygodnie. No zero. Ja się tak frustrowalam. I dopiero jak ja odpuściłam całkiem, nie komentowalam, podkreślałam że dla mnie seks jest cudowny (bo naprawdę jest) i zobaczył ze przestałam mieć ciśnienie to się odblokował. Później rozmawialiśmy o tym i sam przyznał ze jak pojawia się u niego w głowie presją i czuję że albo ja chce żeby on doszedł, albo on się denerwuje ze nie może, albo jak zaczęły się rozmowy o dziecku to on po prostu tak bardzo chce i tak bardzo boi się że mu się nie uda, że właśnie przez to mu się nie udaje, spokojnie do owu macie jeszcze czas niech czuje, że nic nie musi i zobaczysz że będzie dobrze [emoji3590]
Nadrabiam wstecz i odpisuję na bieżąco. 🙈 Mój ma tak samo! Jak mu mówię, że mam zaraz dni płodne, on czuje taką presję, że ma problemy z erekcją czasem nawet, z dojściem... I czasem robię tak, że 4 dni przed owu, mówię mu, że już jestem po i koniec starań na ten miesiąc (mimo, że owu tak naprawdę przede mną!) i z niego schodzi ciśnienie, nagle jest jak młody bóg i może nawet dwa razy dziennie i sam mnie atakuje. 🤣 Panowie nie lubią presji!

Z tego co pamietam wcześniejsze z dziś tez Ci nie wyszły, wiec wiesz [emoji6] albo ciąży nie ma, albo jest za wczesnie.
no dokładnie :). Tylko mi zniknęła,nie zdążyłam zdjęcia zrobić haha 😂😂 . Nigdy nie testowałam różnymi firmami itd a,że tu dołączyłam Wy bardziej doświadczone w testach to się pytam po ludzku ;)

Nadrabiam wstecz i odpisuję na bieżąco. [emoji85] Mój ma tak samo! Jak mu mówię, że mam zaraz dni płodne, on czuje taką presję, że ma problemy z erekcją czasem nawet, z dojściem... I czasem robię tak, że 4 dni przed owu, mówię mu, że już jestem po i koniec starań na ten miesiąc (mimo, że owu tak naprawdę przede mną!) i z niego schodzi ciśnienie, nagle jest jak młody bóg i może nawet dwa razy dziennie i sam mnie atakuje. [emoji1787] Panowie nie lubią presji!
Sprytnie [emoji28][emoji1320][emoji1319]

no dokładnie :). Tylko mi zniknęła,nie zdążyłam zdjęcia zrobić haha [emoji23][emoji23] . Nigdy nie testowałam różnymi firmami itd a,że tu dołączyłam Wy bardziej doświadczone w testach to się pytam po ludzku ;)

Kochana spokojnie, ja jeszcze od tych kilku cykli nie zrobiłam testu ciążowego ani razu [emoji23][emoji23][emoji23] ale jakbym robiła to sikam - odkładam na te 3 minuty czy ile tam w instrukcji piszą i wtedy wracam i sprawdzam co widać. Nie obserwowałabym właśnie po to, żeby uniknąć niepotrzebnego zastanawiania się [emoji6] nie ka kreski - do kosza [emoji2368]

reklama
Kochana spokojnie, ja jeszcze od tych kilku cykli nie zrobiłam testu ciążowego ani razu [emoji23][emoji23][emoji23] ale jakbym robiła to sikam - odkładam na te 3 minuty czy ile tam w instrukcji piszą i wtedy wracam i sprawdzam co widać. Nie obserwowałabym właśnie po to, żeby uniknąć niepotrzebnego zastanawiania się [emoji6] nie ka kreski - do kosza [emoji2368]
rozumiem doskonale i ja też tak robię tyle ile producent zaleca to czekam o odczytuję wynik aczkolwiek to nie było tak z tym testem,że poszłam i wróciłam za jakiś czas to się działo na bierząco w ciagu tego czasu oczekiwania na wynik :) dlatego pytam czy może są mniej czułe czy może wadliwe. Nie znam się jak już wcześniej powiedziałam :D

Do góry