reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

To przeszłyśmy to zupełnie inaczej. U mnie dzisiaj 1dc także zaczynam od nowa. Właśnie piję kawę i myślę co będę robić w ciągu dnia. Nie badałam progesteronu nigdy po owulacji ale właśnie w tym cyklu będę badać pierwszy raz. Na czym polega to hashimoto? Ja też Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby Ci się w tym cyklu udało 👊👊👊 ja mam już 2 dzieci z pierwszego małżeństwa ale z obecnym partnerem nie mamy dzieci a bardzo chcielibyśmy mieć chociaż jedno nasze szczęście 🥰🥰 ogólnie staramy się od marca tego roku. W kwietniu miałam poronienie biochemiczne, w czerwcu było duże zaskoczenie jak okazało się, że zaraz po poronieniu w 1 cyklu ponownie zaszłam w ciążę- choć nawet się nie staraliśmy i tylko raz były przytulanki. Niestety 31 lipca na wizycie kontrolnej okazało się że serduszko naszego maleństwa nie bije- nie było dane nam go w ogóle usłyszeć- także w 8 tc stwierdzono obumarłą ciążę. Płakałam jak bóbr po wyjściu z gabinetu- nie mogłam się uspokoić a ludzie patrzyli się na mnie jak na obcą z innej planety- mój partner nie wiedział co się stało bo nie mogłam dojść do słowa. Nigdy nie zapomnę tego dnia. W tym cyklu nie będzie łatwo bo już moja apka miesiączkowa rozregulowała mój cykl bo przez branie duphastonu wydłużył mi się poprzedni cykl... Także będzie ciężko wyznaczyć owulację w tym cyklu.
Ja w marcu miałam zabieg z tym że ja na pierwszej wizycie u gin a był to 6 tydzień z hakiem to zobaczyłam już serduszko , tylko ciążę miałam zagrożoną bo odklejała mi się kosmówka i byłam na podtrzymaniu (duphason).Tak dotrwałam do 10 tyg i zaczęłam plamić , pojechałam na SOR i okazało się że serduszko nie bije 😭.Ciąża zatrzymała się na 8 tyg .Byłam z tym całkiem sama ,nikogo nie było koło mnie 😢 niestety to był okres gdzie zaczęło być głośno o koronawirusie. I wiem co czujesz bo ja też płakałam jak szłam po badaniach na dół po przyjęcie na oddział .Wtedy idąc korytarzem wszyscy się na mnie gapili ,tylko jedna pielęgniarka do mnie podeszła i zapytała się "co się stało ?" i powiedziała mi że wie co ja czuje bo ona też przez to przechodziła , i na koniec mnie przytuliła .W szpitalu leżałam 7 dni ,3 dni po tym jak mnie przyjęli miałam zabieg mój gin go wykonywał. Po zabiegu skorzystałam z usługi psychologa , dostałam relanium i tak przeleżałam resztę dni.Poznałam też tam dziewczynę która miała zabieg chwilę przede mną. Także też nie zapomnę tego dnia 😞

reklama
No powinna dziś być, ale się obraziła i tylko mnie wkurza swoim ociąganiem się [emoji16] im szybciej przyjdzie, tym szybciej można zacząć nowy cykl, ona najwyraźniej to wie i mnie drażni. Dziewczyny pisały, ze faza lutealna z grubsza jest stała ale czasem się waha, wiec biorąc pod uwagę możliwe wahania to dam jej jeszcze chwile [emoji2356]

Ile dpo jesteś?
A ile dpo jesteś? 😉😋

Na TVP idzie tyle kasy od rządu, że się w głowie nie mieści, przedstawiają wszystko aby wybielić PiS i zrobic im dobrze..od dawna już tak było a najgorsze, że wiele osób szczególnie starszych, w tym z mojej rodziny to ogląda i wierzą w te pierdoły a potem nie można ich przegadać 'bo oni przecież w telewizji to widzieli'

No dużo starszych tak ma i wierzy w to co zobaczą w TV niestety. Ale niektóre osoby w średnim wieku przejrzały na oczy, przynajmniej w moim otoczeniu [emoji110]

Nie sadze. Jedna z apek uparcie twierdzi, ze @ może być do piątku, wiec poczekam do piątku z testem, poza tym jakoś tak 12dpo to mi się i tak wcześnie wydaje [emoji16] No i przypominam, ze mam plamienia, które już wyglądają jak zawsze wiec [emoji16]
Moja znajoma miała plamienia przed @, czekała i czekała aż małpa przyjdzie i nie przyszła i jest w 5tym miesiącu 🙂🙂🙂 wszystko może się zdarzyć.

