reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny może wy coś doradzicie. Zawsze malowałam włosy mojej teściowej i kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży a teściowa chce żebym jej pomalowała.. nie chce jej mówić wgl nikomu nie chcemy mówić o ciąży póki co, bo w poprzedniej rozgadala połowie miasta, malowałam jej włosy w ciąży, następnie straciliśmy dziecko w 16 tyg. Proszę doradzicie jak mam jej odmówić czy farba mi nie zaszkodzi, specjalnie unikam chemii a tu iść wdychać amoniak na 30 min. Jak ustaje malować jej włosy nagle w maseczce to będzie wypytywała, jak jej odmowie jak kiedyś to teść wkroczy do akcji że czemu nie chce jej zrobić itp i naciskać zaczną że mam malować i tyle..
Poproś męża żeby to on wymyślił jakiś pretekst dla swojej mamusi i jej o tym powiedział- ja bym się nie narażała nawet w maseczce- zwłaszcza że one nic nie dają. Farbowanie włosów nie jest najważniejsze a życie dziecka tak. Ja straciłam 2 ciążę od marca tego roku i unikam wszystkich rzeczy chemicznych jak ognia. Co prawda nie wiem czy się udało w tym cyklu ale w poniedziałek już powinnam wiedzieć także unikam wszystkiego co szkodzi. Myśl o sobie i dziecku a teściową się nie przejmuj.

reklama
Poproś męża żeby to on wymyślił jakiś pretekst dla swojej mamusi i jej o tym powiedział- ja bym się nie narażała nawet w maseczce- zwłaszcza że one nic nie dają. Farbowanie włosów nie jest najważniejsze a życie dziecka tak. Ja straciłam 2 ciążę od marca tego roku i unikam wszystkich rzeczy chemicznych jak ognia. Co prawda nie wiem czy się udało w tym cyklu ale w poniedziałek już powinnam wiedzieć także unikam wszystkiego co szkodzi. Myśl o sobie i dziecku a teściową się nie przejmuj.
Też jestem zdania, że teraz teściowa i jej włosy nie są najważniejsze [emoji2358] póki nie wiedzą o ciąży to powiedz, że miałaś kontakt z osobą zakażona i nie chcesz ich zarazić a kiedy już będą wiedzieć o ciąży to będzie to idealny moment na skończenie tego całego cyrku. Powiesz prosto z mostu, że w ciąży nie masz zamiaru wdychać tego świństwa i niech sobie teściowa idzie do fryzjera [emoji2370] jak przez kilka miesięcy sobie pochodzi to może Ci już da święty spokój z farbowaniem na zawsze [emoji2322]

Hej ❤️ przyszłam się zameldowac. Nadal w zawieszeniu. Nadal plamie. Głupie myśli mnie naszly by odstawić dhupaston. Bo skoro plamie to coś jest nie tak. Po co na siłę to utrzymywać. 🤷‍♀️ Walnijcie mnie w łeb. To chyba przez to co się w Polsce dzieje.

Hej ❤ przyszłam się zameldowac. Nadal w zawieszeniu. Nadal plamie. Głupie myśli mnie naszly by odstawić dhupaston. Bo skoro plamie to coś jest nie tak. Po co na siłę to utrzymywać. 🤷‍♀️ Walnijcie mnie w łeb. To chyba przez to co się w Polsce dzieje.
Może jakiś pilny kontakt z lekarzem? Chociaż telefoniczny żeby rozeznać sytuacje..? 😢

Hej [emoji3590] przyszłam się zameldowac. Nadal w zawieszeniu. Nadal plamie. Głupie myśli mnie naszly by odstawić dhupaston. Bo skoro plamie to coś jest nie tak. Po co na siłę to utrzymywać. [emoji2368] Walnijcie mnie w łeb. To chyba przez to co się w Polsce dzieje.

JEŚLI coś jest nie tak to duphaston nic tu nie zmieni i tak. Plamienia mogą być również fizjologiczne, wiec brałabym tego dupka i czekała do tego poniedziałku na wyniki [emoji6] i zgodnie z prośba [emoji375][emoji375][emoji375] trzymam kciuki!

reklama
Do góry