reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
No właśnie, martwi mnie to trochę. W marcu tego roku skończyłam karmić piersią i te moje cykle były różne. Co miesiąc inne. Raz bardzo krótkie a raz długie. Jakoś między lipcem a wrześniem zaczęło się w miarę wyrownywac ale wciąż to nie było to co przed ciąża więc zaczęłam brać castagnus. Teraz zaczynam brać go 2 miesiąc i mam nadzieję, że on pomoże mi uregulować cykl na tyle żebym nie musiała za bardzo ingerować w hormony. Według moich obliczeń w ostatnich 4 miesiącach to moje fazy lutealne trwały w granicach 10-12 dni, sugerując się temp i testami owu.
może organizm potrzebuje więcej czasu na dojście do siebie po kp🤔albo bierz nadal tego castagnusa może on wyreguluje. Albo tak jak @HeraUnique napisała ovarin sobie dużo kobiet chwali.

Ja miałam go zamiar też zażywać ale poczekam jak będzie wyglądał ten i kolejny cykl jak będzie ok to nie biorę nic a jak się znowu rozreguluje to zacznę zażywać ovarin ale zamiennik niemiecki bo niestety polskiego nie mają w DE.

Ja też w tym cyklu zaczęłam brać castagnusa i wiesiolek. Zobaczymy jak wpłynie to na mój cykl. Z ciekawości też zajrzałam do wyników badań które robiłam w lipcu 2017 roku gdy odstawiłam tabletki i zaczęliśmy się starać o naszego synka. Miałam robione tylko tsh i wynik był 1.89, plus inne badania ale ft3 i ft4 nie robiłam wtedy, testosteronu też nie. Jedynie prolaktyne, progesteron, ASPAT i ALAT jak dobrze pamiętam, mocz, bilirubine bodajże i to chyba wszystko

Dziewczyny... Szlag mnie trafia. Od pół h próbuje jakoś to dodać i nie idzie. Na żywo kreska ciemniejsza i lepsza, a tu nie wychodzi
Screenshot_20201114_173500_premom.eh.com.ehpremomapp.jpeg

Ja też w tym cyklu zaczęłam brać castagnusa i wiesiolek. Zobaczymy jak wpłynie to na mój cykl. Z ciekawości też zajrzałam do wyników badań które robiłam w lipcu 2017 roku gdy odstawiłam tabletki i zaczęliśmy się starać o naszego synka. Miałam robione tylko tsh i wynik był 1.89, plus inne badania ale ft3 i ft4 nie robiłam wtedy, testosteronu też nie. Jedynie prolaktyne, progesteron, ASPAT i ALAT jak dobrze pamiętam, mocz, bilirubine bodajże i to chyba wszystko

Moim zdaniem jeśli chodzi o tarczyce samo TSH nie jest wystarczająco miarodajnym badaniem. Moja mama miała w normie a jak zrobiła komplet badań to dopiero jej wyszło Hashimoto. Zwykle od TSH się zaczyna, ale czasem jeśli coś jest nie tak i wciąż nie wiadomo co i dlaczego warto pogłębić te badania i odczytywać je globalnie, wspólnie, ważne są zależności między nimi, bardziej niż same ich bezwzględne wartości. U mnie w rodzinie wszystkie babki maja choroby tarczycy, wiec raz na jakiś czas robię sobie cały panel, żeby nie skończyć tak jak moja mama, która latami była zle diagnozowana i się rozregulowała całkowicie.

Laski może wy będziecie wiedziały. Wiecie może czy oliwka dla dzieci przeszkadza w zajściu w ciążę w sensie zabija plemniki lub utrudnia poruszanie się plemników itp?

może organizm potrzebuje więcej czasu na dojście do siebie po kp[emoji848]albo bierz nadal tego castagnusa może on wyreguluje. Albo tak jak @HeraUnique napisała ovarin sobie dużo kobiet chwali.

Ja miałam go zamiar też zażywać ale poczekam jak będzie wyglądał ten i kolejny cykl jak będzie ok to nie biorę nic a jak się znowu rozreguluje to zacznę zażywać ovarin ale zamiennik niemiecki bo niestety polskiego nie mają w DE.
Możesz razem z nim. Od ovarinu nie robi się żadnej przerwy. To też taki suplement [emoji2368]
Dziękuję wam bardzo kochane[emoji8][emoji173] muszę się najpierw wyrównać, może faktycznie organizm nie jest jeszcze gotowy i potrzebuje wiecej czasu [emoji2370] tak czy siak starań nie przerywam ale zaczynam kłaść większy nacisk na doprowadzenie cyklu do porządku. Myślę, że kiedy mój organizm będzie gotowy to się uda[emoji6][emoji847]

reklama
Laski może wy będziecie wiedziały. Wiecie może czy oliwka dla dzieci przeszkadza w zajściu w ciążę w sensie zabija plemniki lub utrudnia poruszanie się plemników itp?
Ha! Patrz co znalazłam 😁
"Badacze zbadali ruchliwość plemników w probówkach w obecności pięciu żeli handlowych. Nasienia od 22 zdrowych dawców badano po godzinie od pobrania z każdym z produktów. Wszystkie żele handlowe oprócz jednego produktu specjalnie stworzonego dla par starających się o dziecko, zaburzały ogólny ruch spermy oraz zdolność plemników do poruszania się do przodu. Badanie nie wykazało negatywnego wpływu rzepaku lub oliwki dla niemowląt na spermę."
Edit
Źródło

Do góry