reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja sobie dałam rok na spokojnie. Myślę, że gdzieś w lecie dopiero zacznę się martwić i dokładniej badać. Ale też ja mam już jedno dziecko i nie mam jakiegoś strasznego parcia. Pragnę rodzeństwa dla synka ale jak się nie uda to trudno. Najważniejsze, że się udało mieć chociaż jedno bobo[emoji6]
Ano tak, zawsze to jest trochę inaczej jak już się ma jedno dziecko 😉 ja sobie jeszcze mówię że mam dopiero 26 lat więc jeszcze młoda jestem jak na starania o pierwsze dziecko 😉

Mąż 28 więc też młody byczek 😅

reklama
Dziewczyny ile z Was ma tak jak ja albo podobnie, że do końca roku dajecie sobie czas na luzie, bez większych spin, badań, kontroli u gina, endo etc. A od nowego roku zaczynacie starać się z przytupem? Bo ja już mam milion postanowień czego to ja nie zrobię 🤪 😅
Ja już zaczęłam się badać i mąż też, ale po nowym roku pójdę na HSG. Wszystkie badania robię prywatnie i rozkładam wydatki, bo jak bym wszystko na raz zrobiła, to bym zbankrutowała. Sama krew ok 600 zł płaciłam miesiąc temu, plus 300 zł miesięcznie monitoring plus wszystkie leki to kolejne 200 zł miesięcznie. Do tego w tym miesiącu badania nasienia chyba ok 150-200 zł wyjdzie. HSG 700 zł z tego co się orientuję, więc wolę to rozłożyć. Ale myślę, że w lutym będę po pełnej diagnostyce🙂

Ja już zaczęłam się badać i mąż też, ale po nowym roku pójdę na HSG. Wszystkie badania robię prywatnie i rozkładam wydatki, bo jak bym wszystko na raz zrobiła, to bym zbankrutowała. Sama krew ok 600 zł płaciłam miesiąc temu, plus 300 zł miesięcznie monitoring plus wszystkie leki to kolejne 200 zł miesięcznie. Do tego w tym miesiącu badania nasienia chyba ok 150-200 zł wyjdzie. HSG 700 zł z tego co się orientuję, więc wolę to rozłożyć. Ale myślę, że w lutym będę po pełnej diagnostyce🙂
To bardzo dobry plan 😉 a możesz później trochę więcej opowiedzieć o tym badaniu nasienia, gdzie robicie jak wyszło itd? 😉

To bardzo dobry plan 😉 a możesz później trochę więcej opowiedzieć o tym badaniu nasienia, gdzie robicie jak wyszło itd? 😉
Jasne w czwartek już mąż jest zapisany. Po ok 3h mają być wyniki. On będzie oddawał na miejscu. Trochę się stresuję, ale mnie tu dziewczyny pocieszyły, że nawet jak nie wyjdzie za dobrze, to dobra suplementacja poprawi🙂

reklama
@Gryfin, @HeraUnique, @Anio0lek jak tam u was z owu? Pojawiła się w końcu? U mnie dziś skok temp o 0,2 a testy owu caly czas bladziutkie[emoji85][emoji28] ten cykl jest jakiś dziwny [emoji2358] pewnie będzie spalony[emoji849]
Hej dziewczyny! U mnie dzisiaj spadek temperatury, ale testy powoli zaczynają być pozytywne 👍 więc dzisiaj będę robić częściej owu no i zaczynamy dzialac 🤪

Do góry