reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak wiem, ale już po tym miesiącu widzę po prostu że mi lepiej odpowiada niż Pregna Start, chociażby ze względu na smak tabletek (nie umiem połykać więc gryzę 🤷‍♀️😅) Pregna Start jest kwaśne a Ovarin słodki i łatwiej się gryzie 😁
😱😱😱😱😱 Spróbuj połykać np z kanapką, tak mój M robi 💁‍♀️ jest to dużo bezpieczniejsze niż rozgryzać, bo tabletki są w specjalnych osłonkach, żeby nie drażnić śluzówki zanim nie znajdą się w żołądku 🤙

reklama
Jak psu w kiełbasę [emoji28] wiem właśnie dlatego nie wybieram tych w kapsułkach bo bym sobie żołądek rozwaliła [emoji2356]

Nie kumam problemu łykania tabletek [emoji2368] tzn rozumiem skąd się problem bierze [emoji16] niektórzy tak maja i w moim otoczeniu, ale zawsze to dla mnie było takie niepojęte [emoji16] strasznie współczuje, bo to w sumie na dłuższa metę strasznie upierdliwa przypadłość [emoji2356]

Nie kumam problemu łykania tabletek [emoji2368] tzn rozumiem skąd się problem bierze [emoji16] niektórzy tak maja i w moim otoczeniu, ale zawsze to dla mnie było takie niepojęte [emoji16] strasznie współczuje, bo to w sumie na dłuższa metę strasznie upierdliwa przypadłość [emoji2356]
Gdybym w dzieciństwie się nie zachłysnęła to też bym pewnie nie kumała w czym problem... Niestety taki już mój los 🙄

Gdybym w dzieciństwie się nie zachłysnęła to też bym pewnie nie kumała w czym problem... Niestety taki już mój los [emoji849]

Ja się w dzieciństwie zachłysnęłam wielokrotnie czekolada. Dobrze, ze u mnie to nie poszło w Twoja stronę bo kocham czekoladę i moje życie byłoby smutne bez niej [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] nauczyłam się odruchu [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Jak już pisałam, po owu powinna wzrosnąć o 0,2 stopnia. Ale nie musi to być dzień po owu ale I 3 dni po. Znam wykresy gdzie temp była na tym samym poziomie, a wykres zakończył się ciążą, ale to rzadkie przypadki 🤷‍♀️
Mi się jeszcze o uszy obiło ze jak temp właśnie nie wzrośnie a pojawi się krwawienie nawet w dniu spodziewanej @ to nie jest nowy cykl a krwawienie srodcykliczne i traktuje się to z najbardziej płodny czas. Prawda to?

Ovarin zależy od lekarza. Ale raczej się idstawia6bo wchodza inne suple 🤷‍♀️
No po ovarinie dopiero można coś powiedzieć po 3 miesiącach 🤷‍♀️ ja biorę ovarin + pregna start - > zalecenie gin🤷‍♀️
Mi lekarz tez dał ogarniam ale wybrałam jedno opakowanie i głupia dałam dobie z nimi spokój a teraz żałuje. Zamówiłam wczoraj ovarin acard i witaminy dla męża te co polecalyscie- mam nadzieje ze przyjdą do piątku bym mogła mężowi podać.

Mi się jeszcze o uszy obiło ze jak temp właśnie nie wzrośnie a pojawi się krwawienie nawet w dniu spodziewanej @ to nie jest nowy cykl a krwawienie srodcykliczne i traktuje się to z najbardziej płodny czas. Prawda to?
Zupełnie nie. Okres występuje czy owu była czy też jej nie było. Temperatura tak naprawdę ma małe znaczenie dla ginekologa. Krwawienie śródcykliczne to parę kropelek krwi, może ledwo 1 podpaska. Wtedy mówimy o krwawieniu śródcyklicznym. A dla @ jest zupełnie bez znaczenia czy miałyśmy owu czy nie, musi złuszczyć endo i czy samo czy z jajeczkiem to już tam nie ważne 😉 kiedyś gadałam z moją ginekolog o temp. Mówi, że spoko dla samej siebie, ale nie specjalnie mam się sugerować bo skok może być, a owu nie 🤷‍♀️ a dla niej 0,2 stopnia to normalne wahania i tyle 😉

Ja też mam odruch wymiotny, jak muszę połknąć tabletki, ale może za dużo ich biorę i staram się naraz, żeby mieć to za sobą. 😀 Popijam wodą i od razu nic nie jem, odczekam aż mi przejdzie, żeby jakoś to przyswoić. Ale jakiś czas ciągle mam wrażenie, że coś mi stoi w gardle. 😀 Gdzieś czytałam, że zwykła bułka podobno pomaga.

reklama
Zupełnie nie. Okres występuje czy owu była czy też jej nie było. Temperatura tak naprawdę ma małe znaczenie dla ginekologa. Krwawienie śródcykliczne to parę kropelek krwi, może ledwo 1 podpaska. Wtedy mówimy o krwawieniu śródcyklicznym. A dla @ jest zupełnie bez znaczenia czy miałyśmy owu czy nie, musi złuszczyć endo i czy samo czy z jajeczkiem to już tam nie ważne 😉 kiedyś gadałam z moją ginekolog o temp. Mówi, że spoko dla samej siebie, ale nie specjalnie mam się sugerować bo skok może być, a owu nie 🤷‍♀️ a dla niej 0,2 stopnia to normalne wahania i tyle 😉
To dla mnie małe pocieszenie, że temp nie jest podwyższona 😏

Do góry