reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Moja córeczka w pierwszej ciąży była bardzo duża i na miałam zgagę, cofanie się pokarmu gdzieś od 6go miesiąca ciąży. A pierwsze miesiące to zero objawów, czułam się super. :D Ale teraz i tak wbijałam sobie, że może to to, haha. :D

Kiedyś miałam TSH robione i niby nic się nie działo... Ale mama i siostra mają problemy z tarczycą. Nigdy bym nie pomyślała, że to może być objaw. 🤔
Przed chwilą mierzyłam sobie ciśnienie (facet ma nadciśnienie). Zawsze mam około 115/78 , a teraz mam 123/92. Nigdy rozkurczowego nie miałam tak wysokiego. 🤔 Może chodzi o ciśnienie na zewnątrz albo coś. 🤔 I stąd też zasłabnięcie... Cały czas leżę na kanapie, już długo to trwa dość, jak próbuję się podnieść, od razu mi się kręcić w głowie, nie mogę złapać pionu, nie jestem w stanie iść. :/

Hej Blanny ja we wrześniu miałam też straszne zawroty głowy prowadzące do silnych mdłości i byłam blada jak trup , górna warga ust mi dretwiala aż chciałam wzywać karetkę ale przypomniał mi się covidowa służba zdrowia i stwierdziłam że jednak nie bo będę czekała na sorze. Poszłam do rodzinnego , osłuchał mnie i stwierdził szmery na sercu . Dostałam skierowanie do kardiologa , ale jeszcze nie byłam bo nie ma miejsc. Moim zdaniem też powinnaś się wybrać. Ogólnie mam Hashimoto i niskie ciśnienie. Myślałam że to może być powód ale raczej nie. Chociaż teraz od lekarzy nic się nie dowiesz , chyba że pójdziesz prywatnie a i tacy potrafią skończyć wizytę po 5 minutach...

reklama
Źle to odebralas ... Nie twierdzę że u każdego tak jest ale u mnie akurat to się nie pierwszy raz zdarza że testy nic a na monitoringu owulacja. Kiedyś brałam też zastrzyk na pekniecie pęcherzyka ale mi same pękają z tego co obserwowałam z ginekologiem bo kiedyś chodziłam na taki monitoring co trzy razy w cyklu robił mi USG i było widać jak rośnie i jak jest pęknięty już :-) Od 2015 roku chodzę reregularnie na monitoringi więc znam swoje ciało [emoji85] Mam dwoje dzieci z tych starań :-) A i z tego co teraz obserwuje to mam naturalnie owulacje. Ten cykl nie był wspomaganych niczym podobnie jak czerwcowy kiedy zaszłam w trzecia ciążę :-D

Sama napisałaś ze dwoje dzieci masz dzięki tabletce na wywołanie owulacji bo jej nie miałaś [emoji2368] i napisałaś ze „masz pęcherzyk 20 mm wiec testom owu nie można wierzyć”. Wiele osób to czyta, sporo ostatnio zaczyna używać testów owulacyjnych lub się do tego przymierza i takie twierdzenia wprowadzą te osoby w błąd [emoji6] powtarzam - test owulacyjny wskazuje na poziom LH w moczu. Nijak się to ma do pęcherzyka. Życzę Ci, żeby pękł i żeby były z tego dwie kreski [emoji110]

Zrobiłam drugi test o 21 i wyszła bledasza kreska niż o 16. Te kreski mogą tak zmieniać intensywność? Raz ciemniejsza a raz blada? To normalne w testach owu? No ale skoro tak wyszło zostało mi dalej testować 😉

Załączniki

• Screenshot_20201110_210803_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20201110_210803_com.android.gallery3d.jpg
    123,6 KB · Wyświetleń: 81
Zrobiłam drugi test o 21 i wyszła bledasza kreska niż o 16. Te kreski mogą tak zmieniać intensywność? Raz ciemniejsza a raz blada? To normalne w testach owu? No ale skoro tak wyszło zostało mi dalej testować 😉
Jak masz możliwość to kochajcie się często z partnerem najlepiej co drugi dzień przez cały cykl. U mnie owulacja nawet i w 23 dc była 🙈 No i jestem przykładem że nie na każdego działają te testy 🙊 Najbardziej wiarygodny jest monitoring cyklu u ginekologa. Niestety na NFZ nie chcą robić a prywatnie to koszt ok 50-150zl za wizytę z usg zależnie od gina.

Jeśli Cię to pocieszy, w pierwszej ciąży nie mialam żadnych dolegliwosci w sumie do 7 mca. Nie to mnie martwi, może po prsotu do mnie nie dociera. Byłaś już u lekarza, na kiedy masz termin?
Hejka, ja też mam doła... Dolegliwości zniknęły i zastanawiam się czy aby na pewno jestem w ciąży[emoji848]

Ja w pierwszej ciąży miałam objawy jakoś od 8 tygodnia. Ale to wymioty byly tylko. W drugiej ciąży prawie nic. W obydwóch się dobrze czułam do samego konca. W pierwszej jeszcze w piątek byłam pomoc mamie w pracy (prowadzi restauracje) a po północy już szpital bo rodzilam. Porody tez nienajgorsze a rodzilam sn :-)

reklama
Do góry