reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej po weekendzie :)

Nie ma jeszcze z dziś testow? Liczyłam że posypią się kreseczki [emoji3059]

Ja również czekam na @ . Wczoraj wzięłam ten lek , wieczorem pojawiła się krew a rano już nic. Jajniki bolą , dziś 60 dzień cyklu. Identycznie miałam rok temu jak puste jajo było i zabieg... Tylko wtedy cieszyłam się ciąża a teraz to czekanie...

reklama
Witam😉 my z partnerem też zaczęliśmy się starać.. Mam jednak pytanie brałam tabletki microgynon 21 przez ostatnie 3 Mc wcześniej po 4 latach brania zrobiłam sobie przerwę na 3 Mc i w kwietniu znowu zaczęłam je brać.. Potem uzgodniliśmy z partnerem że staramy się o wspólne dziecko.. Mamy po 32 lata a ja mam dwóch synów z pierwszego małżeństwa.. Czy to możliwe żeby płodność wróciła mi w pierwszym cyklu po odstawieniu.. 😏? Obserwuję swoje ciało, badam szyjkę i śluz mam wrażenie że się zmienił.. Miesiączkę po odstawieniu tabletek miałam 18 lipca.. Myślicie ze może się udać już za pierwszym podejściem?
Pozdrawiam i trzymam za was kciuki

Jeszcze miesiac czekam aż mina 3 miesiące od zabiegu plus tak zbijam homocysteine i dodatkowo uzupełniam braki, które mi wyszły w badaniach. Znalazłam super dietetyczke, która mnie suplementuje 😉👌
Czym znikasz homocysteine ? Ja mam 8 I biorę folian i modulator homocysteiny tej firmy solgar. I właśnie jutro idę zbadać proga i chyba sobie sprawdzę ta homocysteine i kwas foliowy. Boje się badac proga bo się okaże czy miałam owu czy znowu nie :(

Hej dziewczyny, ja od wczoraj walczę z mega ostrym bólem sutkow. Nie bolą całe piersi, ale tylko sutki, nie mogę się dotknąć, w biustonoszu idę tylko jak wychodzę z domu. Pierwszy raz tak miałam, zawsze na @ to bóla mnie całe piersi...

Czym znikasz homocysteine ? Ja mam 8 I biorę folian i modulator homocysteiny tej firmy solgar. I właśnie jutro idę zbadać proga i chyba sobie sprawdzę ta homocysteine i kwas foliowy. Boje się badac proga bo się okaże czy miałam owu czy znowu nie :(

To ładny poziom. Ja mam kwas w normie, ale homocysteine wysoko, mam mthfr. Biore cały kompleks Wit b tam jest b12, b6, folian, choline, nac. Plus jeszcze parę innych witamin poza tym 😉

A takie kłucia w jajniku z którego była owulacja są normalne w ciąży? Nie musi oznaczać pozamacicznej?
Przepraszam, że tak świruję, ale wolałabym już zobaczyć jedną kreskę niż cieszyć się dwoma żeby potem znów dostać kubeł zimnej wody i to okrutne poczucie straty.
Chyba za wcześnie na jakikolwiek ból z powodu ciąży pozamacicznej z tego co pamiętam :) Nie martw się tylko zrób test :) Trzymam kciuki!

Hej po weekendzie :)

Nie ma jeszcze z dziś testow? Liczyłam że posypią się kreseczki [emoji3059]

Ja również czekam na @ . Wczoraj wzięłam ten lek , wieczorem pojawiła się krew a rano już nic. Jajniki bolą , dziś 60 dzień cyklu. Identycznie miałam rok temu jak puste jajo było i zabieg... Tylko wtedy cieszyłam się ciąża a teraz to czekanie...
Jeśli pojawiła się krew to lekarz nie mówił żeby to traktować jako 1dc? Brałaś na wywołanie tak?

Witam😉 my z partnerem też zaczęliśmy się starać.. Mam jednak pytanie brałam tabletki microgynon 21 przez ostatnie 3 Mc wcześniej po 4 latach brania zrobiłam sobie przerwę na 3 Mc i w kwietniu znowu zaczęłam je brać.. Potem uzgodniliśmy z partnerem że staramy się o wspólne dziecko.. Mamy po 32 lata a ja mam dwóch synów z pierwszego małżeństwa.. Czy to możliwe żeby płodność wróciła mi w pierwszym cyklu po odstawieniu.. 😏? Obserwuję swoje ciało, badam szyjkę i śluz mam wrażenie że się zmienił.. Miesiączkę po odstawieniu tabletek miałam 18 lipca.. Myślicie ze może się udać już za pierwszym podejściem?
Pozdrawiam i trzymam za was kciuki
Nie nastawiałabym się na 1 rzut :) Mimo prawidłowych @ po odstawieniu tabletek owulacja nie musi występować, tak mi tłumaczyli gine-endo. Nawet u pary bez tabletek zaskoczenie w 1 cyklu starań jest naprawdę bardzo rzadkie. Ale oczywiście wszystko jest możliwe :)

reklama
Do góry