reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny jak to jest że z testem ciążowym trzeba czekać do nią spodziewanej miesiączki? Dlaczego akurat? Dlaczego dzień wcześniej nie powinno się akurat i np wychodzi negatywny a w dzień @ pozytywny? 🤔

Cała noc była koszmarna, 3 pobudki przez wymarzoną ciążę wręcz wyśnioną której pewnie szybko nie będzie. Tez macie takie sny? Za dużo chyba o tym myśle...

reklama
Widać, że weekend, tyle naskrobałyście, że też 2 godziny chyba nadrabiam ;D A tym, które zobaczyły dzisiaj II kreski to gratulacje :)

Mam przed sobą pierwszy cykl starań, ale jak Was czytam to mam ochotę zrobić wszystkie badania oraz od razu drożność jajowodów.. a powtarzam sobie, że nie będę się nastawiać, będę spokojna... :D

Zagnieżdżenie może mieć miejsce nawet 12dpo, czyli średnio 2dni przed @, a dopiero wtedy zaczyna wzratac poziom hcg, wiec po tych dwóch dniach od zagnieżdżenia już jest zazwyczaj wystarczające stężenie by móc je wykryć
Dziewczyny jak to jest że z testem ciążowym trzeba czekać do nią spodziewanej miesiączki? Dlaczego akurat? Dlaczego dzień wcześniej nie powinno się akurat i np wychodzi negatywny a w dzień @ pozytywny? [emoji848]

Cała noc była koszmarna, 3 pobudki przez wymarzoną ciążę wręcz wyśnioną której pewnie szybko nie będzie. Tez macie takie sny? Za dużo chyba o tym myśle...

Dziewczyny jak to jest że z testem ciążowym trzeba czekać do nią spodziewanej miesiączki? Dlaczego akurat? Dlaczego dzień wcześniej nie powinno się akurat i np wychodzi negatywny a w dzień @ pozytywny? [emoji848]

HCG zaczyna się pojawiać bodajże ok. 2 dni po zagnieżdżeniu, a do zagnieżdżenia może dojść nawet do 12dpo. Wcześniej może nie być wykrywalna, chyba ze do zagnieżdżenia dojdzie wcześniej. Ale tego to nigdy nie wiadomo [emoji16]

Widać, że weekend, tyle naskrobałyście, że też 2 godziny chyba nadrabiam ;D A tym, które zobaczyły dzisiaj II kreski to gratulacje :)

Mam przed sobą pierwszy cykl starań, ale jak Was czytam to mam ochotę zrobić wszystkie badania oraz od razu drożność jajowodów.. a powtarzam sobie, że nie będę się nastawiać, będę spokojna... :D

Ja przed pierwszym cyklem jeszcze wierzyłam ze nic nie musze wiedzieć bo napewno się uda [emoji23] teraz tez wierze, ze się uda (kiedyś napewno) ale już potrzeba wiedzy czy mam owulacje była silniejsza [emoji3061] narazie jestem usatysfakcjonowana i działamy dalej, jak się nie uda to w przyszłym roku zrobimy badanie nasienia [emoji2368]

Witam serdecznie. Co myślicie o takim wyniku testu ciążowego w dniu spodziewanej miesiączki? Tyle ze po południu.
Proszę o odpowiedz i pozdrawiam wszystkie staraczki :)

Załączniki

• FF99E43D-349A-436C-98E2-CB23FE15485F.jpeg
    FF99E43D-349A-436C-98E2-CB23FE15485F.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 122
reklama
Do góry