reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

To żeś sprowadziła mnie na ziemię [emoji1787] jak tak dalej pójdzie to jeszcze dzisiaj zrobię test, ale wolałabym rano, bo pewniejszy, jak teraz wyjdzie negatyw to będę się zastanawiała czy to nie przez to, że nie rano... Jeszcze do tego mam śluz! Nie muszę go szukać, po prostu jest i to wodnisty jakiego już od wieków nie widziałam.... Może to przez ten ovarin te dziwne anomalie? Co prawda 2 opakowania tylko wzięłam, ale już szukam każdego możliwego w miarę logicznego rozwiązania, żeby się tylko nie nakręcać...

Nie chce karmić niepotrzebna nadzieja, tylko mówię [emoji2368] niby prog poniżej 10 wskazuje ze owu NAJPRAWDOPODOBNIEJ się nie odbyła, ale nie jest to 100% chyba. Z testem poczekaj odpowiedni czas, nie ma co świrować za szybko [emoji16]

reklama
słuchajcie dziewczyny a jest reguła z szyjką macicy,tzn chodzi mi o to ile dni przed spodziewaną miesiączką powinna się otworzyć ? Czy to już sprawa indywidualna ? tak wiem pytanie z rzędu 1 na 1.000.000 ale za odpowiedź się nie obrażę :p

Mi temp spadła przed @, ale w czasie @ zaczęła rosnąć i całkiem nieźle jej się udało. A potem znowu spadła. W ciąży nie jestem. [emoji1745] Z temp mogą być różne anomalie. Pamiętajmy, że rośnie nie tylko od ciąży czy owulacji, ale też np. od tego, że Cię dzień wcześniej przewiało. ;) Albo dlatego, że ktoś dzień czy dwa wcześniej na Ciebie kichnął w sklepie i teraz temperatura trochę skoczyła, bo organizm walczy z wirusami lub zarazkami. Polecam się nie nakręcać. [emoji3516] Czekać spokojnie do dnia @, a najlepiej nawet kilka dni dłużej. [emoji3516]

Tylko, że termin według jednej apki miałam na wczoraj, według drugiej na dzisiaj [emoji1787] I śluz I szyjka 15 i 16dni temu idealnie wskazywały na owu. Ale o to mi chodziło, dziękuję [emoji16] grzecznie czekam na rozwój wydarzeń i jutro zatestuję jeśli @ się nie pojawi [emoji3]

Tylko, że termin według jednej apki miałam na wczoraj, według drugiej na dzisiaj [emoji1787] I śluz I szyjka 15 i 16dni temu idealnie wskazywały na owu. Ale o to mi chodziło, dziękuję [emoji16] grzecznie czekam na rozwój wydarzeń i jutro zatestuję jeśli @ się nie pojawi [emoji3]
życzę Ci z całego serca II kresek ❣

słuchajcie dziewczyny a jest reguła z szyjką macicy,tzn chodzi mi o to ile dni przed spodziewaną miesiączką powinna się otworzyć ? Czy to już sprawa indywidualna ? tak wiem pytanie z rzędu 1 na 1.000.000 ale za odpowiedź się nie obrażę :p
Nie ma reguły. Ja co jakiś cykl mam inaczej 🤷‍♀️ raz wyżej, raz niżej, raz twarda, raz miękka, raz śluz rzadki wodnisty, raz śluz zwarty biały, raz sucho. 🤷‍♀️ To już trzeba być bardzo wprawionym i znać siebie na wylot, żeby coś uzyskać po szyjce 😁

Nie ma reguły. Ja co jakiś cykl mam inaczej 🤷‍♀️ raz wyżej, raz niżej, raz twarda, raz miękka, raz śluz rzadki wodnisty, raz śluz zwarty biały, raz sucho. 🤷‍♀️ To już trzeba być bardzo wprawionym i znać siebie na wylot, żeby coś uzyskać po szyjce 😁
Oo dziękuję kochana z odpowiedź :) ! No właśnie w tamtym miesiącu byla inaczej i w tym też jest. Chyba to normalne przy tyłozgięciu macicy ... ale mam wrażenie,że moja szyjka jakaś dziwna jest, Niby nadżerkę miałam 3 lata temu (po poronieniu) wypalaną . No cóż będę dalej się badała.
@Katrinaka chyba Ty wspominałaś,że masz tyłozgięcie. Więc podziel się informacjami jak badasz regularnie :D

U mnie otwarta jest przez 2dni,zaraz po owu zamknięta. Po @ a przed owu jest tak częściowo i coraz bardziej się otwiera. Tego czy otwarta czy nie uczyłam się najdłużej [emoji16] najłatwiej było mi wyczuc twardość, już w drugim cyklu sprawdzania wiedziałam kiedy jest faktycznie miękka [emoji846]

U mnie otwarta jest przez 2dni,zaraz po owu zamknięta. Po @ a przed owu jest tak częściowo i coraz bardziej się otwiera. Tego czy otwarta czy nie uczyłam się najdłużej [emoji16] najłatwiej było mi wyczuc twardość, już w drugim cyklu sprawdzania wiedziałam kiedy jest faktycznie miękka [emoji846]
no twarda miękka to i ja wiem :D tyle,że mam tyłozgięcie i mi się ''zlewa'' a nie bedę się tak badała bo się uszkodzę jeszcze :)

reklama
Mi otwiera się dzień lub dwa przed @ i wtedy też na szyjce jest już taki brązowy śluz. Wtedy wiem, że @przyjdzie na pewno. Do tego temperatura spada i wszystko.wiem ;)

Do góry