reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny jak to jest że z testem ciążowym trzeba czekać do nią spodziewanej miesiączki? Dlaczego akurat? Dlaczego dzień wcześniej nie powinno się akurat i np wychodzi negatywny a w dzień @ pozytywny? 🤔

Cała noc była koszmarna, 3 pobudki przez wymarzoną ciążę wręcz wyśnioną której pewnie szybko nie będzie. Tez macie takie sny? Za dużo chyba o tym myśle...

reklama
Widać, że weekend, tyle naskrobałyście, że też 2 godziny chyba nadrabiam ;D A tym, które zobaczyły dzisiaj II kreski to gratulacje :)

Mam przed sobą pierwszy cykl starań, ale jak Was czytam to mam ochotę zrobić wszystkie badania oraz od razu drożność jajowodów.. a powtarzam sobie, że nie będę się nastawiać, będę spokojna... :D

Zagnieżdżenie może mieć miejsce nawet 12dpo, czyli średnio 2dni przed @, a dopiero wtedy zaczyna wzratac poziom hcg, wiec po tych dwóch dniach od zagnieżdżenia już jest zazwyczaj wystarczające stężenie by móc je wykryć
Dziewczyny jak to jest że z testem ciążowym trzeba czekać do nią spodziewanej miesiączki? Dlaczego akurat? Dlaczego dzień wcześniej nie powinno się akurat i np wychodzi negatywny a w dzień @ pozytywny? [emoji848]

Cała noc była koszmarna, 3 pobudki przez wymarzoną ciążę wręcz wyśnioną której pewnie szybko nie będzie. Tez macie takie sny? Za dużo chyba o tym myśle...

Dziewczyny jak to jest że z testem ciążowym trzeba czekać do nią spodziewanej miesiączki? Dlaczego akurat? Dlaczego dzień wcześniej nie powinno się akurat i np wychodzi negatywny a w dzień @ pozytywny? [emoji848]

HCG zaczyna się pojawiać bodajże ok. 2 dni po zagnieżdżeniu, a do zagnieżdżenia może dojść nawet do 12dpo. Wcześniej może nie być wykrywalna, chyba ze do zagnieżdżenia dojdzie wcześniej. Ale tego to nigdy nie wiadomo [emoji16]

Widać, że weekend, tyle naskrobałyście, że też 2 godziny chyba nadrabiam ;D A tym, które zobaczyły dzisiaj II kreski to gratulacje :)

Mam przed sobą pierwszy cykl starań, ale jak Was czytam to mam ochotę zrobić wszystkie badania oraz od razu drożność jajowodów.. a powtarzam sobie, że nie będę się nastawiać, będę spokojna... :D

Ja przed pierwszym cyklem jeszcze wierzyłam ze nic nie musze wiedzieć bo napewno się uda [emoji23] teraz tez wierze, ze się uda (kiedyś napewno) ale już potrzeba wiedzy czy mam owulacje była silniejsza [emoji3061] narazie jestem usatysfakcjonowana i działamy dalej, jak się nie uda to w przyszłym roku zrobimy badanie nasienia [emoji2368]

Witam serdecznie. Co myślicie o takim wyniku testu ciążowego w dniu spodziewanej miesiączki? Tyle ze po południu.
Proszę o odpowiedz i pozdrawiam wszystkie staraczki :)

Załączniki

• FF99E43D-349A-436C-98E2-CB23FE15485F.jpeg
    FF99E43D-349A-436C-98E2-CB23FE15485F.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 130
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry