reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny mam trochę głupie pytanie, ale tak.. dziś mam imprezę, a jutro możliwość oddania krwi i sprawdzenia TSH.. Wiem że najrozsadniej było by nic nie pić,ale i tak z ciekawości zapytam, czy alkohol może mieć wpływ na wyniki właśnie TSH i ft4?

No tak teoretycznie to alkohol nie jest zalecany nawet przed zwykłą, podstawową morfologią ;) ale jak konkretnie może wpłynąć na te badania, to nie wiem.

reklama
Polecicie co najlepsze na owulację i wyregulowania cykli oprócz Ovarinu ?:)
Tyle tego ale co najlepsze,najskuteczniejsze... :)
Ja zażywalam castagnusa clavelle myo izotynol teraz pije ovulomed max i nic z tych rzeczy nie wyregulowalo mi cykli. Jedynie jak zażywalam w zeszłym roku 3 cykle duphaston to wyregulował mi okres na 6 miesięcy i od lutego znowu rozjechane na Maxa. Mi nic nie pomaga prócz dupka ale go nie mam bo on tylko w Pl jest i nie mam jak załatwić.

Powiedzcie mi które badania lepiej zrobić? Czy może do tego pakietu tarczycowego dobrać jeszcze lh i fsh, a może to anty nie potrzebne od razu?
Zależy w jakim dniu cyklu jesteś bo jak nie masz teraz okresu to bez sensu robić lh i fsh. A co do pakietu tarczycowego zrobiłabym cały razem z tym anty tpo i anty tg.

Ja zażywalam castagnusa clavelle myo izotynol teraz pije ovulomed max i nic z tych rzeczy nie wyregulowalo mi cykli. Jedynie jak zażywalam w zeszłym roku 3 cykle duphaston to wyregulował mi okres na 6 miesięcy i od lutego znowu rozjechane na Maxa. Mi nic nie pomaga prócz dupka ale go nie mam bo on tylko w Pl jest i nie mam jak załatwić.
Ja dziś byłam u gina w 57dc. Endo grube.
Mam zrobić test i brać Provera.
Zamówiłam sobie Inofem w saszetkach i mam zrobić hemoglobin glikowana bo glukozę mam 102

Zależy w jakim dniu cyklu jesteś bo jak nie masz teraz okresu to bez sensu robić lh i fsh. A co do pakietu tarczycowego zrobiłabym cały razem z tym anty tpo i anty tg.
Wiem kiedy robić te badania😉ale lubię mieć wszystko zaplanowane i obczytane, dlatego już pytam, mam jakoś natchnienie na planowanie przyszłego miesiąca, więc już badania oglądam jakie mogłabym zrobić, tym bardziej że moja siostra miała problemy z tarczyca i mama, choć one nie miały problemów z zajściem w ciążę, wolę sobie dla pewności przebadać

Wiem kiedy robić te badania😉ale lubię mieć wszystko zaplanowane i obczytane, dlatego już pytam, mam jakoś natchnienie na planowanie przyszłego miesiąca, więc już badania oglądam jakie mogłabym zrobić, tym bardziej że moja siostra miała problemy z tarczyca i mama, choć one nie miały problemów z zajściem w ciążę, wolę sobie dla pewności przebadać

Tarczycowy bym zrobiła cały pakiet z przeciwciałami.

Ja dziś byłam u gina w 57dc. Endo grube.
Mam zrobić test i brać Provera.
Zamówiłam sobie Inofem w saszetkach i mam zrobić hemoglobin glikowana bo glukozę mam 102
Ja też gdzieś już mam ponad 50dc. 8.07 endo bardzo grube brak torbieli wszystko ładnie na usg. 2 testy robiłam o czułości 10 negatywne. Dzisiaj jestem 6 dzień po odstawieniu leków na wywołanie okresu. @ ma być 2-3.08 a jak nie będzie to odczekam z tydzień i muszę jechać do gin po kolejne mocniejsze tabletki na wywołanie okresu. Co to provera?

reklama
Wiem kiedy robić te badania[emoji6]ale lubię mieć wszystko zaplanowane i obczytane, dlatego już pytam, mam jakoś natchnienie na planowanie przyszłego miesiąca, więc już badania oglądam jakie mogłabym zrobić, tym bardziej że moja siostra miała problemy z tarczyca i mama, choć one nie miały problemów z zajściem w ciążę, wolę sobie dla pewności przebadać
Doskonale cię rozumiem. Moja mama też ma tarczyce i z ciążami nie miała problemu, brat też ma ale jeszcze dzieci nie ma ja mam też dzieci nie mam i mój siostrzeniec ma tarczyce (11lat)

Do góry