reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Powinnaś mierzyć ja po spaniu zanim wstaniesz z łóżka. W ciągu dnia temperatura się zmienia z wielu przyczyn.
Tak, wiem że się zmienia ale żeby była 37 to i tak wydaje mi się ze jest za wysoka, zresztą podczas @ też miałam 37 i 37,2 a przecież powinna być niższa..

reklama
Tak, wiem że się zmienia ale żeby była 37 to i tak wydaje mi się ze jest za wysoka, zresztą podczas @ też miałam 37 i 37,2 a przecież powinna być niższa..

Piłaś kawe [emoji2368] sory ale dla mnie wynik nic nie mówi w tej sytuacji. A zawsze w poprzednich cyklach spadała Ci na @? Niektórym spada po.
Napewno wiesz, ze temperatura podwyższona to może być również wynik np jakiegoś przeziębienia, infekcji, nieodpowiedniej ilości snu, właśnie napojów itp. Wszystko może wpłynąć na temperaturę [emoji2368] bierzesz to pod uwagę?

Jasne w czwartek już mąż jest zapisany. Po ok 3h mają być wyniki. On będzie oddawał na miejscu. Trochę się stresuję, ale mnie tu dziewczyny pocieszyły, że nawet jak nie wyjdzie za dobrze, to dobra suplementacja poprawi🙂
My tez oddawalismy nasienie do badanie. Znaczy moj Romeo :D. Gin przepisala mu poki co Fertistm i zobaczymy za miesiac czy cos sie poprawilo

Ja miałam luz z początku, niestety przy okazji cytologii gin się dopatrzył torbieli, a po obserwacji następnych cykli stwierdził brak owulacji, także u mnie akurat dobrze się stało, że poszłam do gina praktycznie na samym pieczątku starań, bo bym być może sobie chodziła z torbielami nieświadoma, starała się i traciła nadzieję zamiast się diagnozować i szukać pomocy 🙂 i tak czasem pluje sobie w twarz, że nie poszłam na samiutkim początku, bo być może mogłabym już sobie pomóc 🤷‍♀️ a tak obiegalam się badać progesteron co cykl jak głupia, w labo to już chyba śmieją się ze mnie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ schiz
Dzis mam druga wizytę u nowego gina, lecę z wynikami uzupełniającymi tego, co już sama mu pod nos podsunęłam na 1 wizycie 🙊 no i podejrzeć jak tam pęcherzyk 🙄 nie do końca ma zaufanie do diagnozy poprzedniego lekarza z czego się w zasadzie cieszę 😅 Świeze spojrzenie jest ważne w diagnostyce 😉
Dokładnie, super że wiesz już na czym stoisz, ja przed samym początkiem starań też poszłam do gina na kontrolę, zrobiłam cytologie, pakiet badań z krwi i wszystko wyszło ok, więc dopiero jak minie 6 cykl bezowocnych starań wtedy pójdę na dokładniejsze badania i monitoring, nie rozumiem tego jak lekarze mówią że trzeba czekać rok zanim zaczniemy coś robić, to głupota ja staram się teraz, płacę za wizytę więc chciałbym jak najbardziej poważnie do tego podejść i oczekuję fachowej pomocy a nie zbywania 🙄

Dokładnie, super że wiesz już na czym stoisz, ja przed samym początkiem starań też poszłam do gina na kontrolę, zrobiłam cytologie, pakiet badań z krwi i wszystko wyszło ok, więc dopiero jak minie 6 cykl bezowocnych starań wtedy pójdę na dokładniejsze badania i monitoring, nie rozumiem tego jak lekarze mówią że trzeba czekać rok zanim zaczniemy coś robić, to głupota ja staram się teraz, płacę za wizytę więc chciałbym jak najbardziej poważnie do tego podejść i oczekuję fachowej pomocy a nie zbywania 🙄
Dokładnie! "Klient placi, klient wymaga". Tez chcialam isc na monitoring owulacji to odeslali mnie z kwitkiem. Uslyszalam jedynie to co jest wsyztskim wiadome- uprawiac sex co 2-3 dni, bez stresu itd itp. Jesli rok bedziemy sie starac bez skutecznie to dopiero lekarz podejmie decyzje czy robic monitoring. Ale skoro ja chce, ja place to dlaczego do jasnej anielki nie chca mi wykonac?! :/

Po wstaniu z łóżka a tym bardziej po kawie temp może sięgnąć nawet 38. Dlatego mierzy się zaraz po przebudzeniu. Ja jeszcze nawet oczu dobrze nie otworzę a już sięgam po termometr.

Piłaś kawe [emoji2368] sory ale dla mnie wynik nic nie mówi w tej sytuacji. A zawsze w poprzednich cyklach spadała Ci na @? Niektórym spada po.
Napewno wiesz, ze temperatura podwyższona to może być również wynik np jakiegoś przeziębienia, infekcji, nieodpowiedniej ilości snu, właśnie napojów itp. Wszystko może wpłynąć na temperaturę [emoji2368] bierzesz to pod uwagę?
Wszystko biorę pod uwagę, od paru cykli mam podwyższoną podczas @ ale po @ mi spada. Ok koniec tematu, zobacze co będzie za parę dni. Nie mam żadnej infekcji ani nie jestem przeziębiona. Ok nie ma się co nakręcać 😉

reklama
Do góry