reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie martw się, ja mam bóle jak na okres od 4 dpo i cholera wie dlaczego ... Termin @ 2.08 a ja siedzę jak na szpilkach, bo mam poczucie jakbym zaraz, natychmiast miała dostać 😞
Mam ten sam termin @ i tak samo od 25.07 mam to samo uczucie jakbym miała zaraz dostać 😔 testy na razie negatywne, beta <1.2 więc pewnie i tak niedługo @ przyjdzie 😢

reklama
Ja akurat dzieci bardzo lubię. Pracuje w żłobku i trochę bałam się powrotu do pracy bo sama nie potrafiłam trzeźwo ocenić jakie emocje będą wzbudzać we mnie moi mali wychowankowie. Ale w pracy jest ok. Jedynie dzisiaj tak zareagowałam na wieść o tej koleżance... Dowiedziałam się że to już 8 tydzień. W piątek ma wizytę i zobaczy to czego mnie nie było dane już widzieć 😔😞 ale naprawdę kibicuję jej i życzę jak najlepiej!

Straszne 😞 potrafię sobie wyobrazić jak musiało być Ci ciężko 😔 super że pozbylas się już Torbicka! Teraz już na pewno wszystko pójdzie sprawniej ❤

Powiem Ci że tutaj naprawdę szczerze cieszę się z tych wszystkich kreseczek ☺ jakoś tak robi mi się raźniej widząc jak Wam się udaje 🙂 ale tak na żywo to jednak co innego... Jak dzjewczyna z grupy przyszla powiedzieć że tamta czuje mdłości i jedzie po l4 bo jest w ciazy. Oczywiście moje dziewczyny obskoczyly mnie z radością że to dobra aura dla mnie i znak że też niedługo będę się cieszyć 🙄 ale nie wzięły pod uwagę że teraz faktycznie te emocje bywają trochę rozchwiane 🙈

W żłobku 😲😱 podziwiam.
No tak emocje są ciężkie. U mnie w rodzinie zaraz po mnie zaszła w ciążę moja bratowa a ja akurat byłam po zabiegu to nie chcieli mi mówić i dopiero się dowiedziałam, że poroniła tak samo jak ja. A tak byśmy miały dzieci miesiąc po miesiącu.
Trzeba sobie jakoś z tym poradzić i nie nadzieję na lepsze 🤗😉

@klaudiaanita gratulacje 👌😍

Testowałam... I biel... Zastanawiam się czy wpływ na to mogło mnie to, że wczoraj wieczorem wpadłam na genialny pomysl i wzialam Furosemid na pozbyscie się wody z organizmu i całą noc latałam do WC i stężenie było za małe... A jak nie to nie wiem... A przecież po zastrzyku to już max 8dni i była biel to dlaczego wczoraj był widoczny cień?..

Byłam wczoraj na becie, bo testy pokazywały delikatne kreseczki i dość brutalnie zostałam sprowadzona na ziemię beta <0,5. I byłam tak rozczarowana, że przeplakalam pół wieczoru i nie miałam siły nic robić...Po tym poronieniu jest dramat z moimi emocjami. Żyję od testu do testu, cała reszta mnie nie interesuje. Nawet nie mogę się skupić na innym celu w życiu, bo takiego po prostu nie mam...

Musisz sobie znaleźć zajęcie, zająć się czymś, myśleć o czymś innym. Wiem, że to trudne i że to banał, sama jestem po poronieniu i jak usłyszałam, że 3 miesiące trzeba czekać to załamka, dwa z tego już mineły i czeka mnie co najmniej jeszcze dwa ze względu na wyniki badań i wytłumaczyłam sobie, że to dla dobra ciąży, dziecka i zaczęłam spokojnie o tym myśleć i teraz po prostu czekam. Chciałabym już próbować, bo nie wiem czy się uda znów szybko,ale z drugiej strony się boję.
Musisz przestać o tym obsesyjnie myśleć i tak jak pisałam moim zdaniem testowanie i robienie bety przed @ to przysprza jeszcze gorszej frustracji.

Trzymam kciuki! ;) ✊

@KiedyPytam ja mam 32 lata jeszcze jesteśmy młode 😂

Zazdro, że już 2dc. Ja mialam termin @ na wczoraj i nie przylazła i zrobiłam dziś test i biały więc już wiem że na pewno nic z tego tylko ta wredota się spóźnia 🥴 a zawsze była jak w zegarku co do godziny haha 😁
Dzień dobry, chciałam się przywitać w 2dc🖐️nowy cykl nowa ja🙈🤦‍♀️ ech taki suchar🤣 ja jestem jakaś inna moja średnia temperatura przed owu 36,25 po owu utrzymuje się na ok 36,60, wczoraj skoczyła na 36,86🤷‍♀️ wam też tak podskakuje w dzień @ myślałam że powinna właśnie spaść, dzisiaj 36,77. Wieczorem jak sprawdzam to zawsze była po owu powyżej 37

Dzień dobry, chciałam się przywitać w 2dc🖐️nowy cykl nowa ja🙈🤦‍♀️ ech taki suchar🤣 ja jestem jakaś inna moja średnia temperatura przed owu 36,25 po owu utrzymuje się na ok 36,60, wczoraj skoczyła na 36,86🤷‍♀️ wam też tak podskakuje w dzień @ myślałam że powinna właśnie spaść, dzisiaj 36,77. Wieczorem jak sprawdzam to zawsze była po owu powyżej 37

Pomimo żalu, to dobrze jest czasem zacząć od początku ;) pisałam już kiedyś, że wbrew pozorom, jak się dostanie okresu, to jakoś też nowe siły wstępują w człowieka :D będzie dobrze ! ✊

Testowałam... I biel... Zastanawiam się czy wpływ na to mogło mnie to, że wczoraj wieczorem wpadłam na genialny pomysl i wzialam Furosemid na pozbyscie się wody z organizmu i całą noc latałam do WC i stężenie było za małe... A jak nie to nie wiem... A przecież po zastrzyku to już max 8dni i była biel to dlaczego wczoraj był widoczny cień?..

Może inny test? Może coś się popieprzyło w tym wczorajszym? Nie jestem pewna, bo wczoraj sporo testów wstawiałyście, ale wydaje mi się, że u Ciebie to żadnej kreski nie widziałam. Psychika potrafi nieźle świrować, jak się na coś czeka ...

reklama
Hej
Przykro mi, że bety nie wskazują ciąży a testy białe.....
Mam nadzieję, że w przyszłym cyklu się uda...
@KiedyPytam a ten progesteron co teraz? Jak go zwiększyć?

Do góry