To przeszłyśmy to zupełnie inaczej. U mnie dzisiaj 1dc także zaczynam od nowa. Właśnie piję kawę i myślę co będę robić w ciągu dnia. Nie badałam progesteronu nigdy po owulacji ale właśnie w tym cyklu będę badać pierwszy raz. Na czym polega to hashimoto? Ja też Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby Ci się w tym cyklu udało 👊👊👊 ja mam już 2 dzieci z pierwszego małżeństwa ale z obecnym partnerem nie mamy dzieci a bardzo chcielibyśmy mieć chociaż jedno nasze szczęście 🥰🥰 ogólnie staramy się od marca tego roku. W kwietniu miałam poronienie biochemiczne, w czerwcu było duże zaskoczenie jak okazało się, że zaraz po poronieniu w 1 cyklu ponownie zaszłam w ciążę- choć nawet się nie staraliśmy i tylko raz były przytulanki. Niestety 31 lipca na wizycie kontrolnej okazało się że serduszko naszego maleństwa nie bije- nie było dane nam go w ogóle usłyszeć- także w 8 tc stwierdzono obumarłą ciążę. Płakałam jak bóbr po wyjściu z gabinetu- nie mogłam się uspokoić a ludzie patrzyli się na mnie jak na obcą z innej planety- mój partner nie wiedział co się stało bo nie mogłam dojść do słowa. Nigdy nie zapomnę tego dnia. W tym cyklu nie będzie łatwo bo już moja apka miesiączkowa rozregulowała mój cykl bo przez branie duphastonu wydłużył mi się poprzedni cykl... Także będzie ciężko wyznaczyć owulację w tym cyklu.
Hashimoto to podwyższone przeciwciała tarczycowe ,ale tego nie da się wyleczyć ale miałam też TSH nieco podwyższone i biorę od początku ciąży euthyrox.I już mam dobre dla starań tylko te przeciwciała cały czas wysokie.Jest to choroba autoimunolo
Haschimoto to choroba autoimmunologiczna i nie ma na to lekarstwa to są podwyższone przeciwciała tarczycowe. Ja miałam też nieco podwyższone TSH i od początku biorę euthyrox i będę musiała brać już do końca życia . Podejrzewam że mogłam odziedziczyć po mojej śp mamie ,bo ona miała bielactwo a to też choroba autoimmunologiczna. Dopiero jak trochę poczytałam o tej chorobie to skojarzyłam fakty.
Ja mam już syna 7 lat i zawsze mówiłam że chcę mieć min 2 dzieci żeby mu raźniej było 😉 Mam siostrę bliźniaczkę i starszą o 3 lata i wiem że w ciężkich sytuacjach mam na kogo liczyć i się wspieramy nawzajem 😊

reklama
Moja znajoma miała plamienia przed @, czekała i czekała aż małpa przyjdzie i nie przyszła i jest w 5tym miesiącu [emoji846][emoji846][emoji846] wszystko może się zdarzyć.

Ja tez jestem realistka [emoji48] wiem, ze niektóre nie maja objawów, wiem, ze może wszystko wyglądać tak samo jak zawsze, ale takie mam przeczucie [emoji2368] jasne ze bym chciała, żebym się pomyliła, chciałabym powiedzieć mamie, ze jej sen byl proroczy, no ale jakoś po prostu tego nie widzę [emoji16] a wy miałyście siekiery i mloty rzucać! [emoji23][emoji16]

Do góry