reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny może wy coś doradzicie. Zawsze malowałam włosy mojej teściowej i kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży a teściowa chce żebym jej pomalowała.. nie chce jej mówić wgl nikomu nie chcemy mówić o ciąży póki co, bo w poprzedniej rozgadala połowie miasta, malowałam jej włosy w ciąży, następnie straciliśmy dziecko w 16 tyg. Proszę doradzicie jak mam jej odmówić czy farba mi nie zaszkodzi, specjalnie unikam chemii a tu iść wdychać amoniak na 30 min. Jak ustaje malować jej włosy nagle w maseczce to będzie wypytywała, jak jej odmowie jak kiedyś to teść wkroczy do akcji że czemu nie chce jej zrobić itp i naciskać zaczną że mam malować i tyle..
Powiedz, że zetknęłaś się z przypadkiem pozytywnym i nie chcesz jej zarazić 😅😅

reklama
No właśnie nie wiem jak jej odmówić maluje jej już kilka lat i nie wiem jak się od tego uwolnić. Jak odwlekam w czasie i udaje że nie słyszę to naciska i fochy robi od razu, test ten sam humor przejmuje i mam wrażenie że nie jestem tam mile widziana przez kilka dni aż zgodzę się pomalować sytuacja wraca do mormy
Powiedz, że podejrzewasz u siebie wirusa i nie chcesz ich zarazić :) Ja bym swojej powiedziała, że nie chce malować jej włosów, niech sobie idzie do fryzjera, a nie mi tyłek zawraca.

No właśnie nie wiem jak jej odmówić maluje jej już kilka lat i nie wiem jak się od tego uwolnić. Jak odwlekam w czasie i udaje że nie słyszę to naciska i fochy robi od razu, test ten sam humor przejmuje i mam wrażenie że nie jestem tam mile widziana przez kilka dni aż zgodzę się pomalować sytuacja wraca do mormy

Ja bym się w ogóle nie przejmowała ich fochami. Możesz nie mieć czasu, ochoty, bo pandemia, bo coś tam. Musisz być asertywna jeśli sytuacja tego wymaga [emoji6]

Dziewczyny może wy coś doradzicie. Zawsze malowałam włosy mojej teściowej i kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży a teściowa chce żebym jej pomalowała.. nie chce jej mówić wgl nikomu nie chcemy mówić o ciąży póki co, bo w poprzedniej rozgadala połowie miasta, malowałam jej włosy w ciąży, następnie straciliśmy dziecko w 16 tyg. Proszę doradzicie jak mam jej odmówić czy farba mi nie zaszkodzi, specjalnie unikam chemii a tu iść wdychać amoniak na 30 min. Jak ustaje malować jej włosy nagle w maseczce to będzie wypytywała, jak jej odmowie jak kiedyś to teść wkroczy do akcji że czemu nie chce jej zrobić itp i naciskać zaczną że mam malować i tyle..
przez tak krótki czas nie stanie Ci się krzywda, ale jeśli czujesz niepokój, to po prostu załóż maseczkę, taką jaką zakłada się przy remontach, lepiej niweluje zapachy i powiedz, że nie chcesz wdychać. Możesz wcisnąć jakąś bajkę o podrażnionej śluzówce, jeśli będzie taka konieczność.

My dziś byliśmy z mężem u urologia/androloga jestem dumna z męża że tak dzielnie znosi te badania, Pan doktor świetny człowiek powiedział że według niego widzimy się ostatni raz, przepisał mężowi antybiotyk i powiedział że żona to w grudniu już bd w ciąży no i to dodało nam skrzydeł.

reklama
Dzięki za pomysł [emoji3059]
przez tak krótki czas nie stanie Ci się krzywda, ale jeśli czujesz niepokój, to po prostu załóż maseczkę, taką jaką zakłada się przy remontach, lepiej niweluje zapachy i powiedz, że nie chcesz wdychać. Możesz wcisnąć jakąś bajkę o podrażnionej śluzówce, jeśli będzie taka konieczność.

Do góry