reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny mam trochę głupie pytanie, ale tak.. dziś mam imprezę, a jutro możliwość oddania krwi i sprawdzenia TSH.. Wiem że najrozsadniej było by nic nie pić,ale i tak z ciekawości zapytam, czy alkohol może mieć wpływ na wyniki właśnie TSH i ft4?

No tak teoretycznie to alkohol nie jest zalecany nawet przed zwykłą, podstawową morfologią ;) ale jak konkretnie może wpłynąć na te badania, to nie wiem.

reklama
Polecicie co najlepsze na owulację i wyregulowania cykli oprócz Ovarinu ?:)
Tyle tego ale co najlepsze,najskuteczniejsze... :)
Ja zażywalam castagnusa clavelle myo izotynol teraz pije ovulomed max i nic z tych rzeczy nie wyregulowalo mi cykli. Jedynie jak zażywalam w zeszłym roku 3 cykle duphaston to wyregulował mi okres na 6 miesięcy i od lutego znowu rozjechane na Maxa. Mi nic nie pomaga prócz dupka ale go nie mam bo on tylko w Pl jest i nie mam jak załatwić.

Powiedzcie mi które badania lepiej zrobić? Czy może do tego pakietu tarczycowego dobrać jeszcze lh i fsh, a może to anty nie potrzebne od razu?
Zależy w jakim dniu cyklu jesteś bo jak nie masz teraz okresu to bez sensu robić lh i fsh. A co do pakietu tarczycowego zrobiłabym cały razem z tym anty tpo i anty tg.

Ja zażywalam castagnusa clavelle myo izotynol teraz pije ovulomed max i nic z tych rzeczy nie wyregulowalo mi cykli. Jedynie jak zażywalam w zeszłym roku 3 cykle duphaston to wyregulował mi okres na 6 miesięcy i od lutego znowu rozjechane na Maxa. Mi nic nie pomaga prócz dupka ale go nie mam bo on tylko w Pl jest i nie mam jak załatwić.
Ja dziś byłam u gina w 57dc. Endo grube.
Mam zrobić test i brać Provera.
Zamówiłam sobie Inofem w saszetkach i mam zrobić hemoglobin glikowana bo glukozę mam 102

Zależy w jakim dniu cyklu jesteś bo jak nie masz teraz okresu to bez sensu robić lh i fsh. A co do pakietu tarczycowego zrobiłabym cały razem z tym anty tpo i anty tg.
Wiem kiedy robić te badania😉ale lubię mieć wszystko zaplanowane i obczytane, dlatego już pytam, mam jakoś natchnienie na planowanie przyszłego miesiąca, więc już badania oglądam jakie mogłabym zrobić, tym bardziej że moja siostra miała problemy z tarczyca i mama, choć one nie miały problemów z zajściem w ciążę, wolę sobie dla pewności przebadać

Wiem kiedy robić te badania😉ale lubię mieć wszystko zaplanowane i obczytane, dlatego już pytam, mam jakoś natchnienie na planowanie przyszłego miesiąca, więc już badania oglądam jakie mogłabym zrobić, tym bardziej że moja siostra miała problemy z tarczyca i mama, choć one nie miały problemów z zajściem w ciążę, wolę sobie dla pewności przebadać

Tarczycowy bym zrobiła cały pakiet z przeciwciałami.

Ja dziś byłam u gina w 57dc. Endo grube.
Mam zrobić test i brać Provera.
Zamówiłam sobie Inofem w saszetkach i mam zrobić hemoglobin glikowana bo glukozę mam 102
Ja też gdzieś już mam ponad 50dc. 8.07 endo bardzo grube brak torbieli wszystko ładnie na usg. 2 testy robiłam o czułości 10 negatywne. Dzisiaj jestem 6 dzień po odstawieniu leków na wywołanie okresu. @ ma być 2-3.08 a jak nie będzie to odczekam z tydzień i muszę jechać do gin po kolejne mocniejsze tabletki na wywołanie okresu. Co to provera?

reklama
Wiem kiedy robić te badania[emoji6]ale lubię mieć wszystko zaplanowane i obczytane, dlatego już pytam, mam jakoś natchnienie na planowanie przyszłego miesiąca, więc już badania oglądam jakie mogłabym zrobić, tym bardziej że moja siostra miała problemy z tarczyca i mama, choć one nie miały problemów z zajściem w ciążę, wolę sobie dla pewności przebadać
Doskonale cię rozumiem. Moja mama też ma tarczyce i z ciążami nie miała problemu, brat też ma ale jeszcze dzieci nie ma ja mam też dzieci nie mam i mój siostrzeniec ma tarczyce (11lat)

Do góry